Svētdiena, 28.04.2024, 01:35
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Masku ballē jūs esat pārģērbies par
Atbilžu kopskaits: 23
$

Galvenie » 2009 » Februāris » 13 » Populārākās datorsistēmu paroles ir «1234» un «parole»
07:44
Populārākās datorsistēmu paroles ir «1234» un «parole»

Cilvēki izvēlas nedrošas e-pasta, tiešsaistes banku un aviobiļešu iegādes kontu paroles, kļūstot par vieglu upuri informācijas pirātiem, liecina jauns ASV veikts pētījums.

Pētnieki ir analizējuši 28 000 paroļu, kas nesen tika nozagtas no populāras ASV interneta vietnes, un secinājuši, ka cilvēki visbiežāk izvēlas vieglāko ceļu.

Pētījuma rezultāti liecina, ka 16% interneta lietotāju kā paroli izvēlas savu vai savu bērnu vārdu. 14% lietotāju paļaujas uz viegli iegaumējamām simbolu kombinācijām, tādām kā «1234» vai «12345678». Cilvēki, kas lieto klaviatūras ar angļu valodas simbolu izkārtojumu, bieži izvēlas «QWERTY», bet franču — «AZERTY».

5% no nozagtajām parolēm bija populāru televīzijas raidījumu un cilvēku vārdi. Ļoti izplatītas paroles ir «Pokemon», «Matrix» un «Ironman». Vārds «password» («parole») vai viegli uzminamas tā variācijas, piemēram, «password1», veido 4% no populārākajām parolēm. 3% paroļu pauž dažādas attieksmes, piemēram, «I don't care» («man vienalga»), «Whatever» («vienalga»), «Iloveyou» («es tevi mīlu») vai tieši pretēji — «Ihateyou» («es tevi ienīstu»).

Roberts Greiems no kompānijas «Errata Security», kas veica statistisko analīzi un publicēja pētījuma rezultātus, lai pasargātu sevi no kiberuzbrukumiem, iesaka: «Izvēlēties paroli, kas ir garāka par astoņām zīmēm, ar vienu lielo burtu un vienu simbolu.»

apollo.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 1032 | Pievienoja: jayart | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Meklētājs

Iesaki

Kalendārs

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz