Sestdiena, 20.04.2024, 08:00
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jūs kādu rītu nopērkat 15 litrus piena un 7 kg biezpiena
Atbilžu kopskaits: 18
$

Galvenie » 2011 » Februāris » 07

19 gadus vecā medicīnas studente Tempesta Hendersone (attēlā) no Floridas uzsākusi cīņu ar apmātībai līdzīgu atkarību no ziepēm – aizvadītajā gadā meitene sešus mēnešus uzturā lietojusi dažādus mazgāšanas līdzekļus, raksta izdevums The Daily Mail.

Atkarība no dažādu neparastu un ēšanai nepiemērotu vielu lietošanas pasaulē nav nekāds retums - cilvēkiem mēdz būt atkarība no metāla, krīta, baterijām, monētām, un bijuši pat gadījumi, kad ārsti spiesti cīnīties ar cilvēku atkarību no mielošanās ar zobu birstītēm.

Parasti šīs slimības veidošanās tiek skaidrota ar minerālvielu deficītu organismā, bet Tempestas gadījumā ārsti pieļauj, ka viņas atkarību radījis stress.

"Mana dzīve kļuva stresa pilna, kad mans puisis Džeisons mani pameta, lai dotos uz koledžu. Es lūdzos, lai viņš vismaz apsver iespēju par attiecību turpināšanu, bet viņš paziņoja, ka viss ir beidzies. Es biju izmisumā," atklājusi no ziepēm atkarīgā meitene.

Tieksme pēc ziepēm viņai sākusies, kad meitene pati pametusi dzimtās mājas, lai dotos skoloties. "Koledža bija piecu stundu braucienā no manas ģimenes, un stress kļuva lielāks. Bez drauga un ģimenes atbalsta es jutos vientuļa, bēdīga un nomākta. Kad pievērsos ziepēm un veļas pulverim, manas problēmas tikai pieauga," atklāta bijusi meitene.

"Es atceros pirmo reizi, kad iegremdēju pirkstu veļas pulverī. Es uzbēru to uz mēles, un tas garšoja tik saldi ar nedaudz sāļu piegaršu. Man tas šķita tik pareizi, un sajūta bija debešķīga," medijiem atmiņās par neaizmirstamo pirmo reizi dalījusies Tempesta.

Viss sācies pavisam nevainīgi - viņa ik dienas laizījusi ķīmisko pulveri, lai gan apzinājusies, ka tas satur veselībai un dzīvībai bīstamas vielas, vēlāk viņa dušojoties izmēģinājusi ziepju burbuļus, bet jau pēc laika atkarība darījusi savu un meitene bijusi spiesta ēst ziepju gabaliņus - ik nedēļu Tempesta notiesājusi vismaz piecus ziepju gabaliņus, kā arī nesmādēja našķošanos ar veļas pulveri.

Pēc sešu mēnešu ziepju un citu mazgāšanas līdzekļu lietošanas meitene nolēmusi lūgt palīdzību speciālistiem, kuri Tempestai diagnosticējuši retu saslimšanu PICA, kas izpaužas kā kāre pēc vielām, kuras nav pārtikas produkti.

Pati meitene apzinājusies, ka ziepju ēšana ir nopietna atkarība, bet nespēja šai apsēstībai pretoties, pat par spīti tam, ka ārsti viņu un viņas ģimeni brīdinājuši, ka šī atkarība var novest pie jaunās sievietes nāves. 

Meitene arī atzinusi, ka īpašas attiecības ar dažādiem mazgāšanas līdzekļiem viņai bijušas jau kopš bērnības - viņai spilgtā atmiņā palikusi gan mammas lietoto ziepju smarža, gan veļas pulvera aromāts, ar kuru mazgāti viņas palagi.

"Tā ir atkarība, un es nespēju tai pretoties. Speciālisti man ieteica atbrīvot māju no visiem iespējamajiem mazgāšanas līdzekļiem, kuri varētu mani iekārdināt. Tagad mēs mājās lietojam šķidros mazgāšanas līdzekļus, un kaut kādu iemeslu dēļ tos es ēst nevēlos," stāstījusi meitene, kura pēc vecāku lūguma uz laiku studijas pārtraukusi un atgriezusies ģimenes patvērumā.

Šobrīd meitene turpina apmeklēt psihiatru, kurš viņas ārstēšanai izmanto dažādas terapijas, un jau vairākus mēnešus viņa spējusi pretoties kārdinājumam mieloties ar ziepēm vai citiem mazgāšanas līdzekļiem.

mango.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 776 | Pievienoja: jayart | Datums: 07.02.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Februāris 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz