Piektdiena, 19.04.2024, 20:39
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Guļot vannā, jūs domājat par:
Atbilžu kopskaits: 26
$

Galvenie » 2010 » Jūnijs » 29


Daži cilvēki reizēm mēdz lielīties, ka var ēst visu, ko grib, un nepalikt resnāki, bet tas vienmēr ir pārspīlējums. Tomēr Lizijas Velaskesas (attēlā) gadījumā tā ir skumja patiesība. 21 gadu vecā amerikāņu studente šobrīd sver tikai aptuveni 25,5 kilogramus – tik, cik būtu jāsver astoņus gadus vecam bērnam.

"Iepazīstoties man jāsaka: "Sveiki! Mani sauc Lizija, un man nav anoreksijas". Man riebjas, ka cilvēki blenž un aizmuguriski apspriež mani," vietējai presei stāstījusi slimniece. Patiesībā viņa jau kopš dzimšanas sirgst ar ārkārtīgi retu kaiti, kas neļauj viņai pieņemties svarā, lai gan meitene ietur nelielu azaidu līdz pat 60 reizēm dienā.

Lizija ēd reizi 15 minūtēs un dienā uzņem no pieciem līdz astoņiem tūkstošiem kaloriju. "Es visu dienu ēdu mazas porcijas čipsu, šokolādi, picas, vistu, kūkas, saldējumu un virtuļus. Tomēr, kad nosveros, ja man ir izdevies pieņemties svarā par kaut vienu mārciņu, ļoti priecājos," viņa apraksta savu ikdienu.

Šādu diētu jaunietei ieteikuši mediķi, kad tie beidzot atmetuši cerības noteikt viņas svara problēmu cēloņus. Par spīti šādai ēdienkartei, Lizijas ķermeņa aptaukojuma procents ir tuvu nullei.

Visi Lizijas ģimenes locekļi - arī jaunākais brālis un māsa - ir normālas miesas būves, tādēļ mediķi noteikuši, ka viņas slimība nav ģenētiski pārmantojama, un, ja Lizija kādreiz dzemdētu bērnu, tas visdrīzāk būtu pilnīgi vesels.

Visā pasaulē ir zināmi tikai trīs cilvēki ar līdzīgiem simptomiem, tādēļ nav brīnums, ka Lizija, kura šobrīd studē Teksasas universitātē, ir piesaistījusi arī zinātnieku uzmanību.

"Es nevaru paredzēt, kas ar Liziju notiks nākotnē, jo neesam novērojuši vecākus cilvēkus ar viņas simptomiem. Tomēr viņai ir paveicies, jo viņai ir veselīgi iekšējie orgāni, zobi un kauli, tādēļ cerības ir labas," teicis medicīnas profesors Abimanju Gargs, kurš pēta Lizijas gadījumu.

Retā kaite, kas sakropļojusi viņas ārējo izskatu, meiteni iedvesmojusi par savu nākotnes karjeru izvēlēties motivācijas trenera profesiju. "Es gribu cilvēkiem parādīt, ka viņi var pārvarēt visas problēmas, ja vien saglabā spēku, pozitīvu uztveri un humora izjūtu," skaidro sirdzēja.

Viņa par savu dzīvi jau sarakstījusi grāmatu, kas nāks klajā pēc dažiem mēnešiem.





















































mango.lv
Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 685 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.06.2010 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Jūnijs 2010  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz