Otrdiena, 19.03.2024, 10:45
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jūsu sieva jums kategoriski aizliedz ņemt mopēdu līdzi gultā. Jūs:
Atbilžu kopskaits: 21
$

Galvenie » 2011 » Jūnijs » 06

Ne tikai mūsdienu Latvijā, bet arī citos vēstures posmos un vietās ir bijuši ieviesti absolūti idiotiski nodokļi, kuru dēļ cilvēkiem nācies šķirties no sūri grūti nopelnītās naudas. Šajā sakarā ārvalstu eksperti apkopojuši desmit stulbākos nodokļus pasaules vēsturē.

10. vieta. Nodoklis par gaisu, kas tika iekasēts senajā Bizantijā. Tā kā bagātiem cilvēkiem vienmēr bijusi tieksme būvēt augstas mājas, nodokļa būtība bija vienkārša: jo augstāka māja, jo attiecīgi lielāks nodoklis par izmantoto gaisu.

9. vieta. Nodoklis par narkotikām. Amerikāņu organizācija Internal Revenue Service no narkotiku dīleriem pieprasa samaksāt nodokli no ienākumiem, kurus viņi ieguvuši narkotiku tirdzniecības rezultātā. Organizācija cer, ka kāds šo nodokli maksās.

8. vieta. Nodoklis par ēnu. Daudzi Venēcijas kafejnīciņu īpašnieki vasarās krietni paplašina savu iestāžu teritoriju, uz trotuāriem novietojot saulessargus, tāpēc 1993. gadā pilsētas varas iestādes nolēma no šādiem uzņēmējiem iekasēt nodokli par papildu komerciālo platību jeb vienkārši "nodokli par ēnu".

7. vieta. Nodoklis par tualetēm. Mūsu ēras pirmajā gadsimtā nodokli par sabiedriskajām tualetēm sāka iekasēt Romas imperators Tits Flāvijs Vespasiāns, un kopš tā laika sarunu valodā ieviesies viņa propagandētais princips -"nauda nesmird".

6. vieta. Nodoklis par cepurēm. Šāds nodoklis tika iekasēts Anglijā XVII gadsimtā - par tiesībām nēsāt šo galvassegu ikvienam pilsētniekam bija jāmaksā divas mārciņas gadā, bet lauciniekiem šī privilēģija izmaksāja piecus šiliņus gadā.

5. vieta. Nodoklis par vēlēšanām Lielbritānijā tika ieviests pirms vairāk nekā divdesmit gadiem, taču vairums iedzīvotāju atteicās to maksāt. Protestanti izgāja Trafalgāra laukumā (tā saucamie Tax Poll Riots), un tas kļuva par vienu no iemesliem, kāpēc nācās atkāpties premjerministrei Margaretai Tečerei.

4. vieta. Bezbērnu nodoklis. No 1941. līdz 1990. gadam šāds nodoklis pastāvēja Padomju Savienībā, un 25 līdz 50 gadus veciem vīriešiem, kā arī 20 līdz 45 gadus vecām precētām sievietēm bez bērniem nācās maksāt sešus procentus no ienākumiem. (Kā zināms, šāda ideja ienāca prātā arī nu jau četru bērnu tēvam Aināram Šleseram.)

3. vieta. Nodoklis par zvirbuļiem. Šāds neparasts nodoklis pastāvēja Vācijā XVIII gadsimtā. Ikvienam vācietim vajadzēja nogalināt 12 zvirbuļus, par ko viņš varēja saņemt atlīdzību. Ja putnu līķīši netika nodoti laikā, slinkajam vācietim nācās maksāt īpašo "zvirbuļu nodokli".

2. vieta. Nodoklis par ārzemniekiem. Līdz 1923. gadam Kanāda iekasēja nodokli par katru valstī iebraukušo ķīnieti, bet vēlāk vispār šīs valsts iedzīvotājiem aizliedza iebraukt Kanādā. Tiesa, dažādās formās šis nodoklis pastāv arī vairākās mūsdienu valstīs.

1. vieta. Nodoklis par dzīvi. Par visidiotiskāko nodokli eksperti atzinuši naudas iekasēšanu par to, ka cilvēks vispār ir piedzimis. Šāds nodoklis tika ieviests Anglijā XIV gadsimtā, tomēr pēc vērienīgas tautas sacelšanās tas tika atcelts.

mango.lv


Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 958 | Pievienoja: jayart | Datums: 06.06.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Jūnijs 2011  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz