Otrdiena, 23.04.2024, 12:10
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jūs biedē dīvāns. Jūs...
Atbilžu kopskaits: 15
$

Galvenie » 2009 » Marts » 08

Indijā hinduistu nacionālā kustība izstrādā jaunu atspirdzinošu dzērienu no govju urīna. Šo dzērienu apņēmies ražot Indijas senākā un vecākā hinduistu nacionālā grupējuma "Rashtriya Swayamsevak Sangh" (RSS - "Nacionālās brīvprātīgo organizācijas") Govju aizsardzības departaments, ziņo britu laikraksts "The Times".

Departamenta vadītājs Oms Prakašs pavēstīja, ka dzēriens, kas saucas "gau jal" jeb "govjūdens", šobrīd tiek testēts un tiks palaists apgrozībā jau "ļoti drīz, iespējams, šā gada beigās".

"Nebaidieties, tas neodīs un arī negaršos pēc urīna. Tas būs unikāls produkts, kas izcelsies ar savu veselīgumu. Tas nelīdzināsies gāzētajiem dzērieniem un nesaturēs toksīnus," piebilda Prakašs. Viņš paskaidroja, ka dzēriens tiks ražots no govju urīna, pievienojot tam dažādas zālītes un garšvielas, un nebūs dārgs, taču attiecās sniegt sīkāku informāciju, līdz produkts oficiāli nonāks pārdošanā.

"Govjūdens" būšot spējīgs konkurēt ar tādām populārām limonādēm kā "Coca Cola" un "Pepsi". "Mēs radīsim viņiem labu konkurenci, jo mūsu dzēriens ir piemērots visiem cilvēkiem," teica Prakašs. "Mēs domājam arī par eksportu."

Dzēriens ir RSS kārtējais mēģinājums atbrīvot Indiju no ārzemju ietekmes un popularizēt hinduisma ideoloģiju.

Hinduisti govis uzskata par svētiem dzīvniekiem, un to kaušana ir nelikumīga Indijas lielākajā daļā. RSS apgalvo, ka govju urīns ārstē dažādas kaites, sākot ar aknu slimībām un beidzot ar vēzi.

RSS kustība ir organizējusi patēriņa preču nacionālu boikotu, tostarp 1994.gadā arī "Coca Cola" un "Pepsi" izstrādājumu.

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 814 | Pievienoja: jayart | Datums: 08.03.2009 | Komentāri (0)

Kādam zviedru pusaudzim piespriests naudas sods par rukšķēšanu uz diviem policistiem, vēsta Zviedrijas laikraksts "The Local".

"Zēns nožēlo izdarīto un saprot, ka rīkojās slikti," vietējai avīzei "Expressen" pavēstīja zēna advokāte Klēa Sangborna. "Nav pieklājīgi rukšķēt uz policiju. Taču no muļķības pastrādāšanas līdz noziegumam, manuprāt, ir liels lēciens."

Incidents norisinājās pagājušā gada decembrī Stokholmas priekšpilsētā Solnā, kur 15 gadus vecais jaunietis, ejot garām policistiem, rukšķējis uz viņiem un saucis par cūkām. Aizvainotie policisti uzrakstīja iesniegumu par notikušo, kaut arī zēns viņiem nekavējoties atvainojās.

Prokuratūra nolēma sākt formālu izmeklēšanu, un februārī zēns tika atzīts par vainīgu policistu apvainošanā.

Lēmums sākt tiesas procesu pret šo zēnu izraisīja cilvēkos sašutumu, jo neilgu brīdi pirms tam Malnes prokuratūra nolēma nesākt izmeklēšanu par kāda Skones provinces policista rasistisko komentāru pilsētas masu nekārtību laikā. Tomēr otrdien 15 gadus vecajam zēnam Sonlas apgabaltiesā tika piespriests 200 kronu (12 latu) liels naudas sods.

Sangborna izteikusi šaubas par to, kā pusaudža notiesāšana tiks uztverta sabiedrībā, bet Skones provinces policisti "acīmredzot var izteikties, kā vien vēlas".

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 787 | Pievienoja: jayart | Datums: 08.03.2009 | Komentāri (0)

Ar piena un cukura pievienošanu kafijai vairs nepietiek. Lai izceltu uzmundrinošā dzēriena garšu, kāda Taivānas kafejnīcu ķēde sākusi kafijai pievienot sāli.

Taivāniešu kafijas cienītājiem tagad ir parādījusies jauna iespēja, kā uzlabot savas kafijas garšu. Kādā Taipejas kafejnīcā par dolāru un 15 centiem ir nopērkama kafijas tase, kuras sastāvā ir arī sāls. Tas atrodams kafijas putās un, pēc kafijas gatavotāju domām, piešķir rūgtajam dzērienam izteiktāku garšu. 

"Mēs izmantojam sāli, lai akcentētu augļu, arī augstas kvalitātes gaļas gabala smaržu. Tas piešķir ēdienam labāku garšu. Tāpēc mēs pamēģinājām to pievienot arī kafijai," stāsta kafejnīcu tīkla pārstāvis.

Uzņēmuma ķēde, kurā ir 326 kafejnīcas, kafiju ar sāli sāka piedāvāt pagājušā gada decembrī. Īsā laikā tā ir iekarojusi lielu popularitāti un ir pārdotas jau 15 tūkstoši tasīšu sālītas kafijas. „Es dzeru lēnām; kad temperatūra mainās, tad parādās garša ar patīkamu smaržu un šis dzēriens sāk iepatikties," savus garšas piedzīvojumus atklāj kāds kafejnīcas apmeklētājs. 

Taivānieši bieži vien ir pārsteiguši pasauli ar tradicionālu dzērienu uzlabojumiem. Tie bija tieši taivānieši, kas izdomāja burbuļu tēju, kas Āzijā iekarojusi plašu popularitāti.

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 846 | Pievienoja: jayart | Datums: 08.03.2009 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Marts 2009  »
PrOTCPkSSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz