Ilgus gadus interneta tīklu izmantoja tikai zinātniskiem un pētnieciskiem mērķiem, jo tas tika radīts kā militāra tehnoloģija – ASV varas orgānu komunikācijai aukstā kara gadījumam, kas savienotu vairākus nozīmīgus centrus. Tas tomēr izkļuva ārpus zinātniskajām laboratorijām un iekaroja milzīgu sabiedrības ievērību. Sakumā tīkla nosaukums bija ARPAnet – tā radītāja Augstākās Izpētes Projektu aģentūras ARPA (Advanced Research Projects Agency) vārdā. Vēlāk arī citas organizācijas sāka veidot līdzīgus tīklus, kuros saziņai izmantoja protokolu IP (Internet Protocol). Tā pamazām populārs kļuva vārds Internet.

Tomēr visstraujāko uzplaukumu internets piedzīvoja 90-to gadu vidū. Pēc tam, kad radās www (world wide web) protokols, un internetā bija iespēja ne tikai apmainīties ar informāciju teksta veidā, bet arī ievietot attēlu, skaņu, vēlāk video. Lielākais sasniegums bija, t.s., hiperteksti vai hiperlinki, kas atļāva savienot vienu mājas lapu ar otru, brīvi pievienot jebkuru citu internetā atrodošos mājas lapu utt.

Šobrīd interneta attīstība Latvijā notiek kopsolī ar pārējo pasauli. Šodienas lietotājam, kas savu dzīvi vairs nevar iedomāties bez elektroniskā pasta un www, neienāk pat prātā, ka pirms 17 gadiem tā visa vēl Latvijā nebija. Mūsu valstī par interneta izveidošanas dienu oficiāli atzīts 1992.gada 2.oktobris, kad pastāvīgu darbu uzsāka interneta pieslēgums starp Rīgu un Tallinu, vēsta mājas lapa ailab.lv.

tvnet.lv