Otrdiena, 30.04.2024, 08:58
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jūs Iļģuciemā satiekat Ilgoni no Iļģuciema:
Atbilžu kopskaits: 17
$

Galvenie » 2010 » Decembris » 21 » Zviedru studenti preparē pasniedzēja līķi
17:52
Zviedru studenti preparē pasniedzēja līķi


Stokholmā esošās Karolīnas Universitātes medicīnas fakultātes studentiem pirmās līķa sekcijas veikšanai izsniegts viņu bijušā pasniedzēja līķis, vēsta laikraksts The Local.

Sašutušie studenti ārvalstu medijiem pastāstījuši, ka brīdī, kad viņi ieradušies uz autopsijas nodarbību un ieraudzījuši uz sekcijai paredzētā galda bijušo pasniedzēju, visi bijuši ļoti pārsteigti, taču neviens neko nav teicis instruktoram.

Pēc studentu teiktā, situācija bijusi ļoti satraucoša - viņi sākuši sačukstēties, tomēr vēlāk koncentrējušies darbam un veikuši sekciju bijušajam pasniedzējam.

"Pirmā līķa sekcija parasti tiek uztverta ļoti emocionāli, bet mums vēl nācās uzšķērst pazīstamu cilvēku," savos pārdzīvojumos pēc pasniedzēja autopsijas dalījās kāds students. Savukārt kāds cits topošais mediķis savu sašutumu atklāja vien dažos vārdos: "Es biju vispārākajā šokā!"

Par autopsijas nodarbības norisi atbildīgā profesore Birgita Sundelīna pēc incidenta izteikusi nožēlu, nodēvējot to par "gaužām neveiksmīgu". Viņa gan paskaidrojusi, ka studentiem nosaukts mirušā vārds, taču nekāda reakcija uz dzirdēto nav sekojusi. Tiesa, vēlāk paši studenti norādījuši, ka par līķa identitāti uzzinājuši vien no šiltes, kas bijusi piestiprināta pie miroņa.

Universitātes Onkoloģijas un patologanatomijas katedras vadītāja Tīna Dalianisa medijiem pavēstījusi, ka jūtot līdzi studentiem, kuriem notikušais noteikti kļuvis par smagu emocionālu pārdzīvojumu, taču viņa neuzskata, ka mācību iestādes administrācija būtu pieļāvusi kādu kļūdu.

"Tas tiešām ir baisi, tomēr dažkārt mācību process ietver līdzīgus gadījumus. Par nožēlu, studentiem ar to jāsamierinās," viņa teikusi.

Savukārt Zviedrijas medicīnas studentu asociācijas prezidente Marija Ēlina Kolka paudusi sašutumu par šādu kolēģu nostāju un paziņojusi, ka šādā situācijā studenti nav varējuši koncentrēties mācībām. Viņa arī aicinājusi augstākās mācību iestādes rūpēties par to, lai nākotnē studentiem vairs nekad nenāktos veikt līķa sekciju pazīstamam cilvēkam.

mango.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 762 | Pievienoja: jayart | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Decembris 2010  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz