Sestdiena, 20.04.2024, 05:45
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Guļot vannā, jūs domājat par:
Atbilžu kopskaits: 26
$

Galvenie » 2009 » Jūlijs » 03

Dziedātājs un gospeļkora vadītājs Gunārs Kalniņš, kādreiz saukts par Mazo Gunāru, slepeni salaulājies šā gada sākumā Spānijā (Spānijā viendzimuma laulības oficiāli atļautas jau kopš 2005. gada). Kalniņa izredzētais ir viņa draugs Daniels, šādu informāciju portālam «vipi.lv» pavēstījuši dziedātāja draugi.



Pašlaik Gunārs ar draugu pārcēlies uz dzīvi Spānijā, kur mūziķis atradis darbu — viņš esot kādas Barselonas viesnīcas viens no apkalpojošā personāla darbiniekiem.

Pirms nepilna pusgada dziedātājs Gunārs Kalniņš atklājis: ja viņam mīlestības dēļ vajadzētu braukt uz Spāniju lasīt mandarīnus, viņš to darītu. Nu šis izteikums gandrīz realizēts — tikai mandarīnu lasīšana nomainīta pret darbu viesnīcā. Lai sekotu Danielam, pilnā vārdā Dainim Zariņam, Gunārs atstājis draugus, ģimeni, kā arī savu slaveno gospeļkori «GG Choir».

«Vipi.lv» piemin kādu Gunāra intervijas fragmentu: «Kaut arī mana omīte netiek galā ar domu, ka viņa nebūs manu kāzu viesu vidū, manuprāt, kāzas jārīko tikai diviem cilvēkiem — visa pārējā šaika kāzās ir lieka.»

apollo.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 953 | Pievienoja: jayart | Datums: 03.07.2009 | Komentāri (0)

Turpmāk solāriji būs atzīti par tikpat bīstamiem veselībai kā cigaretes un alkohols. Veselības ministrija cilvēkiem piespiedu kārtā liks iepazīties ar draudošiem brīdinājuma tekstiem, bet tīņi mākslīgo iedegumu varēs iegūt tikai ar vecāku vai aizbildņu atļauju.

  No nākamā gada sākuma uz solārijiem būs jādodas ar pasi kabatā un ārsta atļauju, bet jauniešiem līdz 18 gadiem būs nepieciešama ne tikai ārsta piekrišana, bet arī vecāku parakstīta zīme, ka viņi savai atvasei atļauj cepināties mākslīgajā saulē. Visiem solārija apmeklētājiem pirms gulšanās zem ultravioletajiem stariem būs arī jāparaksta dokuments, kurā viņi tiks brīdināti, ka viņu veiktā darbība nopietni apdraud veselību. To paredz pašreiz valdībā izskatāmais noteikumu projekts “Higiēnas prasības kosmētiskā iedeguma pakalpojumu sniegšanai”. Tiek arī paredzēts, ka solārijos tiks samazināta ultravioletā starojuma jauda. Tas nozīmē, ka mākslīgo brūnumu vairs nevarēs iegūt tik ātri kā līdz šim. 
  Analoģiski noteikumi pašlaik tiek izstrādāti arī pārējās Eiropas Savienības valstīs, jo pēdējos desmit gados dramatiski pieaugusi saslimstība ar ādas vēzi, par kura galvenajiem ierosinātājiem tiek uzskatīti solāriju ultravioletie stari. Mākslīgā iedeguma ierobežošanu vēlas panākt vairākas starptautiskas organizācijas – Pasaules Veselības organizācija, Starptautiskā komisija pret nejonizējošā starojuma aizsardzību un Eiropas biedrība ādas vēža profilaksei. 
  Ādas vēža gadījumu skaits pēdējos desmit gados pieaudzis arī Latvijā, tieši tajā laikā, kad pie mums solāriji ieguva vislielāko popularitāti. Pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu beigās Latvijā ik gadu tika konstatēti ap 60 saslimšanas gadījumu ar ļaundabīgām ādas melonomām, tagad ¬– jau aptuveni divi simti. 
  Pēdējos pāris gados solāriju bizness Latvijā ir piedzīvojis būtiskas pārmaiņas. Jau pirms pasaules ekonomiskās krīzes šo nozari savās rokās pārņēma operatori, kuri pārstāv solāriju ražotājus vai arī ir ar tiem cieši saistīti. Tādējādi no tirgus tika izspiesti “vientuļie” saloni, un biznesu pārņēma solāriju studiju ķēdes, kas var piedāvāt lielāku servisu un draudzīgāku cenu politiku nekā mazie tirgus spēlētāji. 
  Tā kā solāriju biznesu jau pirms kāda laika pamatīgi ir ietekmējuši mediķu “uzbrukumi”, tad nav izslēgts, ka ar laiku mākslīgais iedegums vairs nebūs modē. “Veselības centra 4” valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds saka: “Iespējams, ka pēc kāda laika modē atkal nāks bālums. 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā iedegums bija slikts tonis, tas nozīmēja, ka cilvēks pieder pie zemākā slāņa, kam daudz jāstrādā. Toreiz visi, kas sevi pieskaitīja pie augstākā slāņa, bija balti. Varbūt tā varētu notikt arī tagad.” 
Statistika liecina, ka Ziemeļeiropā solārijus regulāri izmanto aptuveni 10% iedzīvotāju, pārsvarā jaunieši vecumā no 14 līdz 24 gadiem.

Uzziņai par solārijiem


Turpmāk, apmeklējot solāriju, visiem mākslīgā iedeguma kārotājiem būs jāparaksta speciāls dokuments, kurā tiks brīdināts, ka: 
“ultravioletais starojums veicina ādas novecošanos un saslimšanu ar ādas vēzi. 
Sauļošanās solārijā var radīt nopietnus veselības traucējumus, tāpēc sauļošanās solārijā nav rekomendējama: 
* ja no iepriekšējās sauļošanās saulē vai solārijā nav pagājušas 48 stundas; 
* personām ar gaišu ādu, kam ir apgrūtināta nosauļošanās; 
* personām līdz 18 gadu vecumam; 
* personām, kam kādreiz bijusi neparasta reakcija vai alerģija uz saules gaismu; 
* personām, kam noteikta diagnoze solārā keratoze vai ādas vēzis. 
Pirms solārija apmeklējuma jākonsultējas ar ārstu, ja: 
* ir veselības traucējumi; 
* ir grūtniecība; 
* jebkuru zāļu lietošanas gadījumā.” 
*** 
Jaunieši līdz 18 gadu vecumam solārijā drīkstēs ieiet tikai tādā gadījumā: 
* ja viens no klienta vecākiem, aizbildņiem vai citiem likumiskiem pārstāvjiem viņa vietā ir parakstījis par solārija kaitīgumu informējošo veidlapu; 
* vai uzrādot ārsta izziņu, ka klientam nav veselības ierobežojumu attiecībā uz solārija izmantošanu.

kasjauns.lv


Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 1288 | Pievienoja: jayart | Datums: 03.07.2009 | Komentāri (0)

Latvijas iedzīvotāji traumas gūst arī traģikomiskā veidā parastās sadzīviskās situācijās steigas un pašu neuzmanības dēļ. Kādas klīnikas speciālisti ir apkopojuši dīvaināko traumu gadījumus, piebilstot, ka neviens no topā apkopotajiem traumu gadījumiem nav atstājis nopietnas sekas cilvēka veselībai. 



Kāda sieviete, mēģinot ietērpt kaķi Lieldienu zaķa kostīmā, tikusi pamatīgi sakosta.
Kāda cita dāma iesprūdusi labierīcībās, mēģinot pacelt aiz tualetes poda aizkritušu papīra rulli. Lai viņu atbrīvotu, nācās izjaukt tualetes poda konstrukciju.
Neaprēķinot spēkus, kāds vīrietis ar kaitbordu ielidojis pludmales vienīgajā atkritumu urnā.
Tantīte, mežā steidzoties pēc tikko ieraudzītām gailenēm, ieskrējusi kokā un guvusi smadzeņu satricinājumu.
Mēģinot pārlauzt melnās šokolādes tāfelīti, kāds attapīgs Latvijas iedzīvotājs izmežģījis divus pirkstus.


„Vieglas traumas visbiežāk tiek gūtas tieši sadzīviskās situācijās, mājās, kur „vaininieki" ir kāpnes, durvis, sienas, virtuves priekšmeti. Darbā gūtās traumas parasti ir smagākas, jo pastāv iespēja savainoties, darbojoties ar dažādiem instrumentiem, mašīnām, vielām. Bieži vien sadzīviskās situācijās gūti savainojumi sākotnēji neliekas nopietni, tomēr jebkuras traumas gadījumā galvenais ir kritiski izvērtēt nepieciešamību pēc ārsta konsultācijas," situāciju ar sadzīves traumām komentē eksperti.

Apkopojot dīvaināko traumu gūšanas gadījumus, ārsti vērš uzmanību uz iespējām izvairīties no sadzīves traumām, rīkojoties apdomīgi un izvērtējot savus spēkus.

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 818 | Pievienoja: jayart | Datums: 03.07.2009 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Jūlijs 2009  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz