Sestdiena, 20.04.2024, 02:34
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Televizorā jau trešo dienu neko nerāda, jūs...
Atbilžu kopskaits: 26
$

Galvenie » 2009 » Februāris » 28

ASV bijušajam prezidentam Džordžam Bušam kāda Dalasas veikala vadība piedāvājusi darbu - stāvēt pie veikala ieejas un pievilināt apmeklētājus. Bušs veikalā paviesojies, bet no piedāvājuma tomēr atteicies, ziņo CNN. 

Bušs ieradies veikalā, kur viņam izsniegts formas krekls ar burtu W (Džordža Buša otrais vārds ir Vokers). Savas apsardzes uzraudzībā bijušais prezidents veikalā pavadījis apmēram stundu, aprunājies ar apmeklētājiem, kā arī šo to iegādājies.

Bušs atzinis, ka viņš ir ļoti piemērots piedāvātajai vakancei, jo iepriekšējā darbā viņš guvis lielu pieredzi darbā ar cilvēkiem. Veikala vadītājs uzsvēris, ka šis darbs noteikti būtu mierīgāks nekā Buša iepriekšējā nodarbošanās, kā arī piedāvājis viņam veikalā strādāt nepilnu darba dienu, jo pieļāvis, ka eksprezidentam varētu būt arī citas lietas darāmas.
mango.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 816 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.02.2009 | Komentāri (0)

Microsoft iesūdzējis tiesā GPS ražotāju TomTom International par patentu pārkāpumiem, kurus pēc Microsoft pārstāvju domām nodarījis pasaules vadošais automašīnu GPS ražotājs. Kopumā pret TomTom ir izvirzītas divas prasības, kuru mērķis ir panākt TomTom iekārtu licenzēšanu. Microsoft vairāk kā gadu neveiksmīgi mēģina vest sarunas ar minēto GPS ražotāju par iekārtu licenzēšanu, tomēr tās nekad nav devušas panākumus.

TomTom automašīnu GPS iekārtas darbojas uz speciāli izveidotas Linux programmatūras, tās ir iespējams lietot un atjaunināt uz Windows operātājsistēmas. TomTom jaunākajām navigācijas sistēmu iekārtām ir 400Mhz procesors, 4GB atmiņa un 480 x 272 pikseļu izsķirtspējas ekrāns. TomTom karšu atjaunošanā var piedalīties ikviens TomTom iekārtas lietotājs, kurš ir uzinstalējis programmatūru un nodrošinājies ar interneta pieslēgumu.

Microsoft pret TomTom lieta ir tikai viena no daudzām tiesas prāvām, kuras viena pret otru ir izvirzījušas pasaulslavenas tehnoloģiju kompānijas.

datuve.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 809 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.02.2009 | Komentāri (0)

Un mūsu Golfiņi pat māk noparkoties..

Mūsu Golfiņi nav galīgi bīstami


INTRESANTI GOLFI smile




IESAKU UZMAĪTIES JA REDZAT ŠĀDA VEIDA BRAUCAMOS... smile

Matreali no www.miljons.com Visas bildes bildētas Latvijā

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 932 | Pievienoja: Ozy34 | Datums: 28.02.2009 | Komentāri (5)

Nīderlandē pēc desmit gadus ilgas tiesāšanās kāds filozofijas students ar smakojošām kājām ieguvis tiesības apmeklēt lekcijas.

Pēc pasniedzēju un studentu sūdzībām par nespēju strādāt tādos apstākļos smakojošu kāju dēļ holandietis Toiniss Tenbruks tika izmests no Roterdamas Erasma universitātes.

Beidzot tiesa ir nolēmusi, ka smakojošas kājas nav pietiekams iemesls, lai izslēgtu studentu.

"Pēc ilgām pārdomām mēs esam nosprieduši, ka pasniedzējiem un citiem studentiem vienkārši nāksies aizspiest degunu un paciesties," paziņoja tiesnesis.
Kā stāstīja Tenbruks, pēc atskaitīšanas no studijām viņš centās turpināt mācības, ejot uz bibliotēku, taču arī no turienes viņš tika padzīts.

Tomēr arī universitāte guvusi kādu labumu no tiesas sprieduma - bibliotēka saņems atpakaļ kaudzi ar grāmatām, ko students nav varējis atdot aizlieguma dēļ.

Pēc tiesas sprieduma universitātes pārstāvji ir paziņojuši, ka turpmāk, cīnoties ar šāda veida problēmām, smakojoši studenti netiks atskaitīti, taču viņiem tiks uzlikts naudas sods.

tvnet.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 874 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.02.2009 | Komentāri (0)

Ķīnā aizturēts kāds zaglis, kas pēc DVD atskaņotāja piesavināšanās atgriezās nozieguma vietā pēc tālvadības pults.

Neskatoties uz nelielo "misēkli", zaglis tomēr tika brīvībā. Izrādījās, ka atskaņotājs, kas maksā 970 Ķīnas juaņas (78,3 latus), nav pietiekami vērtīgs, lai varētu izvirzīt apsūdzību.

25 gadus vecais Sungs no Čendu pilsētas pirmo reizi ielauzās mājā pagājušā gada decembrī. Vēlāk viņš saprata, ka ir aizmirsis paņemt tālvadības pulti, tādēļ pēc mēneša vēlreiz ielauzās tajā pašā dzīvoklī. Taču šoreiz viņu pārsteidza dzīvokļa saimnieks Dajs, kas dzīvojamajā istabā skatījās televizoru, ziņo ķīniešu laikraksts "Chengdu Business Daily".
Dajs panāca, ka Sungs atzina savu vainu iepriekšējā zādzībā, un aizveda to uz policijas iecirkni paziņot par noziegumu.

Taču Dajam par pārsteigumu policija atbildēja, ka nozagtais DVD atskaņotājs nav pietiekami vērtīgs, lai ierosinātu krimināllietu, un zaglis tika palaists brīvībā.

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 922 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.02.2009 | Komentāri (0)

Kāds brits, domādams, ka viņa datoru ir inficējis vīruss, atklāja, ka problēmas cēlonis ir tārps. Marks Teilors no Somersetas izsauca IT speciālistu, kas atrada vīrieša klēpjdatorā 13 cm garu slieku, vēsta britu laikraksts "Daily Telegraph". Tārps bija aptinies ap iekšējo ventilatoru, kā dēļ dators pilnībā pārstāja darboties.

45 gadus vecais Teilors uzskata, ka pie vainas varētu būt viņa kaķi, kas mēdz ārā "nomedīt" sliekas un sanest tās mājās. "Acīmredzot tārps meklēja paslēptuvi un ierāpoja datorā, lai tiktu prom no kaķiem," atzina vīrietis.

"Es noņēmu aizmugurējo vāku un ieskatījos iekšā. Tad es kaut ko ievēroju, no sākuma es domāju, ka tā ir kaut kāda matu gumija, kas aptinusies ap ventilatoru," stāstīja datortehniķis Sems Robinsons. "Taču ātri vien es sapratu, ka tas ir jau par oglīti pārvērties tārps. Droši vien, kad tas aptinās ap ventilatoru, kāds ieslēdza datoru, ventilators ieķīlējās un dators "nobeidzās". Nevarētu teikt, ka es jebkad iepriekš būtu saskāries ar šādu problēmu, taču priecājos, ka varēju to tik viegli atrisināt," viņš piebilda.

tvnet.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 824 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.02.2009 | Komentāri (0)

Smadzenes ir cilvēka ķermeņa svarīgākais punkts. Tieši tajā tiek radītas, apkopotas un klasificētas visas domas, emocijas un darbības. Kaut arī smadzenes ir viens no svarīgākajiem orgāniem un līdz ar to arī viens no pētītākajiem, par tām vēl ir daudz nezināmā.

Joprojām ir neatbildēti vairāki svarīgi jautājumi. Kā tiek uzglabātas un lietotas atmiņas? Kāpēc smadzenes guļ un sapņo? Kas ir apziņa? 

Uz visiem šiem jautājumiem nav noteiktu atbilžu. Tiesa, ir daudz interesantu atklājumu, kurus daudzi nemaz nezina. Lūk, piecas lietas, ko jūs līdz šim par smadzenēm nezinājāt.

1. Smadzenes ir enerģiju patērējošākais orgāns visā ķermenī.

Smadzenes veido tikai 2% no kopējā ķermeņa svara, taču tās patērē 15% sirds radītās enerģijas un 20% no ķermeņa uzņemtā skābekļa! Interesanti ir tas, ka liels daudzums šā skābekļa tām ir nepieciešams arī tad, ja smadzenes ir nomodā, bet atpūšas un darbojas lēnā režīmā. Kāpēc – uz to pagaidām nav atbildes.

Tātad smadzenes ir ļoti prasīgs orgāns. Lai tās pilnvērtīgi tiktu apgādātas ar nepieciešamo, trīs lielās smadzeņu artērijas nemitīgi pumpē skābekli. Vēl bez enerģijas pelēkajai vielai ir nepieciešama liela daļa galvaskausa telpas. Šis pieprasījums, cilvēkam evolucionējot, ir kļuvis aizvien lielāks.

2. Jau 7 gadu vecumā jūsu smadzenes bija gandrīz izaugušas.

Cilvēkam 7 gadu vecumā smadzenes ir izaugušas un nobriedušas jau par 95%. Tieši šī straujā augšana izskaidro to, kāpēc divus gadus veca mazuļa smadzenes patērē divreiz vairāk enerģijas, nekā pieauguša cilvēka pelēkā viela.

Līdzko smadzenes ir pieaugušas par 100%, atklājas interesantas lietas. Piemēram, vīriešiem ir lielākas smadzenes nekā sievietēm. Tiesa, šī atšķirība gan nedod stiprajam dzimumam nekādas priekšrocības, jo atšķirības apjomā skaidrojamas ar dažādību specifiskos reģionos, nevis ar vienkāršu proporciju.

Sievietēm ir lielāks hipokamps - smadzeņu daļa, kas atbild par ožu un atmiņām. Savukārt vīriešiem ir lielāki amygdala un hypothalamus. Tiesa, šo atšķirību efekts nav zināms.
3. Smadzenes nejūt sāpes.

Vai esat kādreiz redzējuši, ka cilvēki, kuriem veic smadzeņu operācijas, ir pie samaņas? Atbilde ir gaužām vienkārša: smadzenēs nav sāpju receptoru, tāpēc tās nejūt sāpes. Tāpēc daudziem par brīnumu parastās, ikdienišķās galvassāpes izraisa nevis sāpju receptori smadzenēs, bet gan membrāna, kas tās ieskauj (pazīstama ar terminu dura mater). Šo membrānu caurauž šādi receptori, tāpēc galvassāpēs vairumā gadījumu ir vainojama arī tā. Tiesa, ir daudz dažādu veidu galvassāpju, un to patiesie cēloņi vēl nav līdz galam izpētīti. 

4. Cilvēks izmanto vairāk nekā 10% savu smadzeņu.

Plaši izplatīto mītu, ka cilvēks izmanto tikai 10% savu smadzeņu, plaši kultivē dažādas filmas, paranormālo lietu pētnieki un dažādi psihiatri, kas meklē atbildes uz psihisko spēju jautājumiem.

Lai arī pieņēmums nav patiess, tas ir atraktīvs. Iedomājieties, ja mēs spētu izmantot arī pārējos 90%! Taču pētījumi rāda, ka lielākā smadzeņu daļa nepavisam nav neaktīva. Kompleksas aktivitātes patiesībā iesaista lielāko daļu tās reģionu. 

Viens no labākajiem pierādījumiem ir galvas traumas – ja cilvēkam tiek bojāta kāda smadzeņu daļa, viņš iedzīvojas kādā funkcionālā defektā. Tas liecina, ka galvā nav snaudošu smadzeņu daļu, kuras varētu traumēt bez sekām. Tas ir fakts: mēs izmantojam lielāko savu smadzeņu daļu (ja ne tās visas).

5. Smadzeņu šūnas atjaunojas.

Tūlīt sagrausim vēl vienu mītu, kas eksistē jau gadu desmitiem. Ir pieņemts uzskatīt, ka smadzeņu šūnas iet bojā un atmirst uz visiem laikiem. Pēdējos 10 gados gan ir atklāts pretējais - smadzeņu šūnas atjaunojas!

Modernā zinātne rāda, ka pat neironi ir spējīgi atjaunoties. Tā varētu būt laba ziņa alkohola lietotājiem – alkohols nevis nogalina neironus, bet gan bojā to starpā esošos savienojumus – sinapses. Kas zina, varbūt kādu dienu zinātne atklās ideālu brīnumlīdzekli pret paģirām...

tvnet.lv

Kategorija: Interesanti | Skatījumu skaits: 862 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.02.2009 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz