Piektdiena, 19.04.2024, 02:48
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jūsu sieva jums kategoriski aizliedz ņemt mopēdu līdzi gultā. Jūs:
Atbilžu kopskaits: 21
$

Galvenie » 2009 » Jūlijs » 1 » The Pirate Bay pārdots!
18:25
The Pirate Bay pārdots!

Viens no tīmeklī populārākajiem torrentu trekeriem The Pirate Bay vienmēr ir izcēlies ne vien ar savu tehnisko darbību, bet arī iesaistīšanos politiskas dabas batālijās aizstāvot vārda brīvību un aktīvi atvairot un cīnoties ar autortiesību pārstāvjiem. The Pirate Bay vienmēr ir vajājuši tiesībsargi un kādu laiku atpakaļ The Pirate Bay pat noorganizēja akciju ar nodomu nopirkt savu salu (pamestu naftas platformu) un nodibināt republiku uz kuru neattiektos kādas citas valsts likumi. Plāni ambiciozi, taču jebkurā gadījumā lielisks reklāmas gājiens no viņu puses. Pavisam nesen, aprīlī tiesa servisa izveidotājiem piesprieda viena gada cietumsodu un 3,6 miljonu dolārus lielu soda naudu par autortiesību pārkāpumiem. Taču pat šādas sankcijas nav apturējušas jaunos censoņus un pirms dažām dienām oficiāli dienasgaismu ir ieraudzījis The Pirate Bay cilvēku veidots YouTube slepkava - VideoBay par kuru jau rakstīja Artis no pods.lv.

Šodien The Pirate Bay izplatījuši publisku paziņojumu par to, ka līdz ar šī gada augustu viņiem mainās vadība un savā ziņā leģendārā servisa jaunais saimnieks ir kāda programmatūras kompānija Global Gaming Factory X, kas par The Pirate Bay ir gatava maksāt 60 miljonus zviedru kronu (kas dolāros sanāk aptuveni 7,8 miljoni). Pirāti gan cenšas mierināt lietotājus, ka nav pamata uztraukumiem un, ka šāds gājiens ir nepieciešams, lai The Pirate Bay nebeigtu savu darbību.

Es pats diezgan regulāri izmantoju šo konkrēto trekeri, lai tiktu pie sev vajadzīgajām lietām lietiņām un savā ziņā šis jaunums man vieš bažas par servisa nākotni. Ja agrāk viņi bija spējuši sevi pozicionēt kā totālus autortiesību un citu saistošo likumu piedrāzējus un es kā lietotājs varēju gulēt mierīgi, tad tagad es ne īsti ticu kāda informācija un kam tiks nodota man par to nezinot. Protams, Latvijā par šādām lietām vēl kādu laiku nav jāuztraucas, jo kaut kā nedomāju, ka citu valstu likumi spēs skart average Janis un mūsu pašu varas iestādes aizņemtas tramdot un likvidējot vietējos sīkos nīkuļus Direct Connect hubus un trekerus. Tomēr pieņemu, ka ārzemju publikai te varētu būt arī kādi savādāki viedokļi šajā jautājumā.

krizdabz.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 872 | Pievienoja: jayart | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Jūlijs 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz