Ar piena un cukura pievienošanu kafijai vairs nepietiek. Lai izceltu uzmundrinošā dzēriena garšu, kāda Taivānas kafejnīcu ķēde sākusi kafijai pievienot sāli. Taivāniešu kafijas cienītājiem tagad ir parādījusies jauna iespēja, kā uzlabot savas kafijas garšu. Kādā Taipejas kafejnīcā par dolāru un 15 centiem ir nopērkama kafijas tase, kuras sastāvā ir arī sāls. Tas atrodams kafijas putās un, pēc kafijas gatavotāju domām, piešķir rūgtajam dzērienam izteiktāku garšu.
"Mēs izmantojam sāli, lai akcentētu augļu, arī augstas kvalitātes gaļas gabala smaržu. Tas piešķir ēdienam labāku garšu. Tāpēc mēs pamēģinājām to pievienot arī kafijai," stāsta kafejnīcu tīkla pārstāvis.
Uzņēmuma ķēde, kurā ir 326 kafejnīcas, kafiju ar sāli sāka piedāvāt pagājušā gada decembrī. Īsā laikā tā ir iekarojusi lielu popularitāti un ir pārdotas jau 15 tūkstoši tasīšu sālītas kafijas. „Es dzeru lēnām; kad temperatūra mainās, tad parādās garša ar patīkamu smaržu un šis dzēriens sāk iepatikties," savus garšas piedzīvojumus atklāj kāds kafejnīcas apmeklētājs.
Taivānieši bieži vien ir pārsteiguši pasauli ar tradicionālu dzērienu uzlabojumiem. Tie bija tieši taivānieši, kas izdomāja burbuļu tēju, kas Āzijā iekarojusi plašu popularitāti.
|