Otrdiena, 30.04.2024, 04:49
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Guļot vannā, jūs domājat par:
Atbilžu kopskaits: 26
$

Galvenie » IT lietas
« 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 »



Atceraties video "Diena no stikla”, kas kādu laiku atpakaļ klīda internetā? Tas bija fantastu redzējums par nākotni, kur katrā stiklā var iebūvēt displeju. Tādi logi redzami arī vairākās vecās filmās par nākotni. Šī nākotne ir klāt jau tagad! piedāvā Smart Window – caurspīdīgu stiklu, kurā ir iebūvēts displejs. Lieto internetu, skaties filmas, pārbaudi laika ziņas – visu to pašu, ko tagad daram tālrunī vai planšetdatorā.

Milzīgs, caurspīdīgs, skārienjūtīgs ekrāns! Stiklā redzamo var redzēt tikai no lietotāja puses, otrā puse ir necaurspīdīga. Nav jāraizējas, ka kāds skatās tavā privātmājas logā, vai novēro to, ko raksti Facebook. Samsung Smart Window pie pircējiem dosies jau tuvāko mēnešu laikā. Pieļauju, ka cena būs pat ļoti iespaidīga.

Neatteiktos no tāda loga guļamistabā, kur divmetrīgā displejā var skatīties video un "čekot” vēstules. Īpaši patika vieta ar virtuālajām žalūzijām :) Beidzot tiešām sāku ticēt, ka caurspīdīgs tālrunis ir tepat aiz stūra. Paņem nesasitamu, ūdens izturīgu stikla plāksnīti, un dari, ko vēlies, tas būs feini.

labakais.info


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 798 | Pievienoja: jayart | Datums: 18.01.2012 | Komentāri (0)


Nē, nē, šī nebūs pamācība teroristiem. Šī būs pamācība aifonu īpašniekiem. Ja jums ir ieriebis kāds ielas malā stāvošs auto, vai vienkārši šķūnītis pagalmā - uzspridziniet to. Ar raķeti. Virtuāli, protams. Savā telefonā. Ar aplikāciju.

Jā, mašīnu spridzināšanai ir aplikācija. Šeit. Bez maksas. Priekā!

Lūk, kādas nelaimes var atgadīties tepat Mūkusalas ielā...



Un uzmanieties no vētras!


 


Kakao.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 756 | Pievienoja: jayart | Datums: 27.12.2011 | Komentāri (1)


Ko svētku sezonā darīja senais latvietis? Visādas muļķības. Pārģērbās par dzērvi, vilka bluķi, lēja laimi. A ko padarīt, viņam nebija ne talantu šovi televizorā, ne smieklīgi kaķi internetā, ne dusmīgi putni viedtālrunī. Mums, savukārt, ir tas viss, bet vienalga garlaicīgi un mēs labprāt pamēģinātu kaut ko no tā, ko darīja senais latvietis. Protams, apjozties ar salmiem un piesiet striķī īstu koka gabalu tikai retais ir gatavs, taču metāla karotē mēģināt uz plīts izkausēt alvas gabaliņu gan varētu pamēģināt. Vienīgā nelaime - visas karotes tik smalkas, ka žēl smērēt, plīts ir ar indukcijas virsmu, kas tāpat to karoti nesildīs un galu galā, kur lai rauj to alvas gabaliņu?



Šeit talkā nāks viedtālrunis. Nē, nē, nevajag mēģināt izkausēt pašu tālruni (kaut gan paruna vēsta, ka ja vecajā gadā izkausēsi veco viedtālruni, tad jaunajā gadā dabūsi jaunu). Viss, kas modernajam latvietim ir jādara, lai izbaudītu senā latvieša priekus ir jāiebaksta ar pirkstu savā telefonā un jāielādē laimes liešanas aplikācija. Forši būt modernajam latvietim!

Pieejama aifoniem un androīdiem. Vairāk informācijas šeit.

Kakao.lv



  
 

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 775 | Pievienoja: jayart | Datums: 23.12.2011 | Komentāri (0)

Nebija nemaz tik sen, kad no darba patapinātam klēpja skaitļotājam liku piepūlē elst, liekot zīmēt kriminālu notikumu piesātinātas pilsētas ainas spēlē Grand theft Auto III. Toreiz šīs spēles darbināšanai bija nepieciešama jaudīga grafiskā karte un spējīgs procesors - protams, to laiku skatījumā. Šodien ar atbilstoši jaudīgiem dzelžiem jau ir aprīkoti mobilie telefoni, tālab no šodienas spēle pieejama ikvienam skolniekam gan androīdbodē, gan arī ābolveikalā.
Cik maksā? Piecus zaļos*.

Vien atcerieties, ka, ja jums vēl nav kādi sešpadsmit gadi, spēle var nelabvēlīgi ietekmēt jūsu maigo, nenobriedušo dvēseli. Un, ja kas, Angry Birds mobilajā aizņems arī mazāk vietas.


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā


Grand Theft Auto - tagad arī telefonā

kakao.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 863 | Pievienoja: jayart | Datums: 16.12.2011 | Komentāri (1)


Kuram gan atrodoties kino vai teātrī patīk, ja priekšā sēdošais cilvēks regulāri spaida savu mobilo tālruni, tādējādi traucējot mums baudīt priekšnesumu, jo ierīces displeja aizmugurgaismojums pārlieku spīd acīs?

Risinājums šādai problēmai tiek meklēts ASV teātros, par ko pavēstējis Sentluisas Šekspīra festivāla direktors Riks Didlains. Tiek ziņots, ka Twitter cienītājiem teātros tiek izveidoti atsevišķi sektori un tas pamazām kļūstot par nacionālo trendu.

Šādā veidā aktīvie sociālo tīklu varētu tvītot izrādes laikā, tajā pašā laikā netraucējot tiem, kas neizmanto tālruņus priekšnesuma laikā. Jāatzīst, ka ideja pat par sevi nav slikta un tas varētu būt abām pusēm pieņemams kompromiss.


boot.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 740 | Pievienoja: jayart | Datums: 07.12.2011 | Komentāri (0)


Daudzi autobraucēji Latvijā jau lieto šo aplikāciju, taču ir daudzi vadītāji, kas par to neko nezin. Waze ir navigācijas aplikācija mobilajā telefonā. Tā ir pieejama iPhone, Android, Blackberry, Windows Mobile un Nokia viedtālruņiem bez maksas. Jāmaksā būs vien par mobilā interneta pieslēgumu, jo kartes, navigācijas un satiksmes informācijas datus aplikācija saņem tiešsaistē.

Waze piedāvā pilnvērtīgu navigāciju ar maršruta iezīmēšanu kartē un balss komandām. Iespējams saglabāt iecienītākos maršrutus, lai ikdienas lietošana būtu maksimāli ērta. Protams, rodas jautājums - kāpēc gan ikdienā būtu jālieto navigācija, ja lielākoties braucam pa labi zināmu maršrutu. Atbilde ir vienkārša - Waze apkopo un parāda aktuālo satiksmes informāciju reālajā laikā.

Piemēram, ja uz Akmens tilta veidojas sastrēgums (kurā ir vismaz viens Waze lietotājs) informācija par to momentāni ir pieejama visiem Waze lietotājiem. Šo informāciju aplikācija ņem vērā plānojot maršrutu, tāpēc arī labi zināmos ikdienas braucienos izmantot navigāciju ir ieteicams - jau laikus varēs (cik nu tas ir fiziski iespējams) izvairīties no sastrēgumiem un šķēršļiem.

Informāciju par satiksmes situāciju Waze saņem divējādi. Pirmkārt automātiski. Aplikācija automātiski ziņo "centrālei" par to kā iet katram lietotājam. Ja auto pārvietojas nedabīgi lēni, aplikācija pieņem, ka šajā ceļa posmā ir sastrēgums un attiecīgi par to ziņo arī pārējiem lietotājiem. Protams, jo vairāk lietotāji, jo precīzāki dati.

Otrkārt, par notiekošo uz ceļa var ziņot katrs aplikācijas lietotājs. Iespējams norādīt visai plašu problēmu klāstu - sastrēgumu, ceļa remontu, bīstamu šķērsli, policijas patruļu utt. Šķiet tieši pēdējo ir visvairāk iecienījuši Waze lietotāji Latvijā, jo teju simtprocentīgi tiek atzīmēti visi policijas posteņi un fotoradari.

Protams, Waze neiztiek arī bez problēmām. Galvenā ir kartes nepilnības - tajā visai vāji iezīmētas nomaļākas ielas un lauku ceļi. Taču labā ziņa - braucot pa ceļu, kurš kartē nav iezīmēts ir iespējams pašam to iezīmēt. Atliek vien aplikācijā nospiest ceļaruļļa podziņu un nobrauktais ceļš tiks iezīmēts un turpmāks būs redzams visiem Waze lietotājiem.

Otra neizbēgamā problēma ir maksa par mobilo internetu. Waze gan ir pieejama datu kompresija un tā cenšas ļoti taupīgi apieties ar datiem, taču jārēķinās, ka intensīvi lietojot kāds vismaz 50MB datu plāns ir obligāts. Tiesa, bez kārtīga datu plāna mūsdienās viedtālrunim vispār ir ierobežota vērtība.

Diemžēl ārzemēs, kur navigācija nepazīstamā vidē būtu īpaši noderīga, Waze lietošana var rezultēties ļoti dārgā telefona rēķinā.

Vairāk informācijas un lejupielādes norādes Waze mājaslapā. Tie, kas nevēlas vai nevar lietot šo aplikāciju, var sekot līdz satiksmes informācijai tiešsaistes kartē.



Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā

Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā

Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā

Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā

Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā Waze - bezmaksas navigācija un satiksmes informācija telefonā

Kakao.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1061 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.11.2011 | Komentāri (0)


Austrālijas aviācijas industrijas uzraugi sākuši izmeklēt incidentu, kas saistīts ar kvēlojošu un dūmojošu iPhone pasažieru lainerī lidojuma laikā.

Pasažieru lidmašīnas reisā no Jaundienvidvelsas pilsētas Lismoras uz Sidneju Apple viedtālrunis esot sācis kvēlot un dūmot. Tas daļēji izkusis, un lidojuma pavadonei nācies izmantot ugunsdzēšamo aparātu, vēsta Foxnews.com. Dzēšana veikta atbilstoši drošības standartiem, un incidentā cietušo nav.

Izmeklēšanas procesa ietvaros telefons tagad ir nodots Austrālijas Satiksmes drošības biroja (ATSB) rīcībā. Izmeklēšanu veic arī Civilās aviācijas drošības pārvalde.

"Mēs veicam izmeklēšanu, un komentāriem vēl ir par agru," sacījusi kāda ATSB amatpersona. "Tiesa, telefons ir mūsu rīcībā un mēs veiksim tā izpēti. Mēs iztaujāsim visas iesaistītās puses, kā arī konsultēsimies ar ražotāju."

ATSB pagaidām neatklāj, kurš iPhone modelis ir iesaistīts negadījumā lidmašīnā, taču norāda, ka līdz šim nav dzirdēts par telefoniem, kas pašaizdegtos.

tvnet.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 770 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.11.2011 | Komentāri (0)


Kuram gan patīk, ka viņa darbībām monitorā kāds rūpīgi seko? Dažkārt tomēr vēlētos mājaslapas, kuras tu apmeklē un vēstules, kuras tu raksi, atstāt noslēpumā. Šķiet, ka atrisinājums šai problēmai nemaz nav tik grūts un dārgs.

Zināms, ka lielākajai daļai monitoru virs paša stikla ir divi slāņi – viens ir polarizēts un filtrē gaismu, kuru tev nevajadzētu redzēt, taču otrs slānis ir vai nu matēts vai spīdīgs, lai samazinātu atspīdumu vai padarītu krāsas košākas.

Tātad, uzdevums ir noņemt šo polarizēto slāni, kas filtrē gaismu. To ir iespējams izdarīt tikai ar smalkiem nažiem un citiem instrumentiem. Pēc tam šis slānis ir jāpārklāj kādām nevajadzīgām brillēm, ieteicams, netonētām. Skatoties cauri šīm brillēm, monitorā attēlotais būs skaidri un gaiši redzams, taču ja, brilles netiek uzvilktas – viss izskatīties vienkārši balts.

Kā redzams, šādu privāto monitoru varētu uzveidot ikviens, pie tam, neiztērējot ne santīma. Ja jūs šī ideja interesē, te varat apskatīt detalizētu pamācību. Zemāk pievienotajā video tiek demonstrēts privātais monitors.



boot.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 758 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.11.2011 | Komentāri (0)


ASV kompānija Lytro sākusi pieņemt iepriekšējos pasūtījumus pilnīgi jauna principa digitālajai kamerai, kura neprasa fokusēšanu. Šeit neveido 2D attēlu uz gaismjutīgas matricas, bet gan ieraksta gaismas lauku. Fokusēt attēlu var attēla pēcapstrādē, izceļot tuvos vai tālos objektus. Tas pats attiecas arī uz "zoomošanu". Sakarā ar to, ka nav vajadzīga elektromotora piedziņa fokusēšanai, fotografēšana notiek praktiski bez aiztures.

Jaunās kameras radikāli atšķiras no mums pierastajām - tās drīzāk pēc formas atgādina bērnu kaleidoskopu. Izmērs gan ir ļoti neliels - nedaudz vairāk nekā 11 cm. Ierīce sver 230 g, apgādāta ar objektīvu ar 8x palielinājumu un fiksētu diafragmu f/2, kas laiž cauri maksimāli daudz gaismas visā fokusa atālumu diapazonā. Firmas sensors satur tūkstošiem mikrolēcu un var ierakstīt 11 miljonu gaismas staru parametrus.
Nekādu pogu Lytro nav, izņemot "knipsi" un strāvas slēdzi. Tuvināšanai paredzēta bīdāma svira. "Kaleidoskopa" aizmugurē izvietots 1,46" skārienjutīgs ekrāns, ko lieto kadrēšanai un bilžu priekšapskatei.

Pagaidām programmatūra "Lytro Desktop" paredzēta tikai Apple Mac datoriem. 2012. gadā būs arī Windows videi. Bildes apjoms - ap 22 MB. Lytro ražo ar 8 GB atmiņu 350 bildēm (cena 399$) un 16 GB 750 bildēm (499$).

Uzskatāma demonstrācija - šeit.

Sīkāk studējam un pasūtām mājaslapā.

notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 781 | Pievienoja: jayart | Datums: 21.10.2011 | Komentāri (0)


Daudzi PC entuziasti noteikti zina to, ka datoru var dzesēt ar ūdens palīdzību, tā pat, to ka to var likt akvārijā un dzesēt ar speciālu minerāleļļu, kas nevada elektrību.

 Nesen tika veikts datordzesēšanas eksperiments, kurā netika izmantota nekāda veida minerāleļļa, bet gan jauna ķimikālija, kuru izgudrojusi 3M kompānija ar nosaukumu Novec™ 7000.  Šai ķimikālijai ir zema vārīšanās temperatūra – 34C.

Kā tad tas viss notiek? Datora mātesplate tiek ievietota tvertnē, tiek pievienoti visi vadi, procesors tiek atstāts bez dzesēšanas elementa. Tad tvertni piepilda ar šo ķimikāliju un iedarbina datoru. Tiklīdz procesors uzkarst līdz 34C grādiem, ķīmiskais sastāvs sāk vārīties, veidojas garaiņi un tie ceļas augšup, kur tos ar radiatora palīdzību atdzesē un pilienu veidā nogādā atpakaļ tvertnē. Jāpiebilst tas, ka šī ķimikālija nav toksiska un ir ozonam draudzīga.


boot.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 787 | Pievienoja: jayart | Datums: 19.09.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Aprīlis 2024  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz