Piektdiena, 26.04.2024, 16:31
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jums stārķis tikko atnesis bērniņu, jūs:
Atbilžu kopskaits: 19
$

Galvenie » 2009 » Oktobris » 15

PandaLabs, Panda Security pretvīrusu tehnoloģiju laboratorija, ir identificējusi jaunu, daudz agresīvāku viltus antivīrusu programmatūras “tirdzniecības” veidu.

Līdz šim šādas ļaundabīgās programmas pēc datora inficēšanas parasti tikai biedēja lietotājus ar paziņojumiem, ka dators ir inficēts, un piedāvājumu iegādāties “drošu licencētu antivīrusu”. Jaunā ļaundabīgās programmatūras izplatīšanas taktika kombinē jau iepriekš aprakstīto metodi ar “izpirkuma naudas” pieprasīšanu (ransomware) - datora darbība tiek reāli bloķēta līdz brīdim , kamēr lietotājs neveic viltus antivīrusa pirkumu, kas “iztīra vīrusu”.

Pēc datora inficēšanās nav iespējams palaist nevienu programmu vai atvērt dokumentus un datorā parādās paziņojums, ka visi faili ir inficēti un vienīgā iespēja atrisināt problēmu ir iegādāties konkrētu “uzticamu antivīrusu”.

Šī viltus antivīrusu programma tiek izplatīta ar nosaukumu Total Security 2009 par cenu €79.95, kā arī tiek vēl papildus piedāvāti Premium servisa pakalpojumi par €19.95. Lietotāji, kas kļuvuši par kibernoziedznieku upuriem, samaksājot šo “izpirkuma maksu” saņem seriālo numuru, kuru ievadot dators tiek atbloķēts, taču pats viltus antivīruss paliek datorā.

“Šāds ļaundabīgās programmas darbības veids rada dubultu risku: Pirmkārt upuri tiek apkrāpti un maksā naudu tikai par to, ka viņu dators atgūst normālas darbaspējas, un, otrkārt, viņi paliek pārliecināti, ka ir iegādājušies īstu antivīrusa programmu un viņu dators ir aizsargāts, lai gan sistēma pilnīgi paliek neaizsargāta un atrodas pilnā kibernoziedznieku kontrolē,” paskaidro Luis Corrons, PandaLabs tehniskais direktors.

„Lietotāji visbiežāk tiek inficēti ar šo ļaundabīgo programmatūru pašiem nezinot, piemēram, apmeklējot inficētas Web lapas, un, kad dators jau ir inficēts, tad to iztīrīt ir ļoti grūti pat tiem, kam ir labs tehnisko zināšanu līmenis,” uzsver Corrons. „Tā kā tiek bloķēta visu programmu darbība, tad nav bez papildu pūlēm iespējams palaist arī nekādus īstus antivīrusu rīkus – vienīgā atļautā darbība ir Web pārlūks ar vienīgo pieejamo lapu, kurā jāveic viltus antivīrusa apmaksa. Minēto iemeslu dēļ PandaLabs savā blogā ir publicējusi ļaundaru izmantotos seriālos numurus, kas ļauj atbloķēt datoru un uzstādīt jau īstu antivīrusu aizsardzību un iznīcināt infekciju.

Seriālos numurus un video, kas demonstrē aprakstītās ļaundabīgās programmatūras darbību, var apskatīt PandaLabs mājas lapā.

tvnet.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 945 | Pievienoja: jayart | Datums: 15.10.2009 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Oktobris 2009  »
PrOTCPkSSv
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz