Otrdiena, 19.03.2024, 09:33
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Guļot vannā, jūs domājat par:
Atbilžu kopskaits: 26
$

Galvenie » 2011 » Jūnijs » 17



Tagad modē dzīvas lietas. Eko! Ēdam svaigus ēdienus, dzeram nepasterizētu alu un sekojam TV reklāmu rekomendācijām, patērējot dzīvus jogurtus. Bet kā būtu ar dzīvu sieru?

Dzīvais siers - Casu Marzu - tiek saukts arī par bīstamāko sieru pasaulē. Tas tāpēc, ka šo sieru ēst "beigtu" ir bīstami veselībai, bet ēst "dzīvu" ne katrs uzdrošināsies: šis siers, dārgie čabuļi, ir pildīts nevis ar ķimenītēm kā mūsu nacionālais kārums, bet gan ar dzīviem, nepilnu centimetru gariem tārpiņiem. Šos tārpiņus sierā ļauj iedēt speciālajai siera mušai Piophila casei (ir aizdomas, ka tā ir gluži parasta lauku muša, kāda sastopama dīki riņķojam ar lampu arī mūsu lauku virtuvēs) un tārpiņu loma ir būtiska sierā esošo tauku pārvēršanai delikātā substancē, no kuras sūcas lagrima – sardīniešu valodā tas nozīmējot "asaras". Poētiski, vai ne?

Šo sieru ēd uz grauzdiņiem vai maizītēm, piesedzot ar roku - tas tāpēc, ka tārpiņi stresa brīžos spējot aizlēkt pat 15 centimetrus tālu. Tiem, kuri ir izlasījuši vikipēdijā, ka šie kāpuri itin viegli spēj izdzīvot cilvēka vēderā (un pat iekārtoties tur uz dzīvi), tiek ieteikts šāds paņēmiens: sieru ievieto blīvi noslēdzamā papīra turziņā un gaida, kad kāpuri gaisa trūkumā pametīs sieru pilnīgā gardēža pārziņā.

Labu laiku šis siers bija dabūjams tikai melnajā tirgū, jo Eiropas savienība pasludināja Casu Marzu par neatbilstošu pārtikas higiēnai. Tomēr tagad ierēdņi esot nākuši pie prāta (vai ieinteresējušies par šī produkta dzimumdziņu veicinošajām īpašībām) un secinājuši, ka tārpiņsiera gatavošanas tradīcijas un tūkstošgadīgās receptes ļauj izdarīt izņēmumu. Nav tikai skaidrs, vai rimītī Casu Marzu meklēt sieru letē vai zooproduktu nodaļā


kakao.lv
Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 790 | Pievienoja: jayart | Datums: 17.06.2011 | Komentāri (0)


Nevienam nav noslēpums, ka lētie "ķīniešu” mobilie tālruņi, kuri lielākajā daļā gadījumu ir lēti un defektaini pakaļdarinājumi, nav tā labākā izvēle un kā izrādās, tie pat var būt bīstami dzīvībai.

Nesen kāds 25 gadus vecs Indijas iedzīvotājs mēģinājis piezvanīt no sava tālruņa, brīdī, kad tas bijis pieslēgts lādētājam. No tālruņa ticis saņemts strāvas trieciens un cietušais nekavējoties nogādāts slimnīcā, diemžēl ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

Starp citu, šis nav pirmais šāds nelaimes gadījums, 2010. gadā līdzīgā veidā savu dzīvību zaudēja arī kāda sieviete.

Un tu arī gribētu iegādāties "Jauns. Pati pēdējā iphone 4g telefona kopija. Baltā krāsā. Aizmugurē ābolītis un uzraksts iPhone. Jaunākais softs. Jaunais modelis ar jūtīgāku touchscreen nekā iepriekšējiem un daudz ātrāks procesors"?

boot.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 748 | Pievienoja: jayart | Datums: 17.06.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Jūnijs 2011  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz