Piektdiena, 29.03.2024, 00:54
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Sestdienas rītā, bāžot kāju čībā, jūs tur atklājat peļu lamatas darba kārtībā. Jūs:
Atbilžu kopskaits: 15
$

Galvenie » 2010 » Janvāris » 07

Japānas inženieri ir radījuši visai interesantu un jaunu koncepciju par to, kādai būtu jābūt datorpelei. Jauno Jupiter Mouse, atšķirībā no tās radagabaliem, nevajag bīdīt pa galda vai kādu citu virsmu. Jaunā pele ir izveidota kā lode, kas lietotājam jātur rokā. Uz bumbiņas virsmas ir četras pogas, un tajā ir iebūvēts akselerometrs, pateicoties kuram tiek noteikta manipulatora atrašanās vieta telpā. Lodveida peles noliekšana uz vienu vai otru pusi fiksējas, un tiek pārbīdīts kursors. Turklāt tiek fiksēts arī ātrums, ar kādu noliekšana notiek, kas izmaina kursora kustības ātrumu. Šādu manipulatoru ir īpaši ērti lietot, strādājot ar trīsdimensiju programmām, piemēram, spēlēm, vai arī virtuālo planetāriju. Peles korpuss ir izgatavots no ekoloģiski tīra materiāla – oša koksnes. Maksā šāda pele salīdzinoši dārgi - 246 dolārus.



zparks.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 828 | Pievienoja: jayart | Datums: 07.01.2010 | Komentāri (0)


Kāds 11 gadus vecs britu puisēns kļuvis par policistu ļaunāko murgu – pēdējo divu gadu laikā policijas darbinieki zēnu aizturējuši 50 reižu, ziņo britu tabloīds The Sun.

Pēdējo reizi krimināli aktīvais zēns, kurš jau paspējis kļūt par kādas ielu bandas vadoni, tika aizturēts Jaunā gada pirmajā dienā, kad viņš bija aizdzinis savas mātes automašīnu.

Par šo zādzību policijai ziņojis kāds kaimiņš, kurš pie automašīnas stūres bija pamanījis puisēnu lateksa cimdos. Mazais kriminālists aizturēts pāris kilometru attālumā no savas mājas pēc tam, kad viņš nav varējis novaldīt automašīnas stūri un ietriecies sētā. Pēc pāris stundām zēns atlaists mājās, un jau nedaudz vēlāk atkal aizturēts - šoreiz par kāda cita spēkrata aizdzīšanas mēģinājumu.

Tā kā Londonas priekšpilsētā Kroidonā dzīvojošais zēns vēl nav sasniedzis 12 gadu vecumu, Lielbritānijas likumdošana neļauj viņam piemērot apcietinājumu.

Zēnam, kura pastāvīgā dzīvesvieta ir internāts, kuru viņš var brīvi pamest, ir vērienīgs pārkāpumu saraksts - iepriekš puisēns aizturēts par ielaušanos, zādzībām, uzbrukumiem, autovadīšanu bez tiesībām, kautiņiem un vandālismu. Tāpat policijas darbiniekiem ir pamatotas aizdomas, ka zēns kopš deviņu gadu vecuma smēķē marihuānu.

Zēna vecāki ir šķīrušies, bet viņa māte, neraugoties uz atvases kriminālo pagātni, vēl aizvien ir pārliecināta par dēla labo sirdi. "Viņam ir laba, maza sirsniņa. Viņš zina, cik ļoti mani apkauno, un viņam pašam ir kauns par to," atzinusi 11 gadus vecā zēna māte un paudusi pārliecību, ka tikai cietums varētu viņas bērnam dot nepieciešamo mācību.  

"Es gribu, lai policija varētu viņu iemest cietumā, jo viņam nepieciešams kaut ko iemācīties. Ja viņš atnes mājās zagtas mantas, es uzreiz zvanu policijai, lai viņi ierodas un arestē viņu, bet viņi to nevar izdarīt," medijiem sūdzējusies māte, kura uzskata, ka pietiktu ar vienu dienu cietumā, lai zēns saprastu, ka viņš ir izvēlējies nepareizu ceļu.

mango.lv


Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 726 | Pievienoja: jayart | Datums: 07.01.2010 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Janvāris 2010  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz