Piektdiena, 03.05.2024, 13:18
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jūs ejat gūžas apļošanas kursos. Visiem sanāk, bet jums neizdodas pareizā figūra. Jūs:
Atbilžu kopskaits: 22
$

Galvenie » IT lietas
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 »

Vairāku Latvijas interneta mājaslapu īpašnieki, kas līdz šim piedāvāja lejuplādēt torrentu failus, lai ar to palīdzību iegūtu filmas, mūzikas ierakstus un citus datus, ievietojuši paziņojumus par darbības pārraukšanu.

Kā pārliecinājās aģentūra LETA, interneta resursā "outlaw.lv" publicēts paziņojums, ka to slēgusi Ekonomikas policija (EP). Arī atsevišķās Latvijas interneta dienasgrāmatās jeb blogos šonedēļ parādījušies pieļāvumi, ka Latvijā populārāko torrentu trakeru darbības apturēšana saistīta ar EP rīcību. 

Tā, piemēram, torrenta failu lejuplādēšana vairs nav iespējama plašāk pazīstamajos "bithack.lv" un "danger.lv", no kuriem pēdējais paziņojis, ka pārtrauc savu darbību uz nenoteiktu laiku, un sola, ka drīz šeit būs pieejams forums, kurā varēs vairāk izlasīt par iemesliem, kas pamudinājuši projektu slēgt. Savukārt "bithack.lv" ir kļuvis par recepšu portālu, un, kā norāda portāla veidotāji, "arī ar EP mums problēmas nav bijušas, jo visas receptes pirms ievietošanas tiek pārbaudītas pret plaģiātismu". 

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Sintija Virse, pērnā gada 18.decembrī EP uzsākts kriminālprocess par nelegālām darbībām ar autortiesību un blakustiesību objektiem. 

Process sākts par to, ka interneta resursā "www.outlaw.lv" tiek uzturēts failu - autortiesību un blakustiesību objektu, tas ir, filmu, mūzikas, datorprogrammu, - apmaiņas serveris torrent klientu - failu apmaiņas programmu - izmantošanai bez autortiesību un blakustiesību subjektu atļaujas. 

Minētās darbības veikusi anonīmu personu grupa, izmantojot segvārdus. 

Izmeklēšanas laikā pēc segvārdiem EP identificējusi potenciālās aizdomās turamās personas, un 18.februārī šo personu dzīvesvietās saskaņā ar tiesneša lēmumu tika veiktas kratīšanas. 

Pēc šo personu aizturēšanas vairākos uzņēmumos izņemti informācijas nesēji, kā arī attālinātas piekļuves informācija, kam ir lietisko pierādījumu nozīme kriminālprocesā. 

Patlaban šo objekti nosūtīti ekspertīzes veikšanai VP Kriminālistikas pārvaldei. 

Kā informēja Virse, 20.februārī aizturētās personas tika atzītas par aizdomās turamajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma (KL) 148.panta "Autortiesību un blakustiesību pārkāpšana" 1.daļā un 5.daļā - par autortiesību tīšu pārkāpšanu, ja tā izdarīta, pārkāpjot autora tiesības uz darba izmantošanu, vai par blakustiesību tīšu pārkāpšanu.

Tāpat personas tiek turētas aizdomās par KL 149.panta "Nelikumīgas darbības ar autortiesību un blakustiesību objektiem" 2.daļas un 4.daļas pārkāpumiem par autortiesību un blakustiesību objektu nelikumīgu realizāciju, kā arī par citādu materiāla labuma gūšanu, izmantojot šos objektus, ja to izdarījusi organizēta grupa. 

Kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un pēc eksperta atzinuma saņemšanas process tiks nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai uz Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūru. 

Visu iepriekšminēto pasākumu rezultātā tika pārtraukta interneta failu apmaiņas resursu "www.outlaw.lv" darbība, kā arī "www.vergs.lv" darbība, jo pēdējo administrēja arī augstākminētās aizturētās personas. 

Turklāt EP aktivitāšu rezultātā Latvijā savu darbību pārtraukuši arī interneta failu apmaiņas resursi "www.bithack.lv" un "www.danger.lv", piebilda Virse. 

Kā aģentūrai LETA sacīja SIA "Microsoft Latvija" pretpirātisma vadītāja Sanita Meijere, kura iepriekš ieņēma izpilddirektores amatu "Business Software Alliance" Latvijas organizācijā, torrentus un citas failu apmaiņas programmas personas datoros drīkst uzglabāt un izmantot, piemēram, apmaiņai ar paša veidotiem sižetiem, taču Autortiesību likums aizliedz šādā veidā apmainīties ar autortiesību objektiem. 

Meijere sacīja, ka ar šāda veida failu apmaiņas mājaslapu veidošanu un uzturēšanu tiek sekmēta ar likumu aizsargāto autortiesību pārkāpšana un tas jau ir smagāka rakstura pārkāpums. Par to iespējams piemērot likuma pantu par "izplatīšanu", jo cilvēks ne tikai pats, izmantojot, piemēram, "DC++", klausās mūziku, bet arī piedāvā to darīt citiem. 

Par šādu pārkāpumu Krimināllikums paredz par vainīgu atzītajai personai piemērot arestu vai piespiedu darbus, vai arī naudas sodu līdz 200 minimālajām mēnešalgām. 

Pēc Meijeres teiktā, interneta resursu slēgšana, visticamāk, ir saistīta ar pierādījumu vākšanu un nelikumīgu darbību pārtraukšanas nodrošināšanu. 

Viņa atgādināja, ka jau pērn vasarā slēgtas vairākas līdzīgas mājaslapas. Lai gan par pārkāpumiem tiesībsargi ierosinājuši kriminālprocesus, pagaidām neviena krimināllieta nav iztiesāta - atsevišķas lietas gan jau policija nodevusi prokuratūrai.

tvnet.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 902 | Pievienoja: jayart | Datums: 25.02.2009 | Komentāri (2)

Hakeri uzlauzuši Starptautiskās Ierakstu industrijas federācijas (IFPI) interneta lapu, tādā veidā protestējot pret organizācijas sākto tiesas procesu pret populārās failu apmaiņas vietnes "The Pirate Bay" vadītājiem.

Hakeri, kas sevi dēvē par "Jauno paaudzi", ievietojuši IFPI vietnē paziņojumu, aicinot Zviedrijas prokuroru Hokonu Rosvaltu "pārstāt melot" un pavēstot, ka vietnes uzlaušana ir "kara pieteikums pretpirātisma industrijai". 

Kā vēsta Zviedrijas aģentūra TT, hakeru paziņojuma teksts IFPI vietnē atradās īslaicīgi. Šobrīd vietne jau atjaunota normālā izskatā. 

Kā jau ziņots, pirmdien Zviedrijā sākta tiesas prāva pret četriem pasaulē populārās failu apmaiņas vietnes "The Pirate Bay" vadītājiem, kuriem izvirzītas apsūdzības autortiesību pārkāpšanā. 

Filmu, mūzikas un videospēļu industrijas pārstāvji "The Pirate Bay" vadītājiem - Frederikam Neijam, Godfridam Svartholmam, Pēteram Sundem un Karlam Lundstrēmam - pieprasa segt arī nelikumīgas lejupielādēšanas dēļ radušos zaudējumus aptuveni 100 miljonu kronu (6,5 miljonu latu) apmērā. 

"Tā nav politiska prāva, tā nav prāva, kuras mērķis ir slēgt kāda veida cilvēka krātuvi vai aizliegt failu apmaiņu," sacīja ASV filmu veidotāju un datorspēļu izstrādātāju juriste Monika Vadsteda. "Tā ir prāva pret četrām personām, kuras ir veikušas komerciālas darbības, nopelnot kaudzi naudas, lietotājiem sniedzot iespēju iegūt komerciālu produktu, filmu, mūzikas un populāru datorspēļu pirātiskās kopijas."

Ja "The Pirate Bay" pārstāvji tiks atzīti par vainīgiem, tad viņiem draud apjomīgs naudas sods un brīvības atņemšana līdz pat diviem gadiem. 

Viens no apsūdzētajiem, Pēters Sunde, ziņu aģentūrai TT jau pavēstīja, ka "The Pirate Bay" Zviedrijā vairs nav pieejams. 

Taču viņš uzsvēra - ja vietne tiks slēgta pilnībā, tās vietā tiks izveidotas citas. 

Vietnes "The Pirate Bay" serveros netiek glabāti ar autortiesībām aizsargāti materiāli, bet tā piedāvā saites uz vietām, kur iespējams lejupielādēt filmas, TV seriālus un raidījums, mūzikas albumus, videospēles un datoru programmatūru. 

Tīmekļa vietnei visā pasaulē esot 22 miljoni lietotāju, un tā pelna ar interneta reklāmām. 

Uz laiku "The Pirate Bay" tika slēgta jau 2006.gada maijā, kad policija konfiscēja tās datorus.

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 787 | Pievienoja: jayart | Datums: 21.02.2009 | Komentāri (0)

 
 
Pēters Sunde, viens no failu apmaiņas
vietnes "The Pirate Bay" dibinātājiem, kas apsūdzēti par autortiesību pārkāpumiem, tiesas sēdes laikā raksta blogā "Twitter.com".
 
Filmu, mūzikas un videospēļu industrijas kompānijas, tostarp "Sony" un "Warner Bros", iesniegušas tiesā prasību pret "The Pirate Bay" vadītājiem - Frederiku Neiju, Godfridu Svartholmu, Pēteru Sundi un Karlu Lundstrēmu - par autortiesību pārkāpumiem. Vīriešiem draud 1 250 564 zviedru kronu (79 786 latu) liels naudas sods un 2 gadu cietumsods, ja viņi tiks atzīti par vainīgiem.
 
Tomēr šķiet, ka Sundi tiesa nebiedē, jo savā blogā viņš raksta, ka tā ir garlaicīga, un apgalvo, ka viņa advokāti šajā prāvā uzvarēs.
 
Otrdien savā blogā sociālajā tīklā "Twitter" Sunde ierakstījis "episka uzvara, haha" un "tik garlaicīgi. Nāk miegs". Savukārt pirmdien viņš izsmēja prokuratūru: "Prokuratūrai ir problēmas atšķirt megabitus no megabaitiem." Vēlāk viņš ierakstīja vēl vienu ziņu: "Kā, sasodīts, viņi nesaprot, ka prokuratūra piedzīvos episku izgāšanos?"

Prokuratūrai nācās atcelt apmēram pusi apsūdzību pierādījumu trūkuma dēļ, vēsta interneta vietne "Torrentfreak.com".

Sundes bloga adrese ir "www.twitter.com/brokep", kur var lasīt viņa aktuālos ierakstus.
 tvnet.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 827 | Pievienoja: jayart | Datums: 19.02.2009 | Komentāri (0)

 
Analizējot arvien pieaugošās klientu prasības, Latvijas vadošais elektronisko pakalpojumu sniedzējs Lattelecom ir palielinājis starptautiskā interneta plūsmas ātrumu vairāk nekā par 40%, līdz 10 gigabitiem sekundē (Gbit/s).
 
Šādas izmaiņas ļaus Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem ērtāk un ātrāk izmantot ārzemju interneta lapas, īpaši skatoties online video un lejupielādējot failus. Turpinot interneta ātruma palielināšanu, Lattelecom jau sācis piedāvāt Zolitūdes iedzīvotājiem 100 Mbit sekundē ātro interneta pieslēgumu, bet drīzumā plānots palaist pirmo tiešo optisko interneta savienojumu ar Krieviju.
 
Līdz šim kopējais Lattelecom ārzemju interneta plūsmas ātrums bija ap 7 Gbit/s. Pieaugot iedzīvotāju interesei par informācijas meklēšanu un lejupielādēšanu ārzemju interneta vietnēs, Lattelecom pieņēmis lēmumu palielināt arī kopējo interneta trafika ātrumu. Lietotājiem par ātruma izmaiņām nekas nebūs jāpiemaksā.
 
„Gan ārzemju, gan Latvijas mājaslapas piedāvā lietotājiem arvien plašākas informācijas iegūšanas un izklaides formas. Cilvēki arvien vairāk skatās internetā video, un internets arvien vairāk konkurē ar televīziju, jo noskatīties vēlamo rullīti internetā var jebkurā brīdī. Rezultātā ierastais interneta ātrums šobrīd vairs nav pietiekams, un tāpēc Lattelecom to palielina un palielinās vienmēr, lai pasaules tīmekļa lietošana mūsu klientiem būtu ērta,” uzsver Lattelecom komercdirektors Jānis Ligers.

Šā gada sākumā Lattelecom sācis vērienīgu interneta ātruma palielināšanas projektu Nākotnes tīkls – Rīgā, Zolitūdes rajonā 100 Mbit/s ātrais internets tika pieslēgts pirmajiem privātajiem klientiem. Realizējot šo projektu, jau līdz šā gada beigām Latvijā privātajiem klientiem būs pieejami Eiropā ātrākie interneta pakalpojumi līdz 500 Mbit/sekundē. Nākotnē interneta pieslēguma ātrumu plānots palielināt līdz 10 Gbit/s, padarot interneta izmantošanas iespējas praktiski neierobežotas.

Paralēli Lattelecom attīsta arī starptautiskā interneta tīklu – plānots, ka jau tuvākajā laikā Lattelecom palaidīs pirmo tiešo optisko savienojumu arī ar Krieviju. Lattelecom pieder kopumā deviņi optiskie savienojumi ar kaimiņvalstīm, kā arī ar Zviedriju. Kopējais uzņēmuma optisko kabeļu garums ir gandrīz 5 tūkstoši kilometru. 2008.gada oktobra sākumā Lattelecom nodeva ekspluatācijā jauno optisko savienojumu starp Latviju un Lietuvu, kurš ir balstīts uz DWDM tehnoloģiju. Pateicoties jaunajam savienojumam, esošie starptautiskie Lattelecom klienti var palielināt datu pārraides kapacitāti Lattelecom optiskajā tīklā, jo jaunā infrastruktūra ļauj nodrošināt pārraides ātrumu līdz 10 Gbit/s, kā arī nākotnē ļaus palielināt to līdz pat 40 Gbit/s.
 tvnet.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 878 | Pievienoja: jayart | Datums: 19.02.2009 | Komentāri (0)

Gandrīz katrs e-pasta lietotājs ir saskāries ar kaitinošajām spama vēstulēm, tomēr šoreiz mūsu redakcijas e-pastu sasniegusi pavisam kurioza vēstule, kuras autors, kā parasti, solot miljonus, cenšas izkrāpt no interneta lietotāja personisku informāciju. Parasti šāda veida spams nāk angļu valodā, tomēr šī vēstule izceļas ar to, ka autors, vēloties adresātu uzrunāt viņa dzimtajā valodā, izmantojis translate.google.com servisu. Par to, vai kāds uzķertos uz šāda veida e-pastu, kas vairāk līdzinās anekdotei par mūsu finanšu ministra angļu valodas zināšanām, spriediet paši.



Dear Friend 



Kā jums šodien? Ceru, ka naudas sodu, Es esmu Dr.Kevin Brown No Harlsden, North West London, šeit Anglijā. Es strādāju NatWest Bank Corporation Londonā. Es rakstu jums no mana biroja. Manā departaments, kas ir palīgs vadītājs (Greater London Regional Office), es atklāju uz pamestām summa ASV dolāru 12,5 miljoni ASV dolāri (divpadsmit miljoni pieci simti tūkstoši ASV dolāri) in kontu, kas pieder pie viena no mūsu ārvalstu klientiem Late Mr Thompson Morrison Amerikas pilsoni, kas, diemžēl, zaudēja savu dzīvi plakne crash no Alaska Airlines Flight 261, kas crashed January 31 2000, tostarp viņa sieva, un tikai meitu. 



Izvēle sazinoties jums ir modinājusi no ģeogrāfiska rakstura par to, kur tu dzīvo, jo sevišķi saistībā ar sensivity kas darījuma un konfidencialitāti šeit. Tagad mūsu banka ir negaidot kāds no radiniekiem nākt-up uz prasību, bet nevienam nav darīts, ka. Man personīgi ir bijis neveiksmīgs atrast radinieki 2 gadus tagad, es meklētu savu piekrišanu klāt Jūs kā tuvāko radinieku / Vai saņēmējam mirušā to, ka ieņēmumus no šī konta vērtē 12,5 miljoni dolāru var maksāt jums. 



Tas tiks izmaksāti vai dalīta šajos percentages, 60% man un 40% no jums. Man ir nodrošināti visi nepieciešamie juridiskie dokumenti, kas var tikt izmantoti, lai pamatotu šo apgalvojumu mēs veidošanā. Visi i nepieciešams, ir aizpildīt savu nosaukumu uz dokumentiem "un legalizēt to, tiesa šeit, lai pierādītu, jūs kā likumīgo saņēmējam. Visi Man vajag tagad ir jūsu godīgu sadarbību, konfidencialitāti un Trust, kas ļautu mums redzēt šo transakciju caur. I garantija, ka tas tiks izpildīts saskaņā ar likumīgu vienošanos, kas pasargās jūs no neievērojot likumu. Lūdzu, sniedziet man šādi: Tā kā mums ir 5 dienas, lai raidīt to, izmantojot. šī ir ļoti aktuāla LŪDZU. 



1. Pilns nosaukums 

2. Jūsu telefona numurs 

3. Jūsu Kontakti Adrese. 



Ņemot cauri metodiski meklēt, es nolēmu, lai sazinātos ar jums cerot, ka jūs atradīsiet šo priekšlikumu interesants. Lūdzu, par savu apstiprinājums par šo ziņojumu un norādot jūsu intereses, sniegt jūs ar plašāku informāciju. Endeavour lai man zināmu savu lēmumu, bet nekā turēt mani gaidīja. 



Sveicieni, 



Dr.Kevin Brown

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 999 | Pievienoja: jayart | Datums: 17.02.2009 | Komentāri (0)

Microsoft izsludina tārpa izgudrotāja meklēšanu ar atlīdzību 250 000$, mūsu naudā 120 000 Ls atlīdzību. Microsoft cenšas noskaidrot, kurš ir Downadup/Conficker vīrusa autors. 

Vīruss pirmo reizi sāka ceļot pa interneta plašumiem 2008. gada oktobrī un šis Conficker tārps ir inficējis miljoniem datorus visā pasaulē. 

Atlīdzību Microsoft izsludina, jo uzskata šo vīrusu par ļoti smagu, kriminālu pārkāpumu. Microsoft saka, ka cilvēki kuri šo vīrusu ir izveidojuši tiks sodīti, kā arī kompānija netaisās mierīgi sēdēt un skatīties, kā vīruss inficē viņu izstrādātos produktus. 

Oktobrī vīruss ir inficējis aptuveni 12 miljonu datorus, tagad šis skaitlis noteikti ir daudz daudz lielāks. 

Šis vīruss inficē tieši tos Windows lietotājus, kuri nav uzstādījuši jaunākos Windows atjauninājumus. Datorus tas var inficēt caur interneta tīklu vai vienkārši slēpties USB atmiņā izmantojot Ferry datus, lai ceļotu no viena datora uz otru. Tiklīdz šis tārps ierokas datorā ļoti dziļi, to ir grūti iznīcināt. 

Šis tārps cenšas uzminēt lietotājvārdus un paroles. Drošībnieki iesaka izmantot parolēs gan burtus, gan ciparus, gan lielos burtus. 

Šis vīruss sūta atskaites tā veidotājiem apmeklējot web vietni. Tas ģenerē domēnu pats izmantojot komplicētu kodu, kuru drošības firmas izgudroja, lai izsekotu citus tārpus un apturētu tos no izplatības. 

Šis vīruss ne tikai zog tava datora datus, bet arī spēj pārņemt vadību pār tavu datoru un pārvērš datoru lielā armijā, kura sastāv no botnet. Pēc iekļūšanas šādā tīklā, tavs dators būs spama/mēstuļu sūtītājs un veidos uzbrukumus citiem datoriem. 

Šis vīruss ne mazums sagādājis raizes tīkla administratoriem, bloķējot kontus, un ko tik vēl ne. 

Lai aizsargātos no šī vīrusa jums ir nepieciešams Microsoft’s MS08-067 ielāps, pazīstams kā KB958644. 

Sasser tārps 

2005. gadā Microsoft izmaksāja 250 000$ diviem cilvēkiem, kuri palīdzēja notvert Sasser tārpu, kopš tā laika līdzīgas atlīdzības nav bijušas. 

Šāda atlīcība tika arī izsludināta par Blaster, Mydoom un Sobig tārpiem, bet autori palika neatrasti.

notepad.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 872 | Pievienoja: jayart | Datums: 17.02.2009 | Komentāri (0)

Kartona vissapkārt netrūkst.

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 858 | Pievienoja: jayart | Datums: 15.02.2009 | Komentāri (0)

 
Glacier Computer savam jaunākajam planšetdatoram devis nosaukumu Everest E4000, kas apzīmē to, kas šim datoram pa spēkam ir izturēt arī tik skarbus laika apstākļus, kādi valda Everesta virsotnē. Everest E4000 būs pieejams ar 10, 12 un 15 collu skārienjutīgajiem ekrāniem, un tas tiks aprīkots ar 1,4 GHz Pentium M procesoru, 1 GB operatīvo atmiņu, 16 GB SSD disku un WiFi 802.11a/b/g uztvērēju, turklāt tas viss tiks ietērpts triecienu izturīgā korpusā. Pircējiem būs iespēja izvēlēties starp Microsoft Windows XP Pro vai bezmaksas Linux operētājsistēmām. Vēl nav zināms, kad sāksies Glacier Computer Everest E4000 pārdošana, bet atkarībā no ekrāna izmēra un izvēlētās operētājsistēmas tas maksāšot no 2500 līdz 4500 ASV dolāriem.
 zparks.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 861 | Pievienoja: jayart | Datums: 15.02.2009 | Komentāri (0)

Krievijas zinātnieki izpētījuši, ka mobilo telefonu lietošana ikdienā jau kopš bērna kājas var palielināt iespējamību iegūt smadzeņu audzēju, vēsta aģentūra «Ria novosti».

Viens no pētījuma autoriem Jurijs Grigorjevs atklāj: ja bērns mobilo telefonu regulāri sāk izmantot jau 8–12 gadu vecumā, tad ap 21 gada vecumu risks iedzīvoties smadzeņu audzējā palielinās piecas reizes.

Jau tagad liela daļa iedzīvotāju pakļauti starojumam, kas nāk no mobilo sakaru bāzes stacijām, bet vēl lielāka daļa ir tādu, kuri savu mobilo telefonu izmanto tik intensīvi, ka no tiem saņemt tik lielu starojumu kā profesionāļi, kas strādā ar radiolokācijas ierīcēm. 

Pēc zinātnieka domām, sekas mobilo telefonu izmantošanai gaismā nākšot pēc 5–10 gadiem.

Jau Pasaules Veselības organizācija norādījusi uz mobilo telefonu izmantošanas saistību ar Alcheimera slimību, depresijas sindromu, kā arī epileptiskiem sindromiem.

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 833 | Pievienoja: jayart | Datums: 13.02.2009 | Komentāri (0)

Kibernoziedznieki ASV Ziemeļdakotas štata pilsētiņā Grandforksā, izdomājuši neparastu paņēmienu apmeklētāju pievilināšanai kaitīgās interneta vietnēs. Viņu upuri bija autovadītāji, kas savas mašīnas atstājuši vietās, kur stāvēt aizliegts. 

Noziedznieki uz tādas mašīnas vējstikla uzlīmēja dzeltenu zīmīti ar tekstu: «SATIKSMES NOTEIKUMU PĀRKĀPUMS! Šis auto pārkāpj satiksmes noteikumus par automašīnas novietošanu stāvēšanai. Lai iepazītos ar foto, kas pierāda pārkāpumu, un ar noteikumiem par mašīnu novietošanu, apmeklējiet norādīto interneta lapu.» 

Norādītajā lapā bija redzamas fotogrāfijas ar automašīnām pilsētas stāvvietās, bet automobiļu numuri bija aizkrāsoti. Lai aplūkotu savas mašīnas fotogrāfiju, vadītājam vajadzēja datorā lejupielādēt programmu «PictureSearchToolbar.exe». 

Ja lietotājs piekrita «nepieciešamās» programmas ielādēšanai, tad viņa datorā tika instalēts Trojas zirgs. Datornoziedznieki, kas izplatīja viltus paziņojumus, pagaidām nav atrasti.

apollo.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 911 | Pievienoja: jayart | Datums: 13.02.2009 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Maijs 2024  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz