Otrdiena, 19.03.2024, 13:10
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Mizojot sīpolu, jūs
Atbilžu kopskaits: 23
$

Galvenie » IT lietas
1 2 3 ... 18 19 »

Kurš gan nebūtu laimīgs līdz ausīm, ja tādus neatņemamus sadzīves priekšmetus kā viedtālrunis, portatīvais dators vai fotokamera varētu lietot bez uzlādes nedēļām ilgi?

Neesam mēs no šādas perspektīvas nemaz tik tālu. Kā jau labi zinām, lielākoties visas elektroniskās ierīces mūsdienās pārtiek no litija-jonu baterijām. Pat elektromobiļi aprīkoti tieši ar šādiem enerģijas uzkrājējiem.
Nesen kāda 18 gadus veca studente no Kalifornijas demonstrēja savu izgudrojumu – izmēros nelielu ierīci, kas spēj litija-jonu bateriju piepildīt ar elektrisko lādiņu nieka 30 sekundēs. Lieliski! Tas nozīmētu tikai to, ka savas iemīļotās elektroniskās ierīces mēs varētu uzlādēt teju lēnā garā ejot garām rozetei.

Beidzot nācis vēl kāds risinājums, kas varētu mūsu ikdienas dzīvi pārvērst pilnībā. Dienvidkorejas zinātnieku grupa izstrādājusi litija-jonu bateriju ar kā minimums trīs reizes lielāku ietilpību. Tātad – arī ar trīs reizes lielāku lietderības koeficientu.

Seulas Nacionālās universitātes zinātnieku grupa profesora Hen Tek-vana virsvadībā izmantojuši dzelzs oksīda nanostruktūru baterijas katoda kodolam. Tieši šādas izmaiņas ļauj ietilpināt baterijā vismaz trīs reizes vairāk enerģijas un izmantot to neskaitāmas reizes ilgāk.

Turklāt pat pēc daudzām uzlādes un izlādes reizēm šāda tipa litija-jonu baterija zaudē vien 0,5 procentus no savas ietilpības. Tas ir pārliecinošs arguments par labu elektroautomobiļu attīstībai, jo nieka 100 šobrīd veicamie kilometri nu nekādi neatbilst priekštatam par adekvātu transporta līdzekli.

Tagad vien atliek cerēt, ka Dienvidkorejiešu litija-jonu bateriju ļaus apvienot ar Kalifornijas studentes lādētāju un varam uzskatīt, ka sākusies jauna bateriju ēra! Pat ne bateriju, bet enerģijas avota ēra.

kasjauns.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1054 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.05.2013 | Komentāri (0)


Daudzi ievērojuši, ka augstākas izšķirtspējas (>360p) Youtube videoklipi sāk atskaņoties pēc vairāku sekunžu gaidīšanas un pat pie ātra interneta vidū pārtrūkst. Tā iemesls ir daudzu interneta provaideru rīcība - viņi apzināti ierobežo ātrumu serveriem, kuri kešo video (Content Delivery Network, CDN). Lai atrisinātu problēmu, pietiek apiet Youtube CDN serverus, bloķējot adrešu apgabalus

173.194.55.0/24 un 206.111.0.0/16.

Windows 7 un 8 vidēs visvienkāršāk pievienot Firewall nosacījumu (rule) ar CMD komandu (obligāti ar admintiesībām):


Kods:
netsh advfirewall firewall add rule name=«youtube» dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes


Uz Linux tas izskatīsies vēl vienkāršāk:


Kods:
iptables –I INPUT –s 206.111.0.0/16 –j DROP
iptables –I INPUT –s 173.194.55.0/24 –j DROP


Uz Mac:


Kods:
sudo ipfw add reject src–ip 173.194.55.0/24 in
sudo ipfw add reject src–ip 206.111.0.0/16 in


Notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1113 | Pievienoja: jayart | Datums: 18.04.2013 | Komentāri (0)


Mobilajam tālrunim trešdien apritēja 40.gadadiena, kas gan aizvadīta bez plašām svinībām. Pirmais zvans no mobilā tālruņa tika veikts 1973.gada 3.aprīlī.


Pirmais zvans no mobilā tālruņa tika veikts 1973.gada 3.aprīlī, un to paveica uzņēmuma "Motorola" inženieris Martins Kūpers, kurš vadīja darbus pie mobilo tehnoloģiju izstrādes.

Pēc pirmā zvana veikšanas Ņujorkā Kūpers devās uz preses konferenci, līdzi nesot kilogramu smagu mobilo tālruni "Motorola DynaTAC", kura baterijas darbības laiks bija 20 minūtes.

Pirmā zvana adresēts bija Kūpera konkurents Džoels Englers no uzņēmuma "Bell Labs".

Kā pagājušajā mēnesī Kūpers atzina tehnoloģiju vietnei "The Verge", "līdz pat šai dienai viņš dusmojas uz to, ko "Motorola" tolaik paveica".

"Viņi domāja, ka mēs esam šķērslis (..), mēs iestājāmies par konkurenci un daudziem tirgus spēlētājiem. Mūsu reliģija bija pārnēsājamās ierīces, jo cilvēki ir mobili. Taču viņi centās radīt automašīnā ievietojamu tālruni un to padarīt par monopolu. Šī cīņa bija iemesls, kāpēc mēs radījām to tālruni," vairāk nekā 40 gadus senos notikumos atminējās Kūpers.

Kūpers un viņa komanda šogad tika godināta ar Nacionālās inženieru akadēmijas pasniegto Dreipera balvu.

Tikmēr mobilo tālruņu nozare 40 gados attīstījusies strauji.

Pētījumu kompānija IDC prognozē, ka šogad tiks pārdoti 900 miljoni viedtālruņu, kā arī aptuveni tikpat daudz parasto mobilo tālruņu.

kasjauns.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1125 | Pievienoja: jayart | Datums: 05.04.2013 | Komentāri (0)


Amerikāņu kompānija Corning, kuras viens no zināmākajiem izstrādājumiem mūsdienu tehnoloģiju industrijā ir viedo mobilo ierīču ekrānu aizsargpārklājums Gorilla Glass, gatavo revolucionāru stiklu, ko varētu liekt, locīt un kurš būtu piemērots dažādu sarežģītu, ne tikai taisnas, līdzenas formas ierīču izstrādāšanai.

Corning veic 100 mikronus jeb 0,1 milimetru plāna stikla Willow Glass izstrādi. Par projekta progresu un laika posmu, kad šāds stikls varētu kļūt par masveida produktu, pagaidām spriest nevar, jo izstrāde ilgst jau 10 gadus, bet jebkurā gadījumā reiz pienāks brīdis, kad Corning izstrādājums dos iespēju ražot dažādu fiksētu formu mobilās ierīces vai arī gadžetus, kas bez plaisāšanas pakļaujas locīšanai.

Viens no šādiem gadžetiem, balstoties uz runām un baumām, varētu būt Apple pulkstenis, ko, sajūgtu ar iPhone, valkāt uz rokas, vēsta Slashgear.com.

Nekādu detaļu par šāda tipa izstrādājumu nav, taču nedēļas nogalē atkal aktuālas kļuvušas runas par Apple un ražošanas partnera Foxconn iespējamo sadarbību iPhone funkcionalitāti papildinošas ierīces izlaišanu.

The New York Times, atsaucoties uz saviem slepenajiem avotiem Kupertino, Kalifornijā bāzētajā kompānijā, vēsta, ka Apple viedpulkstenis darbosies ar iOS operētājsistēmu un faktiski varētu funkcionēt kā ziņotājs par jaunumiem iPhone un iPad. Caur Bluetooth 4.0 savienojumu tas, piemēram, varētu vēstīt par saņemtajām īsziņām, ienākošajiem zvaniem, kalendārā ierakstītajiem uzdevumiem vai izmaiņām sociālajos tīklos. Tāpat iWatch (neoficiāls nosaukums) varētu tikt izmantots personālā digitālā asistenta Siri iztaujāšanai.

Kā jau minēts, precīzu ziņu par Willow Glass nonākšanu masveida ražošanā nav, taču, kad tas notiks, varam gaidīt virkni mobilo ierīču par saprātīgu cenu, jo superplānā stikla īpatnības ļauj to izgatavot līdzīgā tehnoloģiskā procesā, ar kādu tipogrāfijās drukā avīzes, nevis pa vienam stikliņam atsevišķi.

tvnet.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1184 | Pievienoja: jayart | Datums: 12.02.2013 | Komentāri (0)



Kompānija TrackingPoint prezentējusi tāda pat nosaukuma snaiperu šauteni, kuras mērķēšanas funkciju pilnībā pārvalda Linux datorsistēma. Patiešām - tas nav tēmeklis vārda burtiskā nozīmē, bet pilnvērtīgs PC ar displeju, interfeisu un funkciju kaudzi. Jaunfirmas īpašniekam Džonam MacHeilam 2009. gada Āfrikas safari sarežģītos šaušanas apstākļos paspruka retas sugas gazele. Tāpēc viņš nozvērējās izstrādāt šauteni, no kuras nekas vairs neizspruktu.

Rezultāts sanāca visai iespaidīgs, bet ne dārgs: 20,000 USD profikillerim diez vai būs liela summa. Ar šo nāves rīku pat pilnīgs iesācējs nozarē var kļūt par profesionāli. Šautenes galvenās komponentes:

* Precīza šautene (šāvienu tehniskā izkliede mazāk par 1 leņķa minūti)
* Tēmeklis Networked Tracking Scope (NTS)
* Datorvadāms gaiļa mehānisms
* Sistēma, kas saglabā tēmekļa stāvokli pret stobru Barrel Reference System
* Mērķa fiksācijas poga

Savukārt tēmeklī ietilpst:

* Mikrofons
* Kompass
* Akselerometrs
* Ballistiskais kalkulators
* Lāzera tālmērs
* Spiediena un temperatūras sensori
* Mērķa sekošanas programmatūra
* Wi-Fi serveris
* USB porti



Šaušana ir vienkārša: mērķis jānovieto uz speciāla marķiera un jānospiež sekošanas poga. Automātika aprēķinās, kur konkrētajos atmosfēras apstākļos jānokļūst lodei, un atliek šos punktus savietot. Kad mērķa krusts kļuvis sarkans - var šaut. Ja ar šauteni rīkojas absolūts profāns, un ierīce viņa rokās lēkā, automātika neļaus izšaut neīstā brīdī.



Profesionāļu forumos jau klīst anekdote, ka nošautie mērķi tiešsaistē tiekot ievietoti Facebook ar visām GPS koordinātēm...






Link


notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1178 | Pievienoja: jayart | Datums: 16.01.2013 | Komentāri (0)


Uzņēmums CTA Digital, kurš nodarbojas ar bērnu elektro preču ražošanu, CES 2013 izstādē demonstrēja augsti tehnoloģisko bērnu naktspodiņu IPotty, jab latviski tas varētu saukties IPods.

Nakstspodiņscaron ir... Autors: janex1 Augsti tehnoloģiskais bērnu naktspodiņš IPotty
1.

Nakstspodiņš ir aprīkots ar speciālu Ipad planšetdatora dokstaciju.

Scaronī vienkārscaronā... Autors: janex1 Augsti tehnoloģiskais bērnu naktspodiņš IPotty
2.

Šī vienkāršā ierīce maksā ap 40$. Izstrādātāji apgalvo, ka šī ierīce palīdzēs ātrāk maziem bērniem sākt lietot naktspodiņu, jo bērnam patstāvīgi pieejams Ipod palīdzēs to pēc iespējas ilgāku laiku noturēt uz vietas.

IPotty ražotāji uzsver to ka... Autors: janex1 Augsti tehnoloģiskais bērnu naktspodiņš IPotty
3.

IPotty ražotāji uzsver to, ka naktspodiņu ir ļoti vienkārši mazgāt un kopt  Dokstacija kurā ievietots Ipod planšetdators, ir aizsargāta no šļakatām ar speciālu ekrāna aizsargplēvi. Naktspodiņš ir viegli izjaucams lai to varētu nomazgāt.

Mobīlo aplikāciju kategorijā... Autors: janex1 Augsti tehnoloģiskais bērnu naktspodiņš IPotty
4.

Mobīlo aplikāciju kategorijā AppStore  jau ir dažas programmas, kuras palīdz noturēt bērna uzmanību planšetdatoram, tādējādi liekot bērnam pēc iespējas ilgāk sēdēt uz IPoda

Sadzīvas elektrotehnikas... Autors: janex1 Augsti tehnoloģiskais bērnu naktspodiņš IPotty
5.

Sadzīvas elektrotehnikas izstāde "CES 2013" norisinās Lasvegasā (ASV) no 8 - 11 janvārim.

 Autors: janex1 Augsti tehnoloģiskais bērnu naktspodiņš IPotty
6.
 Autors: janex1 Augsti tehnoloģiskais bērnu naktspodiņš IPotty
7.

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1122 | Pievienoja: jayart | Datums: 14.01.2013 | Komentāri (0)




Sākotnēji Krisam Bovisam tika atslēgti mobilo sakaru pakalpojumi, bet vēlāk vīrietis saņēma rēķinu par mobilajiem pakalpojumiem 19 tūkstošu sterliņa mārciņu (16 340 latu) apmērā.

Sākumā, uzzinājis, ka nav apmaksājis milzīgo rēķinu par mobilā interneta izmantošanu telefonā, vīrietis par to tikai uzjautrinājās. Taču, kad mobilo pakalpojumu kompānija centās šo naudu atvilkt no viņa bankas konta, Bovisam smieties vairs negribējās.

Vēlāk izrādījās, ka «Apple» telefonam ir tehniski bojājumi un tas tika apmainīts pret jaunu.

Mobilo pakalpojumu operators sākotnēji rēķinus samazināja līdz 300 sterliņa mārciņām, bet vēlāk parādu anulēja.

apollo.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1143 | Pievienoja: jayart | Datums: 08.01.2013 | Komentāri (0)

 
Internetā ļoti bieži klīst kustīgās bildes, jeb GIFi. Pavisam nesen, šis faila formāts - GIF, aizvadījis 25. gada dienu. Piedāvājam noskatīties īsu filmiņu, kurā pavisam īsi izstāstīts par GIF failu. Tagad GIF ir ne tikai formāts, bet kļuvis arī mākslas izpausmes veidu.

kakao.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1266 | Pievienoja: jayart | Datums: 10.12.2012 | Komentāri (0)


 3. decembrī aprit apaļi 20 gadi, kopš pasaulē nosūtīta un saņemta pirmā SMS. Šodien tik populārā 160 simbolu komunikācijas instrumenta pirmsākumi meklējami 1984. gadā, kad somu inženieris Matti Makonens Kopenhāgenas telekomunikāciju konferencē ar kolēģiem apsprieda ideju uzklāt papildus teksta ziņojumus GSM balss saziņas pakalpojumiem.

Līdz reālai pirmajai SMS pagāja vēl 8 gadi, līdz pēc mobilā operatora Vodafone pasūtījuma tika izstrādāta atbilstošā programmatūra un standarti. Pirmo oficiāli reģistrēto SMS Vodafone GSM tīklā 1992. gada 3. decembrī no personālā datora nosūtīja Neils Papvorts. Saņēmējs bija Ričards Džārviss, kurš to saņēma uz 2 kg smagā mobilā telefona Orbitel 901. Teksts skanēja "Merry Christmas!".




Sākotnēji SMS kalpoja kā bezmaksas informācija, ka balss pastā ienācis jauns ziņojums. Tas atbrīvoja lietotājus no nepieciešamības regulāri pārbaudīt savu pastu. Pēc trim gadiem, 1995., vidēji no katra tālruņa tika sūtīta viena SMS divarpus mēnešos. Mobilās ierīces bija tik dārgas, ka pat SMS izgudrotājs sev to nevarēja atļauties.

Ap 2000. gadu parādījās priekšapmaksas tarifu plāni un jaunievedumi kā T9 - tas arī radīja stimulu SMS aktīvai ieviešanai dzīvei. 2000. gadā nosūtīto SMS skaits sasniedza 17 miljardus.

Šobrīd mobilo sakaru abonentu skaits sasniedz 6 miljardus; ik sekundi tiek nosūtītas 200,000 SMS. Šis pakalpojums pamazām pārvēršas par trūcīgo cilvēku prioritāti: dārgu viedtālruni ar modernām komunikācijas iespējām ne katrs var atļauties, bet lētu mobilo tālruni gan.

notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1265 | Pievienoja: jayart | Datums: 03.12.2012 | Komentāri (0)

Pasaulē pirmais viedtālrunis ir vecāks nekā tu domā. Par pirmo šāda veida ierīci varam uzskatīt IBM piedāvāto Simon Personal Communicator, kura prototips tika prezentēts 1992. gada 23 novembrī, tirdzniecība tika uzsākta pāris gadus vēlāk – 1994. gada 16. augustā.

Ierīce spēja veikt balss zvanus, tai bija kontaktu grāmatiņa, kalkulators, iespēja sūtīt un saņemt faksus, pierakstu grāmatiņa, uzdevumu saraksts un pat iespēja darbināt trešo izstrādātāju aplikācijas, izmantojot PCMCIA kartes. Viedtālruni piedāvāja BellSouth (mūsdienu AT&T) kā subsidētu ierīci. Komplektā ar divu gadu līgumu, ierīce izmaksāja 899 ASV dolārus, savukārt neilgi pirms tās tirdzniecības pārtraukšanas cena tika nolaista līdz 599 dolāriem. Sešu mēnešu laikā tika pārdoti 50 tūkstoši Simon Personal Communicator eksemplāru.

Viedtālrunis bija aprīkots ar 4.5 collu 160×253 pikseļu izšķirtspējas monohromu LCD displeju, kurš atbalstīju irbuļa ievadi. Sistēmu darbināja 16 megahercu procesors, kā arī viena megabaita operatīvā atmiņa, pēdējo bija iespējams paplašināt par 1 vai 1.8 megabaitiem, atkarībā no izvēlētās atmiņas kartes.

Komplektā ar Simon Personal Communicator tika piegādāti divi akumulatori, no kuriem katrs spēja nodrošināt aptuveni stundu sarunas laika. Viedtālruņa svars bija 510 grami, pievienotajā attēlā tas redzams, ievietots lādētājā.

boot.lv



Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1113 | Pievienoja: jayart | Datums: 26.11.2012 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Marts 2024  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz