Piektdiena, 29.03.2024, 08:37
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Veca tantiņa jūs piekāva ar tirgus somu. Jūs:
Atbilžu kopskaits: 16
$

Galvenie » 2010 » Jūnijs » 30

Internetā noplūdusi Microsoft OEM partneriem domātā informācija attiecībā uz nākamo OS - Windows 8. Spāņu tautības Microsoft entuziasta Francisko Martina (Francisco Martin) rokās bija nokļuvuši dokumenti, kurus tas publicēja savā blogā. Microsoft nekavējoties likvidēja šo blogu no Live Spaces, kas liecina par faktu patiesumu. Par laimi, internets ir tā vieta, kur nekas nevar pazust bez pēdām.

Nav teikts, ka viss šeit minētais tiks iekļauts Windows 8 sastāvā. Šie ir tikai pamatvirzieni, kuros tiks strādāts.

1. Jauno standartu, sensoru un dzelžu atbalsts

Šeit vispirms būtu jāmin USB 3.0, Bluetooth 3.0, kuriem jānomaina iepriekšējās versijas. Plānots atbalstīt visdažādākos sensorus, piem. automātiska laptopa displeja spilgtuma regulēšana atkarībā no ārējā apgaismojuma.
Tiks atbalstīts 3D-attēls gan spēlēm, gan filmām. Būs arī iespēja bez vadiem savienot PC ar TV, lietot USB monitorus utt.

2. Instant-on: darbībai jākļūst ekstrēmi ātrai

Windows 8 jābūt ievērojami ātrāks par priekšgājējiem. Ja cilvēkam vajag ieslēgt PC, lai apskatītu E-pastu, tad tam jāieslēdzas momentāni, bez minūti ilgas gaidīšanas. Microsoft deva mājienus ražotājiem, ka būtu laiks radikāli uzlabot tādu procesu kā POST ātrdarbību. Tiks nopietni piestrādāts arī, lai PC ātri "atgūtos" no sleep režīma.
Windows 8 darbībā nedrīkstēs būt nekādas pauzes vai aizķeršanās - ja tas pie lielas noslodzes aizdomājas - priekš lietotāja tam jānotiek nemanāmi.

3. Liela vērība drošībai un atkopšanai

Lai ielogošanās būtu maksimāli ērta - paredzēta sejas atpazīšana ar webkameras palīdzību. Šāda tehnoloģija ar nosaukumu Kinect jau ir izstrādāta Xbox-360 vajadzībām. Microsoft meklē speciālistu, kas vadītu jaunas paaudzes HDD kriptēšanas metodes izstrādi - BitLocker pēcteci.

Enerģijas taupīšanai plānots sekot līdz lietotājam ar webkameru vai speciālu IR-sensoru: ja tas uz ilgāku laiku ir prom no PC - dators daļēji iemieg. Lietotājam atgriežoties, tas automātiski atmostas.


Visiem pierasts, ka mēnešu gaitā OS pamazām kļūst lēnāka. Tad nu paredzēts to atkal paātrināt līdz sākotnējam līmenim ar automātisku diagnostiku un problēmu novēršanu. Ja lietotājs pats būs aplam saspaidījis uzstādījumus - būs iespēja visu atgriezt "noklusētajā" stāvoklī.



4. Programmas - caur App Store

Redmondas kompānijai ļoti iepaticies Google Android programmu veikals, un šāda pat parauga App Store vēlas arī Microsoft. Protams, ka plusi ir milzīgi: viss saturs vienuviet, programmas sertificētas, bez kaitīgām piedevām, iespējams automātiski saņemt jauninājumus utt.
Visticamāk, ka App Store serviss tiks sajūgts kopā ar populāro Windows Live, un programmas tiks piedāvātas "mākonī" uz Windows Azure bāzes.




5. Ideālais MS dators

Tā kā stacionāro galddatoru ēra pamazām noriet, Microsoft saskata nākotni 3 PC tipos: Tablets, Laptops, All-In-One-PC.
Ierīcēm jābūt ar 17"-30" ātrdarbīgiem, skārienjutīgiem ekrāniem, kas apkalpojami ar vismaz 5 pirkstiem vienlaicīgi.



Šī bija tikai pirmā reālā informācija par Windows 8.

notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 819 | Pievienoja: jayart | Datums: 30.06.2010 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Jūnijs 2010  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz