Sestdiena, 27.04.2024, 07:09
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Seksa laikā ir garlaicīgi. Lai kaut ko labotu, jūs..
Atbilžu kopskaits: 21
$

Galvenie » 2009 » Oktobris » 09

Lībijas līdera Muamara Kadafi kaismīgā uzruna ANO Ģenerālajā asamblejā sinhrono tulkotāju novedusi līdz pilnīgam sabrukumam, vēsta "New York Post".


Lībiešu tulkotājs izturējis Kadafi 94 minūšu ilgās uzrunas pirmās 75 minūtes, līdz izsaucies: "Es to vienkārši vairs nevaru izturēt!" un sabrucis.

Pamanot ārkārtas situāciju, tulkotāja vietā stājusies ANO arābu nodaļas vadītāja Raša Adžaljakīna, kas nodrošināja sinhrono tulkojumu Kadafi uzrunas pēdējām 20 minūtēm.

"Viņa tulkotājs vienkārši sabruka. Kaut ko tādu es redzu pirmo reizi 25 gados," laikrakstam pavēstīja kāds ANO tulks.

Noteikumi paredz, ka ANO tulki sinhrono tulkojumu nodrošina līdz 40 minūtēm bez pārtraukuma un viņi ir pieraduši pie nemanāmas maiņu nodošanas.

Taču Lībija uzstāja, ka tā izmantos savus tulkus Kadafi runas tulkošanai angliski un franciski, atsakoties no ANO pieejamajiem 25 arābu valodas tulkotājiem.

Kadafi uzruna bija sešas reizes ilgāka par valstu līderiem atvēlētajām 15 minūtēm. Tomēr Lībijas līderis atpaliek no Ģenerālās asamblejas runātāju rekordista Kubas līdera Fidela Kastro, kas 1960.gadā teica 4,5 stundas garu runu.

No ANO institūcijām kopumā ilgākais runātājs ir Indijas sūtnis ANO V. K. Krišna Menons, kurš 1957.gada janvārī Drošības padomē gandrīz astoņas stundas aizstāvēja Indijas nostāju Kašmiras jautājumā.

Kā jau ziņots, Kadafu trešdien savā pirmajā uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā apsūdzēja veto tiesības baudošās Drošības padomes locekles ANO hartas principu nodošanā.

"Preambula nosaka, ka visas valstis ir vienlīdzīgas, neatkarīgi no tā, vai tās ir lielas vai mazas," pavēstīja Kadafi, turot rokā ANO hartas kopiju. "Veto ir pret hartu, mēs to nepieņemam un neatzīstam."

Kadafi vairākas reizes demonstratīvi nometa hartu uz tribīnes un beigās pārmeta pār plecu.

"Veto tiesības ir jāanulē," viņš sacīja. "Drošības padome mums nedod drošību, bet gan teroru un sankcijas."

Pēc Kadafi teiktā, fakts, ka kopš ANO dibināšanas pirms vairāk nekā 60 gadiem izcēlušies "65 kari", pierāda, ka tās dibināšanas principi ir nodoti.

ANO Drošības padomē veto tiesības ir piecām pastāvīgajām dalībvalstīm ASV, Lielbritānijai, Francijai, Krievijai un Ķīnai.

tvnet.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 791 | Pievienoja: jayart | Datums: 09.10.2009 | Komentāri (0)


Malaizija aizliegusi demonstrēt britu komiķa Sašas Barona Koena komēdiju "Bruno", jo tajā esot pārāk daudz seksa, otrdien paziņoja kāda valsts amatpersona.

Filma, kurā Koens attēlo homoseksuālu austriešu televīzijas žurnālistu, vairākās valstīs kļuvusi par kases grāvēju, tomēr dažās tā tika aizliegta atklātu seksa ainu un kailskatu dēļ.

"Filma aizliegta Malaizijā seksuāla satura dēļ," paskaidroja Malaizijas Nacionālās kino cenzūras padomes pārstāvis. "To izlēma trīs cilvēku komiteja. Tajā (filmā) ir daudz seksa."

Malaizijas Nacionālās kino cenzūras padomes amatpersona paskaidroja, ka padome izvērtē filmas atkarībā no tā, vai tajās ir vardarbība, šausmu ainas, sekss un pret islāma kultūru vērsts saturs. ""Bruno" gadījumā aizliegums ir seksa un pret islāma kultūru vērstā satura dēļ," anonīmi norādīja pārstāvis.

Filma iepriekš aizliegta Ukrainā, savukārt Austrijā kāds diplomāts aicinājis sabiedrību komēdiju boikotēt. Nosodījumu filmai izteikuši arī geju un lesbiešu tiesību aizstāvji, kas norādīja, ka tā varētu vērst plašumā negatīvos stereotipus par homoseksuāliem cilvēkiem.

Kopš pagājušā gada vien Malaizijā aizliegts demonstrēt piecas filmas.

tvnet.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 801 | Pievienoja: jayart | Datums: 09.10.2009 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Oktobris 2009  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz