Piektdiena, 29.03.2024, 08:57
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Televizorā jau trešo dienu neko nerāda, jūs...
Atbilžu kopskaits: 26
$

Galvenie » Interesanti
« 1 2 3 4 ... 19 20 »

Lielbritānijas policijai izdevies arestēt teju divus desmitus bēguļojošu noziedznieku, piesolot viņiem bezmaksas alkoholu, ziņo "Daily Telegraph".

Derbīšīras slepenpolicisti izlikušies par kāda mārketinga uzņēmuma darbiniekiem un sūtījuši vēstules desmitiem cilvēku, kuri ilgstoši izvairījušies no policijas aresta, aicinot "reklāmas akcijas" ietvaros izmantot iespēju bez maksas saņemt kasti alus.

Lai akcijai pieteiktos, saskaņā ar vēstulē rakstīto bija jāzvana uz telefona numuru. 19 naivi bezmaksas alus kārotāji uz norādīto numuru piezvanīja un, viņiem nezinot, tika savienoti ar policijas iecirkni. Policisti zvanītājus informēja, ka tiem  jānorāda precīzs laiks, datums un vieta, kur alu piegādāt.

Lieki teikt, ka bezmaksas alus piegādātāju vietā pie bēgļiem ieradās policijas darbinieki un viņus arestēja.

"Šie aizdomās turētie ir cilvēki, kuriem jau zināmu laiku izdevies izvairīties no aresta, un mēs esam izmantojuši visdažādāko taktiku, lai viņus atrastu," norāda policijas inspektors Grahams Makloglins.

"Bēguļojošu noziedznieku meklēšana prasa daudz laika un naudas. Mēs tāpēc izmantojam visdažādākās metodes, un, ja nepieciešams, turpināsim ieviest arvien jaunu taktiku savu mērķu sasniegšanai," viņš brīdina.

tvnet.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 881 | Pievienoja: jayart | Datums: 14.11.2011 | Komentāri (0)


Nav brīnums, ka Angry Birds pārspēj visus popularitātes rekordus. Spēlītes promotēšanā uzņēmums tērē milzu naudu. Dažādas akcijas, suvenīri, reklāmas. Lūk, arī maza "spēlīte", kas jums ļaus sadragāt jebkuru mājaslapu. Apmētā Kakao rakstus vai Delfi komentārus ar dusmīgu putniņu un skaties kā brūk programmētāju sūri grūti izstrādātais dizains.

Lai tiktu pie "dragāšanas" doties uz šo lapu svešā valodā, paņem ikoniņu ar putniņiem un ievelc savā adrešu joslā. Pēc tam atver lapu, kuru vēlies izdemolēt, nospied uz šīs grāmatzīmes un ļauj vaļu iekšējai agresijai.


kakao.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 787 | Pievienoja: jayart | Datums: 04.11.2011 | Komentāri (0)


Ādolfs Hitlers 1945.gadā Berlīnē neesot vis izdarījis pašnāvību, bet gan aizbēdzis uz Argentīnu, kur nodzīvojis līdz savai nāvei 1962.gadā. Tā vismaz apgalvo jaunās grāmatas par Hitleru autori.

Autori apgalvo, ka atraduši „pārliecinošus pierādījumus” tam, ka Nacistu līderis un viņa kundze Eva Brauna esot slepeni pametuši Vāciju un devušies uz Dienvidameriku.

Grāmatas līdzautors Džerards Viljams saka: „Nav tiesu medicīnas pierādijumu viņa un Evas Braunas nāvei un aculiecinieku stāsti par viņu izdzīvošanu Argentīnā ir ļoti pārliecinoši.” Grāmata „Grejs Volfs: Ādolfa Hitlera izglābšanās” apsūdz arī Savienoto Valstu drošības dienestus, ļaujot diktatoram bēgt, apmaiņā pret nacistu kara tehnoloģijām.

Grāmatā apgalvots, ka Hitlera galvaskausa fragments, kas pieder Krievijai, patiesībā ir sievietes galvaskausa daļa.

Viljams un līdzautors Saimons Danstens, rakstot savu darbu, pētījuši atslepenotos dokumentus un tiesu medicīnas ekspertu atzinumus, raksta portāls Thesun.co.uk.

Kasjauns.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 846 | Pievienoja: jayart | Datums: 18.10.2011 | Komentāri (0)


"Mercedes-Benz" bijušais inženieris Roberts Galpens pašlaik notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentējis superauto "Lamborghini Aventador LP 700-4" modelīti mērogā 1:8. Tomēr interesantākā ir šīs rotaļlietas sākuma cena – 3,5 miljoni eiro, tādējādi 13 kārtīgi pārsniedzot reālā auto cenu. Tā tiks izsolīta decembrī notiekošajā "Sotherby's" izsolē.

"Lamborghini" modelīša izstrādei tika veltītas 500 cilvēkstundas darba, turklāt rotaļu automobilis ieturēts precīzi tādās pašās proporcijās kā reālais auto. Modelīša korpuss izgatavots no oglekļa šķiedras, kas pārklāts ar 1/1000 milimetru biezu zelta slāni. Savukārt bagātnieka rotaļlietas riteņu diski izgatavoti no zelta, platīna un dārgakmeņiem.

Frankfurtē šis modelītis tika izstādīts ložu necaurlaidīga stikla kupolā. Kā apgalvo Galpens, šī mākslas darba izstrādē materiālos vien izlietoti divi miljoni eiro. Pēc šī "Lamborghini" modeļa realizācijas par vairāk kā 3,5 miljoniem eiro, vismaz pusmiljonu eiro autors plāno ziedot labdarībai.

delfi.lv


Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 821 | Pievienoja: jayart | Datums: 18.09.2011 | Komentāri (0)


Indonēzijai piederošās Sulavesi salas džungļos zinātnieki atklājuši vēl nezināmu gigantisku insektu – ar draudīgu dzeloni bruņotu divarpus collas garu lapseni, kuras žokļi ir garāki par priekškājām.

Lidoni pirmā atklājusi Kalifornijas universitātes entomoloģijas speciāliste Linna Kimzija, kura to pagaidām nosaukusi par "Komodo dragon", taču plāno rosināt to pārdēvēt par Garudu - par godu mītiskajam briesmonim Garudam, kurš ir puscilvēks-pusērglis un plašāk pazīstams kā Taizemes un Indonēzijas nacionālais simbols.

"Tās žokļi ir tik milzīgi, ka pat aizvērti aizsedz lielu galvas daļu. Taču kad tie ir atvērti, tēviņiem tie ir pat garāki par viņu priekškājām. Man nav ne jausmas, kā viņi spēj staigāt," savus sākotnējos novērojumus piefiksējusi zinātniece, lapsenes apakšžokļus salīdzinot ar nindzu ieročiem.

mango.lv


Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 873 | Pievienoja: jayart | Datums: 25.08.2011 | Komentāri (0)


Laiks, kā saka, ir nauda. Tērēsi laiku guļot – naudu zaudēsi. Tiem, kam šis koncepts nav acīmredzams, noderēs šāds modinātājpulkstenis: ja būsi sliņķis un spaidīsi modinātāja snaužampogu, signāla vietā atskanēs šņirkstēšana, kad modināšanas ierīce bezkaislīgi pārvērtīs makulatūrā nominālu, ar kādu būsi novērtējis savu pašdisciplīnu.

kakao.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 867 | Pievienoja: jayart | Datums: 14.06.2011 | Komentāri (0)


Ne tikai mūsdienu Latvijā, bet arī citos vēstures posmos un vietās ir bijuši ieviesti absolūti idiotiski nodokļi, kuru dēļ cilvēkiem nācies šķirties no sūri grūti nopelnītās naudas. Šajā sakarā ārvalstu eksperti apkopojuši desmit stulbākos nodokļus pasaules vēsturē.

10. vieta. Nodoklis par gaisu, kas tika iekasēts senajā Bizantijā. Tā kā bagātiem cilvēkiem vienmēr bijusi tieksme būvēt augstas mājas, nodokļa būtība bija vienkārša: jo augstāka māja, jo attiecīgi lielāks nodoklis par izmantoto gaisu.

9. vieta. Nodoklis par narkotikām. Amerikāņu organizācija Internal Revenue Service no narkotiku dīleriem pieprasa samaksāt nodokli no ienākumiem, kurus viņi ieguvuši narkotiku tirdzniecības rezultātā. Organizācija cer, ka kāds šo nodokli maksās.

8. vieta. Nodoklis par ēnu. Daudzi Venēcijas kafejnīciņu īpašnieki vasarās krietni paplašina savu iestāžu teritoriju, uz trotuāriem novietojot saulessargus, tāpēc 1993. gadā pilsētas varas iestādes nolēma no šādiem uzņēmējiem iekasēt nodokli par papildu komerciālo platību jeb vienkārši "nodokli par ēnu".

7. vieta. Nodoklis par tualetēm. Mūsu ēras pirmajā gadsimtā nodokli par sabiedriskajām tualetēm sāka iekasēt Romas imperators Tits Flāvijs Vespasiāns, un kopš tā laika sarunu valodā ieviesies viņa propagandētais princips -"nauda nesmird".

6. vieta. Nodoklis par cepurēm. Šāds nodoklis tika iekasēts Anglijā XVII gadsimtā - par tiesībām nēsāt šo galvassegu ikvienam pilsētniekam bija jāmaksā divas mārciņas gadā, bet lauciniekiem šī privilēģija izmaksāja piecus šiliņus gadā.

5. vieta. Nodoklis par vēlēšanām Lielbritānijā tika ieviests pirms vairāk nekā divdesmit gadiem, taču vairums iedzīvotāju atteicās to maksāt. Protestanti izgāja Trafalgāra laukumā (tā saucamie Tax Poll Riots), un tas kļuva par vienu no iemesliem, kāpēc nācās atkāpties premjerministrei Margaretai Tečerei.

4. vieta. Bezbērnu nodoklis. No 1941. līdz 1990. gadam šāds nodoklis pastāvēja Padomju Savienībā, un 25 līdz 50 gadus veciem vīriešiem, kā arī 20 līdz 45 gadus vecām precētām sievietēm bez bērniem nācās maksāt sešus procentus no ienākumiem. (Kā zināms, šāda ideja ienāca prātā arī nu jau četru bērnu tēvam Aināram Šleseram.)

3. vieta. Nodoklis par zvirbuļiem. Šāds neparasts nodoklis pastāvēja Vācijā XVIII gadsimtā. Ikvienam vācietim vajadzēja nogalināt 12 zvirbuļus, par ko viņš varēja saņemt atlīdzību. Ja putnu līķīši netika nodoti laikā, slinkajam vācietim nācās maksāt īpašo "zvirbuļu nodokli".

2. vieta. Nodoklis par ārzemniekiem. Līdz 1923. gadam Kanāda iekasēja nodokli par katru valstī iebraukušo ķīnieti, bet vēlāk vispār šīs valsts iedzīvotājiem aizliedza iebraukt Kanādā. Tiesa, dažādās formās šis nodoklis pastāv arī vairākās mūsdienu valstīs.

1. vieta. Nodoklis par dzīvi. Par visidiotiskāko nodokli eksperti atzinuši naudas iekasēšanu par to, ka cilvēks vispār ir piedzimis. Šāds nodoklis tika ieviests Anglijā XIV gadsimtā, tomēr pēc vērienīgas tautas sacelšanās tas tika atcelts.

mango.lv


Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 961 | Pievienoja: jayart | Datums: 06.06.2011 | Komentāri (0)


Norfolkas grāfistē Lielbritānijā vientulībā bez citiem sugas brāļiem un māsām skumst kāda ežu mātīte vārdā Betija (attēlā) – ādas saslimšanas rezultātā Betija ir palikusi bez adatām, kas arī traucē viņai kontaktēties ar pilnvērtīgiem ežiem.

Labi ļautiņi ezīti atraduši un aiznesuši uz Foxy Lodge dzīvnieku patversmi Hemsbijas pilsētā, tomēr ādas slimība un ezīša nedrošība pagaidām neļauj viņu laist kopā ar citiem dzīvniekiem.

Tāpat Betiju nedrīkst laist brīvā dabā, jo adatu trūkums viņu padara par neaizsargātu plēsoņu vidū, un patversmes darbinieki nolēmuši par sešas nedēļas veco ezīti rūpēties paši.

Tā kā ezīša āda pastāvīgi kļūst sausa, tagad ik dienu viņam tiek veikta mitrinoša ādas masāža ar zīdaiņu losjonu. Īpaša uzmanība Betijai būs nepieciešama ziemā, ja adatas palīdz ežiem sasildīties, tomēr patversmes darbinieki cer, ka uz to laiku viņam izaugs jaunas keratīna adatiņas.

"Tā nemaz nav tik reta parādība, ka no stresa vai slimības ežiem izkrīt adatiņas. Šobrīd Betijai ar veselību viss ir labi, tomēr stāsts ir diezgan skumjš, jo ezim visu laiku jādzīvo nebrīvē un vientulībā," britu medijiem stāstījusi patversmes darbiniece Tonja Gārnere.

mango.lv


Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 820 | Pievienoja: jayart | Datums: 03.06.2011 | Komentāri (0)


Jau jūnijā visām automašīnām ASV ir jābūt aprīkotām ar "melno kasti", kas ierakstīs galvenos braukšanas parametrus. Šie dati, kuriem piekļūt varēs policija, apdrošinātāji un auto ražotāji, ir paredzēti, lai varētu precīzāk analizēt avārijas cēloņus un iemeslus. Pagaidām nav zināms, vai datus varēs izmantot arī bez notikušas avārijas, lai vienkārši sodītu autovadītāju par ātruma pārsniegšanu vai citu CSN pārkāpumu nesenā pagātnē.

Pašiem auto vadītājiem/īpašniekiem nebūs iespējams ne piekļūt šiem datiem, ne ierīci izslēgt. Dumpinieki, kas negrib, lai dati par viņu braukšanu tiek uzkrāti, acīmredzot būs spiesti lietot GPS signāla bloķētājus, lai "melnā kaste" nesaņemtu lietojamu signālu.

kakao.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 870 | Pievienoja: jayart | Datums: 25.05.2011 | Komentāri (0)


Amerikāņu zinātnieki atklājuši kādu indīgu zirnekli, kas varētu radīt revolūciju vīriešu seksuālo traucējumu ārstēšanā - šī kukaiņa kodiens spēj izraisīt četru stundu ilgu erekciju, vēsta "Orange News".

Kā norādījusi Džordžijas štata Medicīnas koledžas pētniece Kenija Nunsa, Brazīlijas klejojošā zirnekļa kodiens darbojas citādi nekā potences veicināšanas zāles "Viagra". "Tas ir labi, jo mēs zinām, ka ir pacienti, kas nereaģē uz tradicionālo terapiju. Šī varētu būt alternatīvā ārstēšana," sacīja fizioloģe.
Nunsa pētījusi Brazīlijas klejojošā zirnekļa toksīnu, eksperimentējot ar žurkām, kas cieš no smagiem erektilajiem traucējumiem. "Toksīns normalizēja erektilo disfunkciju šiem dzīvniekiem," sacīja Nunsa.
Tomēr, lai varētu zirnekļa indi izmantot cilvēku ārstēšanā, nepieciešami tālāki pētījumi, jo toksīnam ir visai nepatīkamas blaknes - muskuļu kontroles zudums, spēcīgas sāpes, elpošanas grūtības un nāve.
""Phoneutria nigriventer" inde ir dažādu molekulu sajaukums. Šīs molekulas sauc par toksīniem, un dažādiem toksīniem šajā indē ir atšķirīga aktivitāte. Tāpēc, ja zirneklis sakož cilvēku, mēs varam novērot dažādus simptomus, ieskaitot priapismu - stāvokli, kurā penis nepārtraukti atrodas erekcijas stāvoklī," paskaidroja Nunsa.

kasjauns.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 843 | Pievienoja: jayart | Datums: 09.03.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Marts 2024  »
PrOTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz