Piektdiena, 19.04.2024, 14:01
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Sestdienas rītā, bāžot kāju čībā, jūs tur atklājat peļu lamatas darba kārtībā. Jūs:
Atbilžu kopskaits: 15
$

Galvenie » 2011 » Marts » 14

Ķīnas austrumu daļas provincē Čžeczjaņā ārkārtīgi lielu popularitāti pēdējā laikā iekarojušas desmitgadīgu zēnu urīnā vārītas olas, un daudzi pavāri cer, ka slava par šo delikatesi izplatīsies arī ārpus valsts robežām.

"Mums visu laiku pieaug pieprasījums pēc eksporta, un mēs vēlamies, lai arī gardēži ārpus Ķīnas robežām visā pilnībā novērtētu visu mūsu virtuves delikātumu un izsmalcinātību," Ķīnā strādājošajām ārvalstu mediju aģentūrām stāstījis viens no neparastās delikateses veiksmīgākajiem izplatītājiem.

Šo ēdienu dēvē par "tun czi daņ" (bērnu oliņas), un kopš 2008. gada tas vairākās reģiona pilsētās atzīts par nacionālo nemateriālās kultūras mantojumu.

"Urīns tiek vākts vietējās skolās, un delikateses pagatavošanai vislabāk der ne vairāk kā desmit gadus vecu zēnu urīns. Viņi čurā nevis tualetēs, bet pagalmā izliktos speciālos spainīšos, un mēs katru dienu savācam svaigu urīniņu," medijiem stāstījis šefpavārs Mins Liu, kurš apgalvo, ka pēc "bērnu oliņām" ir ārprātīgs pieprasījums.

"Bērnu oliņu" pagatavošanas process ir sekojošs: lielā katlā liek vistas olas un aplej ar bērnu urīnu. Tad karsē, līdz ūdens sāk vārīties, un olas izņem ārā. Tad nedaudz iedauza čaumalas un atkal liek katlā. Pēc kāda laika olas apgroza un aplej ar svaigu urīnu. Procesu atkārto vairākas reizes, mainot uguns padeves stiprumu.

Katram pavāram esot savi noslēpumu, bet labākie no viņiem pēc ožas var noteikt, kurš no kolēģiem pagatavojis konkrēto oliņu porciju. Daudzi vietējie iedzīvotāji šīs olas uzskata par ļoti barojošām, jo īpaši pavasarī. Ķīnieši runā, ka, ka pavasarī esi apēdis šādas olas, nejutīsi nogurumu un miegainību, bet vasarā būsi pasargāts no saules dūriena.

mango.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 731 | Pievienoja: jayart | Datums: 14.03.2011 | Komentāri (0)


Trīs gadus vecs zēns Lielbritānijā nonācis ārstniecības iestādē ar alkoholisma diagnozi. Ārsti atzinuši, ka Rietummidlendā dzīvojošais mazulis ir jaunākais alkoholisma upuris Lielbritānijā.



Eksperti šo gadījumu nosaukuši par šausminošu. Puisēna vārds netiek izpausts, taču ir zināms, ka zēnam sešu mēnešu garumā regulāri dots alkohols, no kā viņam sākušies krampji un straujas garastāvokļa maiņas.

Zēns ir viens no 13 bērniem vecumā līdz 12 gadiem, kuriem laika periodā no 2008.līdz 2010.gadam Lielbritānijā konstatēts alkoholisms. Alkoholisms tiek diagnosticēts tikai tiem bērniem, kuriem ir redzama fiziskā atkarība no grādīgajiem dzērieniem.

Pirms mēneša Lielbritānijā alkoholisms tika konstatēts arī kādai astoņus gadus vecai meitenei. Viņa bija sākusi slepus lietot vecāku mājās glabātos dzērienus, bet vēlāk iedzeršana pārauga pamatīgos „plostos” piecu dienu garumā.

Kasjauns.lv
Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 729 | Pievienoja: jayart | Datums: 14.03.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Marts 2011  »
PrOTCPkSSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz