Pirmdiena, 29.04.2024, 13:05
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Veca tantiņa jūs piekāva ar tirgus somu. Jūs:
Atbilžu kopskaits: 16
$

Galvenie » Interesanti
« 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 »

Grūti dzīvot bezskaidras naudas norēķinu laikmetā. Kad par tavu turību liecina tikai bezpersoniski cipariņi konta izrakstā un plastikāta kartiņa, kura nekādi nemainās arī tad, ja tavā kontā ir pāris miljoni vai, tieši pretēji, tikai pāris latiņi trolejbusam un makaronu pakai.

Tādēļ gudrinieki no slavenā MIT radījuši trīs maku modeļus, kas padarīs virtuālo turību fiziski sajūtamu.

Viens no makiem piepūšas vai saplok, atkarībā no naudas daudzuma bankas kontā, vēl viens vibrē pie katras konta transakcijas un trešais paliek atvērts vai aizveras pavisam, atkarībā no tā, cik daudz naudas lietotājs no sava konta ir iztērējis mēneša laikā.

Noteikti vēlos to piepūšamo maku. Būtu varen jauki kādu rītu pamosties un atrast to pārsprāgušu.


kakao.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 843 | Pievienoja: jayart | Datums: 10.12.2010 | Komentāri (0)


Lielas lietas vienmēr ir aizrāvušas cilvēci un bīdījušas uz varoņdarbiem, kā arī uz tehnoloģisko progresu. Arī šajā gadījumā, lai izskaustu autovadītāju nīstās aklās zonas un uzlabotu satiksmes drošību, ir radīts koncepts megalielam un superinformatīvam atpakaļskata spogulim, kas projecējas uz priekšējā vējstikla.

Taču mani māc bažas, ka kādai daļai autovadītāju ar apkārtējās vides uztveres problēmām (kādu netrūkst arī mūsu mīļajā galvaspilsētā) šis tehnoloģiskais jaunums varētu radīt nepārvaramu telpas un laika kropļojumu. Un sekas tad būtu pilnīgi neparedzamas.



Atpakaļskata megaspogulis


Atpakaļskata megaspogulis


Atpakaļskata megaspogulis

kakao.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 807 | Pievienoja: jayart | Datums: 08.11.2010 | Komentāri (0)



Alkohols ir kaitīgāks cilvēka organismam nekā tādas narkotikas kā heroīns un kokaīns, liecina pirmdien publicēts britu zinātnieku pētījums.

Neatkarīgās zinātniskās narkotiku komisijas (ISCD) zinātnieki pētīja, kādus draudus šīs vielas rada gan indivīdam, gan plašākai sabiedrībai, un secināja, ka alkohols ir visbīstamākā substance. Pētījuma autori apgalvo, ka ilgstoši pastāvošais uzskats par to, kuras atkarības ir kaitīgākas, un pašreizējā britu narkotiku klasifikācijas sistēma neatbilst reālajiem pierādījumiem par nodarīto kaitējumu.

Šie secinājumi arī "ir saskaņā ar iepriekšējiem ziņojumiem, kuros uzsvērts, ka agresīva cīņa pret alkoholu... ir piemērota un nepieciešama sabiedriskās veselības stratēģija", uzsver pētījuma autori.

Komisijas Narkotiku eksperti ir izstrādājuši savu sistēmu, lai vērtētu šīs vielas, un cer, ka viņu izveidotā kritēriju sistēma varētu palīdzēt valdības un attiecīgo organizāciju politikas veidotājiem.

Pētījumā, kas publicēts medicīnas žurnālā The Lancet, vērtēts, cik lielu ļaunumu narkotikas nodara cilvēka ķermenim. Tāpat tika pētīts, cik tas izmaksā veselības aprūpes jomā un cietumu sistēmām.

Heroīns, kokaīns un metamfetamīns sākotnēji tika atzīti par visnāvējošākajām vielām. Bet, kad tika izvērtēti plašāki sociālie aspekti, atklājās, ka tomēr visbīstamākais ir alkohols, kam seko heroīns un kokaīns.

Balstoties uz īpašiem kritērijiem, šīm vielām tika doti punkti no 0 - 100. Alkohols ieguva 72 punktus, heroīns - 55, bet kokaīns - 54 punktus.

Viens no pētījuma autoriem ir bijušais Lielbritānijas valdības padomnieks narkotiku jautājumos Deivids Nats, kurš tika atlaists pēc nesaskaņām ar valdību par lēmumu paaugstināt marihuānas klasifikāciju.

Neatkarīgās zinātniskās narkotiku komisijas uzdevums ir neatkarīgi no politiskiem aspektiem izvērtēt ar narkotikām saistītus zinātniskus pierādījumus.

mango.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 791 | Pievienoja: jayart | Datums: 02.11.2010 | Komentāri (0)


Lūk viena gandrīz lieliska ideja vadu džungļu sakārtošanai. Iespēja vadus saķibināt kopā, tā lai tie veido vienu resnu vadu. Es gan neesmu drošs, ka šāds risinājums noderēs elektrības vadiem, jo tie tomēr parasti ceļo visdažādākajos virzienos, savukārt tīkla vadiem gan šis būtu skaists risinājums. Tā vietā lai pelēkie vadi no sienas līdz datoriem pītos un vītos bezgalīgos mudžekļos, tie varētu būs smuki sasprausti vienā maģistrālē. Turam īkšķus, lai kāds šo ideju ievieš ražošanā.

kakao.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 892 | Pievienoja: jayart | Datums: 04.10.2010 | Komentāri (0)


Austrāliešu zinātnieki atklājuši laimīgas laulības noslēpumu – ilgstošu pētījumu rezultātā viņi nonākuši pie secinājuma, ka vīrietis gluži vienkārši nedrīkst izrādīt, ka kopdzīvē ir laimīgāks par savu sievu, jo tas var novest pie šķiršanās, ziņo ārzemju mediji.

"Mēs esam spiesti brīdināt precētos vīriešus, ka gadījumos, kad viņi atklāti savām partnerēm demonstrēs to, ka laulībā jūtas laimīgāki nekā sievas, viņi var gatavoties šķiršanās procesam," atzinuši austrāliešu zinātnieki.

Savos pētījumos, kuros piedalījušies tūkstošiem laulātu pāru no Austrālijas, Lielbritānijas un Vācijas, zinātnieki pierādījuši, ka, jo lielāka ir atšķirība starp abu laulāto apmierinājuma un labsajūtas līmeni, ko viņi gūst no kopdzīves, jo lielāki ir draudi, ka ģimene varētu izjukt.

Ekonomisti, kas veikuši pētījumu, šo fenomenu nodēvējuši par "laimes distanci", kā arī novērojuši, ka šis efekts darbojas tikai vienā virzienā - ja vīrs laulībā ir laimīgāks par sievu, viņa iesniegs šķiršanos, bet vīrieši pret savu laulāto draudzeņu laimi ir daudz iejūtīgāki un tajā nesaskata iemeslu laulības šķiršanai.

Sieviešu neapmierinātība ar vīru laimi skaidrojama ar to, ka vairumā gadījumu sievas tiek noslogotas ar dažādiem mājas darbiem, piemēram, kamēr vīrs apmierināts un laimīgs sēž pie televizora, sievai jāmazgā vakariņu trauki, un tas viņā rada nepatīkamas izjūtas, kuras vīra labsajūta tikai pastiprina.

Šī iemesla dēļ austrāliešu zinātnieki ieteikuši laulību partneri izvēlēties ar līdzīgu ienākumu līmeni, izglītību, vecumu, sociālo un etnisko izcelsmi, reliģisko piederību un tamlīdzīgi, jo tādejādi tiekot palielināta iespēja, ka arī kopdzīvē abi laulātie būs vienlīdz apmierināti.

mango.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 866 | Pievienoja: jayart | Datums: 06.09.2010 | Komentāri (0)


Amerikāņu zinātnieki, izpētot alkohola lietošanas tradīcijas Itālijā, nonākuši pie paradoksāliem secinājumiem – lai bērns neizaugtu par alkoholiķi, vecākiem bērnībā ir jāļauj viņam iedzert, ziņo ārzemju mediji.

Cilvēki, kuriem bērnībā vecāki ģimenes vakariņu vai svētku laikā ir atļāvuši kopā ar ēdienu lietot arī alkoholu saprātīgās devās, pieaugot daudz retāk izjūt vēlmi regulāri iedzert, kā arī prot alkoholu lietot samērīgi, lai tas nekļūtu par kaitīgu ieradumu un netraucētu ikdienas dzīvi vai atpūtu.

Pētījuma veicēji šādu tendenci skaidro ar to, ka indivīdi, kuriem bērnībā alkohols nav bijis "aizliegtais auglis", bet daļa no ģimenes rituāla, izaugot un atbrīvojoties no vecāku kontroles, netiecas "atgūt zaudēto" un ar alkoholu kā protesta formu pret vecāku kontroli neaizraujas.

Zinātnieki ir pārliecināti, ka, lai gan pētījums veikts Itālijā, tā rezultāti ir piemērojami arī citām valstīm, tomēr brīdina ņemt vērā to, ka itāļi saviem bērniem un jauniešiem dod tikai sarkanvīnu un tikai maltīšu laikā, padarot to par skaistu tradīciju.

mango.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 834 | Pievienoja: jayart | Datums: 27.08.2010 | Komentāri (0)


Kāds uzņēmīgs britu miljonārs nolēmis dot savu ieguldījumu sabiedrībai, izveidojot iepazīšanās portālu neglītiem un ļoti neglītiem cilvēkiem, kas ir pirmā šāda veida vietne globālajā tīmeklī, ziņo izdevums The Sun.

Portāla idejas autors un sponsors Hovards Džeimss, skaidrojot šādas vietnes nepieciešamību, atzinis, ka tā būs lieliska iespēja atrast partnerus tiem cilvēkiem, kurus "Dievs nav apveltījis ar skaistumu".

"Lai gan aptuveni puse no Lielbritānijas iedzīvotājiem ir patiešām neglīti, kas, protams, ir bēdīgs fakts, neviens līdz šim nebija iedomājies, ka vajag radīt vietu, kur viņi varētu viens otru atrast," skaidrojis Džeimss.

Lai pievienotos portālam, cilvēkam jābūt patiesi neglītam, jo speciāli izveidota administratoru komanda izvērtēs katru pieteikumu un sola darīt visu, lai starp neglīteņiem ar viltu nemēģinātu iekļūt arī kāds pievilcīgs indivīds.

Pirmajā darbības nedēļā portālā pieteikušies jau vairāki tūkstoši cilvēku, tomēr, neraugoties uz vietnes straujo popularitāti, šis projekts izpelnījies asu kritiku no cilvēktiesību aizstāvju puses, kuri apgalvo, ka šādā veidā portāla veidotāji demonstrē cietsirdību pret cilvēkiem, kuriem daba devusi ne tik pievilcīgu ārējo izskatu.

mango.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 855 | Pievienoja: jayart | Datums: 25.08.2010 | Komentāri (0)


Zinātnieki ir atklājuši, kāpēc iereibušiem vīriešiem patīk gandrīz jebkura sieviete. Kā ziņo Discovery News, izrādās, alkohola ietekmē vīrieši zaudē spēju atšķirt simetriskākās (tātad, arī pievilcīgākās) sieviešu sejas no nesimetriskajām.

Pie šāda slēdziena nonākusi zinātnieku grupa no Londonas, kuras pētījumā piedalījās iereibušu jauniešu grupa un cilvēki skaidrā. Eksperimentā, kurš norisinājās bārā, piedalījās 64 studenti. Puse no viņiem alkoholu nelietoja, bet otra puse savu alkohola patēriņu neierobežoja.

Abām grupām vēlāk tika rādītas fotogrāfijas, kurās redzamas simetrisku un nesimetrisku sejas vaibstu īpašnieces un jauniešiem lūgts izvēlēties, viņuprāt, pievilcīgākās meitenes.

Eksperimenta gaitā atklājās, ka skaidrā esošie jaunieši ir daudz izvēlīgāki – viņi par pievilcīgām atzina meitenes ar pareiziem sejas vaibstiem, bet iereibušajiem patika arī mazāk simpātisko sejas vaibstu īpašnieces.

Zinātnieki tāpat noskaidrojuši, ka, neskatoties uz nespēju alkohola reibumā atšķirt simpātiskākās sievietes no nesimpātiskākajām, vīrieši tomēr ir daudz vērīgāki par sievietēm, attiecībā uz pretējā dzimuma pārstāvju ārieni.

Zinātnieki arī atklāja, ka iereibušās sievietes ir mazāk izvēlīgas, jo vīriešu ārienei nepievērš tik lielu uzmanību kā vīrieši.

Kasjauns.lv
Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 779 | Pievienoja: jayart | Datums: 23.08.2010 | Komentāri (0)


Kā liecina jauns Lielbritānijā veikts pētījums, vairāk nekā trešdaļa pieaugušo joprojām gultā ņem līdzi rotaļlietu lācīti, turklāt vairāk nekā pusei pieaugušo britu joprojām ir viņu bērnības mīļākā mīkstā rotaļlieta, un tādējādi lācīšu vidējais vecums ir 27 gadi.

Kā atklāja pētījums, kurā piedalījās seši tūkstoši pieaugušu britu un ko pasūtīja viesnīcu tīkls Travelodge, daudz pieaugušo atzīst, ka guļ ar lācīti, kas viņiem dienas beigās palīdz nomierināties. Ceturtdaļa vīriešu, kas guļ ar savu lācīti, atzīst, ka ņem to līdzi pat darījuma braucienos, jo mīkstā rotaļlieta viņiem atgādina mājas.

Kā atklāja Travelodge, pagājušos gados viņu darbinieki atdevuši klientiem aptuveni 75 000 aizmirstu lācīšu.

"Interesanti, ka īpašnieki nav tikai bērni, mums ir zvanījuši daudzi izmisuši darījumu cilvēki, kas meklējuši savus aizmirstos lācīšus," pavēstīja viesnīcu tīkla pārstāvis Šakila Ahmeds.

Kā skaidro psiholoģe Korīna Svīta, lācīša samīļošana ir nozīmīga britu nacionālas psihes raksturīpašība. "Tas mūsos rada miera, drošības un atbalsta sajūtu. Alkas pēc šīm sajūtām ir dabiskas gan bērnībā, gan pieaugušo dzīvē. Tāpēc nav pārsteidzoši, ka lācīša ņemšana līdzi darījumu braucienos ir tik izplatīta."

mango.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 859 | Pievienoja: jayart | Datums: 18.08.2010 | Komentāri (0)

Iepazīšanās portāls OkCupid veicis visai interesantu pētījumu, kurā noskaidrots, ka iPhone lietotājiem sekss ir divas reizes biežāk nekā tiem, kas lieto ar Google radīto Android operētājsistēmu aprīkotu tālruni.

Lielisks pierādījums tam, ka ne tikai Apple dr… iPhone īpašniekus.

boot.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 827 | Pievienoja: jayart | Datums: 12.08.2010 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Aprīlis 2024  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz