Piektdiena, 26.04.2024, 15:35
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jūs esat apmaldījies pagalmā starp izžautās veļas kvantumiem
Atbilžu kopskaits: 20
$

Galvenie » IT lietas
« 1 2 3 4 ... 18 19 »

Interneta portāls Mashable atklāj, kā vislabāk atrast informāciju, lietojot Google Search. Sadarbībā ar HackCollege interneta resursu Mashable žurnālisti piedāvā gan aprakstu, gan infografikas Google Search lietošanā.

IT žurnālists Džošs Katone portālā Mashable atsaucas uz ekspertu paustajām atziņām par Google Search lietošanu. Viņš atzīmē kādu Ilionisas Vesleijana universitātes pētījumu, atklājot, ka mazāk par 25 procentiem studentu spēj strādāt ar Google augstākajā līmenī. „Visu kursu studenti sastapās ar grūtībām lietot Google, izmantojot visdažādākās metodes,” teikts universitātes gala ziņojumā.
Kopā ar teksta instrukciju Mashable portāls piedāvā virkni ar infografikām, kas palīdzēs vieglāk atrast informāciju internetā. Tie ir dažādi padomi, kā izmantot atslēgas vārdus un iegūt pēc iespējas precīzākus datus par vēlamo tēmu.

Pilno raksta versiju meklēt šeit:
http://mashable.com/2011/11/24/google-search-infographic/



datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 949 | Pievienoja: jayart | Datums: 25.11.2012 | Komentāri (0)


Pirms neilga laika kopīgi nosvinējām interneta pirmo sesiju Latvijā. Kopš tiem laikiem pagājuši 20 gadi, un jaunā interneta lietotāju paaudze, visticamāk, uzskata, ka vpasaules tīmeklis radies kopā ar planētu Zeme.
Pirms dažām dienām, 20. novembrī, uzņēmums Microsoft varēja iedegt  27 svecītes dzimšanas dienas tortē. Tālajā 1985. gada novembrī klajā nāca pirmā Windows versija, kuru pazinām kā "Windows 1.0”.
Par jauno operētājsistēmu, kuru izstrādes procesā dēvēja par Interface Manager, Microsoft izziņoja jau 1983. gadā, taču klajā tā nāca tikai pēc diviem gadiem. Ilgās gaidīšanas dēļ skeptiķi to bija iesaukuši par "vaporware” jeb gaistošo programmatūru.
Toreiz, pirms 27 gadiem, "Windows 1.0” tika uztverts ar apbrīnu. Pēc iepriekš  pazīstamā MS-DOS, ko tulkoja kā Microsoft diska operētājsistēmu, "logi” šķita tehnoloģiju kalngals.
Neliels ieskats "logu” evolūcijas ceļā ļaus izsekot tam, kā no "Windows 1.0” esam tikuši līdz šā brīža svaigākajai Microsoft operētājsistēmai.

1985. gada 20. novembris – pirmā Microsoft operētājsistēma "Windows 1.0”.

1987. gada 9. decembris – nākamā versija ar vairāk ikonām un lielāku ātrumu "Windows 2.0”.

1990. gada 22. maijs – Microsoft paziņo par operētājsistēmu "Windows 3.0”, kam drīz vien, 1992. gadā, seko operētājsistēma "Windows 3.1”. Pirmajos divos gados kopā tiek pārdoti 10 miljoni šo operētājsistēmu kopiju, un Windows kļūst par visvairāk izmantoto operētājsistēmu.

1993. gada 27. jūlijs – tiek izlaista operētājsistēma "Windows NT”. "Operētājsistēma Windows NT ievieš būtiskas pārmaiņas, lai atbilstu uzņēmumu datorlietošanas prasībām,” operētājsistēmas izlaišanas brīdī apgalvo Bils Geitss.

1995. gada 25. augusts – izlaiž operētājsistēmu "Windows 95”, pirmajās piecās nedēļās pārdodot rekordlielu kopiju skaitu – 7 miljonus. Operētājsistēmā "Windows 95” pirmoreiz iekļauta izvēlne Sākt, uzdevumjosla, kā arī minimizēšanas, maksimizēšanas un aizvēršanas pogas katrā logā.

1998. gada 25. jūnijs – "Windows 98”. Operētājsistēmā ir uzlabots programmu atvēršanas un aizvēršanas ātrums, kā arī ieviests atbalsts DVD disku lasīšanai un universālās seriālās kopnes (USB) ierīcēm. Pirmoreiz tiek ieviesta ātrās palaišanas josla, kas ļauj palaist programmas, neatverot izvēlni Sākt. Windows 98 ir pēdējā versija, kuras pamatā ir MS DOS.

2001. gada 25. oktobris – tiek izlaista operētājsistēma "Windows XP” ar pārstrādātu dizainu un darbību, kurā galvenā uzmanība pievērsta lietošanas ērtībām un apvienotam palīdzības un atbalsta pakalpojumu centram. Šī operētājsistēma pieejama 25 valodās. Līdz pat mūsu dienām daudzi "logu” piekritēji vēl arvien izmanto tieši šo operētājsistēmu. "Windows XP” kodā ir 45 miljoni rindu.

2006. gada augusts – "Windows Vista”. Tai tobrīd ir spēcīgākā aizsardzības sistēma. Lietotāja konta kontrole neļauj potenciāli kaitīgām programmatūrām veikt izmaiņas datorā. Šī operētājsistēma pieejama 35 valodās.

2009. gada oktobris – tiek izlaista operētājsistēma "Windows 7”. 2010. gada rudenī tiek pārdotas septiņas operētājsistēmas Windows 7 kopijas sekundē – tas ir visātrākais operētājsistēmas pārdošanas laiks vēsturē.

2012. gads – "Windows 8”. Operētājsistēma, kas domāta gan tradicionālajiem datoriem, gan viedtālruņiem un planšetdatoriem. Šī programmatūra atbalsta skārienjūtīgos ekrānus un daudzus lietotājus iepriecē ar darbības ātrumu.

kasjauns.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 848 | Pievienoja: jayart | Datums: 22.11.2012 | Komentāri (0)


Britu zinātnieki pēc trīs gadus ilgušas restaurācijas, atkal iedvesuši dzīvību vienam no pirmajiem datoriem
 – istabas lieluma un 2,5 tonnas smagajam monstram Harwell Dekatron, kurš zināms arī ar abreviatūru WITCH. Šis dators atradās izjauktā veidā vairāk kā 20 gadus. Savos pirmsākumos, šis dators tika sākts būvēt 1949. gadā, bet pabeigts 1951. gadā.
Tā pamatā ir vairāku elektrodu radiolampas ar auksto katodu jeb dekatroni.
Dators tika izmantots aprēķiniem kodolenerģētikas jomā. Tiesa tā jauda un ātrums līdzinās mūsdienu cilvēka ar kalkulatoru iespējām.
Taču dators tika augstu vērtēts savas uzticamības dēļ, jo tas spēja strādāt pat 80 stundas no vietas. Datorā ir 99% oriģinālo komponentu, un tā restaurācijā piedalījās vairāki inženieri, kuri to veidoja pirms vairāk kā 60 gadiem.
Tiesa, pašiem restauratoriem tagad jau daudziem ir 90 un vairāk gadu.

Tagad ierīce ir salikta no jauna un atrodas Nacionālajā skaitļošanas muzejā, turklāt funkcionē tieši tāpat kā pirms sešdesmit gadiem.

Ar lielu veiktspēju dators neizceļas, taču savā laikā tas bija iespaidīgs agregāts, kurš nekļūdīgi spēja veikt matemātiskus aprēķinus 80 stundas nedēļā un Hārvelas Atomenerģijas izpētes centrā matemātiskās modelēšanas uzdevumos aizstāja cilvēku, kurš līdz tam darbības ar skaitļiem veica manuāli.

Hārvelas dekatrons nebija ātrs dators, saskaitīšanas darbības veikšana tam prasīja 5 līdz 10 sekundes, taču rezultāts vienmēr bija pareizs un tika izdrukāts uz papīra lentes.

Izmēru ziņā gan dators ir iespaidīgs. Tas sver 2,5 tonnas, izmēri ir 2 x 6 x 1 metrs, procesora ātrums ir apmēram 100 Hz, datu uzglabāšanai atvēlēti 7200 baiti, operatīvās atmiņas (RAM) analogs bija dekatronu sistēma (to veido ar gāzi pildītas 828 caurulītes ar desmit katodiem jeb dekatroni), ierīcei ir 480 releju, 7073 kontaktu un releju slēdžu, bet vadu kopgarums sasniedz trīs jūdzes jeb aptuveni 4,8 kilometrus.








zparks.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 872 | Pievienoja: jayart | Datums: 21.11.2012 | Komentāri (0)


2004. gada 9. novembrī tika izlaista pirmā Mozilla izstrādātā Firefox tīmekļa pārlūka versija, šodien tai aprit 8 gadi.

Šajā laikā Firefox ir kļuvis par vienu no iecienītākajām pārlūkprogrammām datoriem, tāpat arī izlaista Firefox versija Android darbinātajām mobilajām ierīcēm.

Firefox izstrādes viceprezidents Džonatans Naitingeils:

Tas ir smags darbs, bet pēdējā gada laikā esam padarījuši Firefox ātrāku, drošāku, vieglāku lietošanā, kā arī ērti personalizējamu. Tāpat arī padarījām Firefox pieejamu miljoniem viedtālruņu lietotāju, piedāvājot Firefox for Android. Nākamajā gadā grasāmies iet vēl tālāk.


boot.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 844 | Pievienoja: jayart | Datums: 09.11.2012 | Komentāri (0)


Google ir visur un zina visu. Saprotams, ka Googlei ir arī bezgala daudz serveru un vidādu citu ierīču, lai visus šos datus uzglabātu. Māte Google nolēmusi izrādīt mums datu centrus izmantojot viņu pašu servisu Streetview. Redzētas visādas virtuālās tūres, bet šī ir viena no jēdzīgākajām. Te šo iespēju var izmēģināt pats, bet zemāk arī var atrast video par šo tēmu.




Kakao.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 851 | Pievienoja: jayart | Datums: 24.10.2012 | Komentāri (0)


Kāds Norvēģijas pilsētas Trondheimas iedzīvotājs atstājis savu «iPhone» viedtelefonu bez uzraudzības, taču «aizslēgtu» ar īpašu kodu, kuru neveiksmīgi mēģinājuši uzminēt viņa bērni, kā rezultātā telefons nobloķēts uz 42 gadiem, raksta zviedru avīze «Dagens Nyheter».

Avīze, atsaucoties uz Norvēģijas televīziju, raksta, ka bērniem izdevies iedarbināt «iPhone» aizsargfunkciju, kas pēc zināma skaita neveiksmīgu koda ievadīšanas mēģinājumu uz laiku padara neiespējamus turpmākus mēģinājumus un lietotājam paziņo, ka varēs atkal mēģināt pēc noteikta laika.

Trondheimas iedzīvotājs, paņemot rokā un cenšoties atslēgt savu telefonu, saņēmis ziņojumu telefona ekrānā - «mēģiniet atkal pēc 22 268 470 minūtēm», kas ir pēc vairāk nekā 42 gadiem.

Norvēģijas televīzijas mājaslapā rakstīts, ka «iPhone», kurus aizslēdz ar kodu, parasti pārstāj pieļaut jaunus mēģinājumus uz dažām minūtēm, dodot lietotājam laiku apdomāties vai arī zaglim radot šķēršļus zagtas mantas lietošanai vai pārdošanai.

Lai gan zviedru avīze raksta, ka norvēģa telefons, visticamāk, vairs nebūs lietojams (vismaz līdz 2054.gadam), Norvēģijas televīzijas mājaslapā rakstīts, ka šādos gadījumos esot iespējams telefonu aiznest pie dīlera vai cita speciālista un to «atgriezt atpakaļ» izejas stāvoklī, kādā tas saņemts no fabrikas, visticamāk, zaudējot visus datus un kontaktus.

apollo.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 836 | Pievienoja: jayart | Datums: 12.09.2012 | Komentāri (0)


Samsung noslēgusi sadarbības līgumu ar failu uzglabāšanas servisu Dropbox , un katram Galaxy Camera un Galaxy Note II pircējam tiks piedāvāta bezmaksas 50GB mākoņkrātuve datu uzglabāšanai. Taču Nav obligāti jāpērk Samsung, lai tiktu pie 50 GB diska vietas.

Iegūt 50GB vietas uz Dropbox servera ir pavisam vienkārši, reģistrējies caur speciālo Dropbox linku un Tu saņemsi iespēju glabāt savus failus Gigabaitīgā "mākonī", kā arī palielināt Dropbox diska vietu.

Datuve.lv, rakstā Dropbox atkal palielina diska vietu, jau rakstīja par to, ka Google arī sekojot Dropbox ir ieviesusi failu glabāšanu mākonī, tomēr Dropbox ar lietotāju kvotas palielināšanu ir spērusi lielu soli noturēt savas vispasaules līdera pozīcijas lietotāju bezmaksas failu uzglabāšanā.

Lietotāji ziņo, ka Dropbox īpašais links vēl darbojas un ir iespējams iegūt 50GB vietas Dropbox mākonī vienas nedēļas laikā.

datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 778 | Pievienoja: jayart | Datums: 06.09.2012 | Komentāri (0)


Viss relīzes prieks Microsoftam oktobrī iet garām, jo "torentu lielveikalos" jau dabūjamas praktiski visas Windows 8 versijas. Bez jau aprakstītās 64-bit Enterprise N nu pievienojušies arī 32-bit uzņēmumiem domātie distributīvi, kā arī 32-/64-bit Professional Retail versijas. Visas pieejamas kā ISO atlējumi ar oriģinālajām Microsoft kontrolsummām. Windows 8 Basic neatradu, jo acīmredzot tā nevienam neinteresē.

Tāpat lielā sortimentā iespējams atrast instalācijai nepieciešamās atslēgas, kaut arī bez tās var iztikt. Bet kas attiecas uz aktivāciju, Pro versijā parādījies interesants moments: likumīgo testēšanas periodu var pagarināt 1000 reizes (!). Acīmredzot tas darāms tāpat kā Windows 7 - komanda slmgr -rearm ar administratora tiesībām.

notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 804 | Pievienoja: jayart | Datums: 06.08.2012 | Komentāri (0)


Latvieša un igauņa dibinātais Vācijas multimediju uzņēmums "Alphablind" nācis klajā ar sēņu gida aplikāciju "Mushrooms Pro" viedtelefoniem un planšetdatoram "iPad", kur sēņu nosaukumi pieejami arī latviešu valodā, "Alphablind" līdzīpašnieks un tehniskas direktors Kristaps Zeibarts.

Telefonsarunā no Berlīnes Zeibarts teica, ka sēņu atpazīšanas un informācijas programma darbojas angļu un vācu valodā. Tā iekļaujas kompānijas "Nature Mobile" aplikāciju sērijā, kurā jau kādu laiku ir pieejamas aplikācijas putnu un augu atpazīšanai.

Rīks ar informāciju un attēliem "Birds Pro" atzīts par vienu no 2011.gada labākajām savas kategorijas aplikācijām "Apple" interneta veikala "App Store" oficiālajā godalgošanas programmā "App Store Rewind". Līdzīgu godalgu saņēmusi arī "Nature Mobile" sērijas aplikācija "Wild Berries & Herbs", kas palīdz atpazīt un iepazīt ogas un augus.

Vācu "Pilzfuhrer Pro" un angļu "Mushrooms Pro" versijas jau piedāvātas tirgū jūnija vidū, to saiknes ar Latviju pamanīja Latvijas portāls "iPods.lv", kas apraksta "Apple" produktus un risinājumus. Sēņu aplikācija ir pieejama arī ierīcēm ar "Android" operētājsistēmu, teica Zeibarts.

Kā stāstīja Zeibarts, "Alphablind" dibināta pirms pieciem gadiem kā multimediju reklāmas aģentūra un studija. Kompāniju Zeibarts dibinājis pēc multimediju maģistratūras studijām Ķīles universitāte kopā ar studiju biedru igauni Kristo Kampusu.

Sākotnēji "Alphablind" darbojies ar video un multimediju reklāmas, mārketinga un mācību materiālu sagatavošanu klientiem Vācijā, bet ar laiku sācis attīstīt mobilās aplikācijas un citu programmatūru, tostarp spēles. Pirms studijām Vācijā "Alphablind" līdzīpašnieks beidzis Latvijas Universitātes Datorzinātnes fakultāti, tādēļ viņam programmēšana nav bijusi sveša.

"Alphablind" strādā septiņi cilvēki - latvietis Zeibarts, igaunis Kampus, kā arī pieci vācieši. Uzņēmuma birojs atrodas Berlīnē.

kasjauns.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 844 | Pievienoja: jayart | Datums: 31.07.2012 | Komentāri (0)


Kādam videospēļu fanam no Francijas līdzšinējā aizraušanās ar spēlēm daudzu gadu garumā nu ir atmaksājusies 1,2 miljonu ASV dolāru formā.

Kā vēsta Slashgear.com, runa ir par tūkstošiem dažādu videospēļu, kas daudzu gadu garumā radītas dažādām Nintendo un Sega spēļu konsolēm. Būtībā varot teikt, ka tas cilvēks, kas šo kolekciju iegādājās, savā īpašumā ir ieguvis pilnīgi visas minētajām konsolēm izlaistās spēlītes, turklāt daudzas no tām pat vēl nav izsaiņotas un lietotas.

32 gadus vecais francūzis Andrē norāda, ka tiešsaistes izsoļu platformu videospēļu tirdzniecībai izmanto jau sen, bet šī kolekcija, kas veidota 15 gadu garumā, ir lielākā, kādu viņam izdevies pārdot vienā reizē.

Ja vien pircējs nav kāds viltvārdis, kuram nemaz nav bijis padomā veikt pirkumu, tad Andrē par savu kolekciju saņems 1 230 699,99 ASV dolārus.

tvnet.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 851 | Pievienoja: jayart | Datums: 10.07.2012 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Aprīlis 2024  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz