Sestdiena, 20.04.2024, 11:40
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Dzerot rīta kafiju jūs norijat karotīti, jūs...
Atbilžu kopskaits: 24
$

Galvenie » 2010 » Jūlijs » 29

Kāds amerikāņu kolekcionārs vienas diennakts laikā kļuvis par multimiljonāru, jo viņa pirms desmit gadiem par 45 ASV dolāriem (aptuveni 24 latiem) kādā piemājas izpārdošanā nopirktie stikla foto negatīvi izrādījušies autentiski Ensela Ādamsa darbi.

Kā preses konferencē pavēstīja Riks Norsidžens, tagad šie 65 negatīvi novērtēti par 200 miljoniem ASV dolāru (108 miljoniem latu).

"Eksperti nešaubīgi noteica, ka negatīvus patiesībā izgatavojis ikoniskais fotogrāfs Ensels Ādamss," sacīja Norsidžens.

Norsidžena advokāts Arnolds Pīters atklāja, ka autentiskuma noteikšana bijusi sarežģīta, un tajā iesaistījās ne tikai fotogrāfijas eksperti, bet arī grafologi, kas analizēja parakstus, un pat meteorologi, kas meklēja liecības par laikapstākļiem Ādamsa slaveno ainavu uzņemšanas laikā.

"Nav noteiktu instanču, kas nodarbotos ar fotogrāfiju autentiskuma noteikšanu, un, pretēji gleznām, (uz fotogrāfijām) nav paraksta, kas saistītu darbu ar mākslinieku," sacīja Pīters.

"Tāpēc mēs nolēmām izmantot augstāko iespējamo neapgāžamības standartu, kādu spējām iedomāties. Katrs, kas pārbaudīja mūsu savāktos pierādījumus, nonāca pie viena un tā paša secinājuma - ka tie ir Ensela Ādamsa darbi."

Tiek uzskatīts, ka vairums Adamsa negatīvu gāja bojā 1937. gadā ugunsgrēkā. Liesmas iznīcināja aptuveni 5000 negatīvu jeb trešdaļu viņa portfolio.

No daudziem negatīviem nekad nav tikušas izgatavotas fotokopijas.

Adamss ir viens no sava laikmeta izcilākajiem dabas fotogrāfiem, kas pazīstams ar ASV rietumu, īpaši Josemitu Nacionālā parka fotogrāfijām.

tvnet.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 702 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.07.2010 | Komentāri (0)


Arvien biežāk aiz žurnālistu mugurām reportāžu laikā manāms kāds amizanta izskata resnītis. Viņš jau paspējis pagozēties BBC, ITV, Sky un Channel 4 kanālu tiešraidēs no dažādām notikumu vietām.

Laikā, kamēr korespondents stāv kameru priekšā, apaļīgais vīrietis nostājas žurnālistam aiz muguras un ik pa laikam raugās kamerās žurnālistam te no labā, te no kreisā sāna. Vienā no sižetiem dīvainā paskata vīrietis kadrā ielīda aiz sevis stumjot somu uz riteņiem.
Šis, pagaidām neidentificētais varonis televīzijas skatītājos ir radījis pamatīgu interesi un līdz šim viņš ir izpelnījies iesaukas „ziņu uzlidotājs” un „resnais puisis, kurš vēlas pazīmēties televīzijā.” Nesen blogeriem izdevās noskaidrot vīrieša identitāti. Tas izrādījās Dienvidlondonas sociālais darbinieks Pols Jarovs. Viņš ir arī reģistrējies portālā Facebook.
Bez tam, Pols Jarovs nesen pieteicās dalībai populārajā šovā Big Brother-2010, paskaidrojot, ka viņš „šobrīd ir populārs kā resnais puisis, kurš vēlas pazīmēties televīzijā” un ir „ļoti labi pazīstams Londonas dienvidos”.
Vietējā prese ziņo, ka Jarovs tik tiešām ir ļoti labi zināma persona Londonas dienvidos esošajā Bermondsijā. Viņš vairākas reizes ticis izvirzīts vietējām balvām par pašaizliedzīgu darbu sabiedrības labā. Bez tam viņš rūpējas arī par saviem slimajiem radiniekiem, palīdz sirmgalvjiem un cīnās par sava rajona interesēm kopš 12 gadu vecuma.

VIDEO: „Resnais puisis, kurš vēlas pazīmēties televīzijā”




kasjauns.lv
Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 748 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.07.2010 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Jūlijs 2010  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz