Trešdiena, 24.04.2024, 11:31
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Seksa laikā ir garlaicīgi. Lai kaut ko labotu, jūs..
Atbilžu kopskaits: 21
$

Galvenie » 2011 » Maijs » 05

Kāds datu drošības speciālists, kas darbojas kā "labdabīgais hakeris", pārbaudot informācijas sistēmu drošību, uzlauzis kādas ASV pilsētas policijas mašīnas video sistēmu izsaukuma laikā, ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "The Register".

Datu drošības kompānijas "Digital Munition" īpašnieks un drošības testēšanas speciālists Kevins Finisters bijis "šokēts", kad vārdā nenosauktas pilsētas policijas sistēmu pārbaudes laikā pieslēdzies "video tiešraidei" no policijas mašīnas, kas devusies izsaukumā.

Kā zināms, daudzām ASV policijas organizācijām mašīnās ir videokameras un ierakstīšanas sistēmas, lai piefiksētu policistu mijiedarbību ar iedzīvotājiem, piemēram, iespējama dzērājšofera pārbaudi vai mašīnas apturēšanu, jo tai pamanīts kāds defekts. Dažviet kameras arī pieslēgtas policijas dispečeru centrālēm, lai varētu novērot notikumus "tiešraidē" un ātri reaģēt, piemēram, uz uzbrukumiem policistiem, nikna pūļa pulcēšanos u.tml.

Kā ziņo portāls, Finisters publicējis savas darbības aprakstu, kurā teikts, ka, "ielaužoties" (ar policijas ziņu) policijas tīklos, ne tikvien pieslēdzies video tiešraidei, bet arī spējis kontrolēt atsevišķu policijas mašīnu digitālās video ierakstīšanas ierīces. Tas nozīmē, ka ar pietiekamām zināšanām nepiederošai personai būtu iespējams, piemēram, dzēst ierakstus, kur kāds paziņa pieķerts dzērumā pie stūres, vai, pārtverot tiešraidi, brīdināt noziedzniekus par policijas tuvošanos.

Speciālists norāda, ka paroles, ar kurām vai iegūt tiesības darboties ar digitāliem video rakstītājiem, ir atrodamas šo ierīču publiski pieejamos lietošanas instrukciju dokumentos. Ērtības pēc parole (kuru, visticamāk, lietotajam paredzēts nomainīt) ir vārds "pass".

Kā ziņo "TheRegister", Finistera ziņojums izraisījis asu reakciju no policijas video un sakaru sistēmas ražotāja "Utility,Inc." Kompānija ar sēdekli Džordžijas štatā apgalvo, ka video sistēmas uzlaušana neesot iespējama. Pēc šādas kategoriskas atbildes saņemšanas drošības speciālists pārtraucis censties ražotājam iestāstīt pretējo.

Biznesa portāls "Nozare.lv" ir novērojis, ka Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) mašīnās ir videokameras, kas ieraksta incidentus, taču kameras nav tiešsaitē ar vadības centrāli. Ierakstus, cik zināms, var izmantot kā pierādījumus, ja ierosina lietu pret tajos redzamām personām.

RPP videoklipi, kur redzama vietējo un ārzemju huligānu, kaušļu un dzērāju ārdīšanās un policijas rīcība, tos aizturot, ir atrodami video vietnē "YouTube", kur tos skatās desmitiem tūkstošu interneta lietotāju, galvenokārt, lai izklaidētos.

Arī daļa Ceļu policijas mašīnu ir aprīkotas ar video iekārtām.

tvnet.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 806 | Pievienoja: jayart | Datums: 05.05.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Maijs 2011  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz