Ir tāds pārtikas produkts kā ola. Olas var pagatavot dažādi. Tās var cept, vārīt, var lietot arī jēlā veidā. Ok. Cepot omleti ir skaidrs, kad tā ir gatava. Dzerot jēlu olu arī nav kreņķis, jo viņa taču ir jēla. Lūk, vārīta ola - tā jau ir kulinārijas augstākā pilotāža. Vienmēr pastāv iespēja, ka neiegūsi cieti novārītu olu.
Es vados pēc pulksteņa. No ūdens vārīšanās brīža uzņemu laiku, un pēc aptuveni desmit minūtēm viņai jābūt gatavai. Bet ir ļaudis, kuriem arī tas šķiet par sarežģītu. Tāpēc, Britu olu serviss [vājprāts. tāds arī ir?] ir izveidojuši olu ar taimeri, kurš "pavāram" paziņo, ka ola ir gatava. Olai ir siltumjūtīgs tintes zīmogs, kurš paradās vienīgi tad, kad ir sasniegta vajadzīgā temperatūra. Olām būšot trīs veidu apdruka, lai varētu iegūt: cieti novārītas, vidēji un nedaudz vārītas olas.
kakao.lv |