Otrdiena, 30.04.2024, 09:44
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Kurš izteiciens Jūs sasmīdina vairāk, zinot, ka latīniski vārds "test" apzīmē dzimumlocekli
Atbilžu kopskaits: 19
$

Galvenie » IT lietas
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 18 19 »

Dienvidkarolīnā kāda 22 gadus veca amerikāniete kļuvusi par upuri krāpniekiem, kas pārdevuši viņai viltotu, no koka izgatavotu planšetdatoru "iPad", pavēstījuši vietējā šerifa pārstāvji.

Kā liecina policijas ziņojums, ātrās ēdināšanas restorāna "McDonalds" stāvvietā pie Ešlijas Madauelas piegājuši divi melnie vīrieši. Viens no viņiem rokās turēja priekšmetu, kas izskatījās pēc iepakota planšetdatora "iPad". Krāpnieki pārliecināja cietušo, ka pārdod "Apple" planšetdatorus par 300 ASV dolāriem (145 latiem), un piedāvāja viņai to iegādāties. Jaunā sieviete atbildējusi, ka viņai ir tikai 180 dolāru, un vīrieši piekrita viņai to pārdot par šo summu.

Saņēmusi iepakojumu, Makdauela devusies mājās. Atvērusi iepakojumu, sieviete tur atrada nevis planšetdatoru, bet gan ar melnu līmlenti aplīmētu koka planšeti ar "Apple" logotipu un ekrāna ikonu imitācijām. Sapratusi, ka ir piekrāpta, cietusī uzreiz vērsās policijā.

Policijā Makdauela pavēstīja, ka "pārdevējiem" bijušas arī citas kastes.

Policija izmeklē lietu, taču pagaidām nekādi aresti nav veikti.

tvnet.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 718 | Pievienoja: jayart | Datums: 31.08.2011 | Komentāri (0)


Kāds pārdevējs savā eBay kontā nolēma joka pēc ielikt ļoti nekvalitatīvu zīmējumu ar HP Touchpad planšetdatoru, lai noskaidrotu,  vai cilvēki tiešām par to maksās lielu naudu. Pārdevējs nevienu necentās apkrāpt, aprakstā ir skaidri un gaiši rakstīts, ka šo zīmējumu viņš ir ielicis kā joku un īsts planšetdators netiek pārdots.

Par spīti tam, pa muļķīgo joku jau ir uzsolīti vairāk kā 99 tūkstoši ASV dolāru. Vai tas ir normāli? Mēs nezinām, taču kāds laikam ir nolēmis pamētāties ar naudu. Pārdevējs vēl piemin, ja zīmējums tiks pārdots par vairāk kā 800 dolāriem, bez maksas tiks aizsūtīts vēl kāds planšetdatora zīmējums. Izsoli varat apskatīt šeit. Jāpiemin, ka līdz tas beigām palikušas veselas 6 dienas.

boot.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 807 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.08.2011 | Komentāri (0)


Kalifornijas universitātes pētnieki atklājuši metodi, ar kuras palīdzību ļaundari var noteikt upuru kredītkaršu PIN kodus. Siltuma pēdas, ko uz bankomāta taustiņiem atstāj cilvēka pirksti, saglabājas pietiekami ilgi, lai tās varētu nolasīt ar infrasarkano staru kameras palīdzību.

Komanda veica eksperimentu, kurā piedalījās 21 brīvprātīgais. Cilvēki ievadīja 27 dažādus PIN kodus. Bankomāta metāla taustiņi neļāva gūt apmierinošu rezultātu, savukārt uz plastmasas taustiņiem esošās siltuma pēdas pēc 10 sekundēm varēja nolasīt ar 80% precizitāti, bet pēc 45 sekundēm - ar 60% precizitāti (uz pirmā nospiestā taustiņa palicis vismazāk siltuma).

Pat ja ļaundarim neizdodas uzzināt precīzu ciparu secību kodā, iespējamo PIN koda variantu skaits tiek samazināts līdz 24. Pētnieki nonākuši pie secinājuma, ka visu bankomātu taustiņiem jābūt darinātiem no metāla. Ja tiek izmantoti plastmasas taustiņi, cilvēkiem ieteicams taustiņus nospiest ar pildspalvu vai cimdu.


Šajā gadījumā PIN kods ir 4158 vai 4185.


Pagaidām šādu metodi PIN kodu iegūšanai visticamāk izmanto tikai profesionāļi, taču ņemot vērā, ka termokameru cenas krītas, iespējams, ka šāda zagļu metode var kļūt populārāka.

datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 783 | Pievienoja: jayart | Datums: 23.08.2011 | Komentāri (0)


ASV iedzīvotāji Dons Beilijs (Don Bailey) un Metjū Solniks (Mathew Solnik) atraduši veidu, kā uzlauzt automobiļus ar attālinātas vadības un telemetrisku sistēmu palīdzību.

Šīs sistēmas uzstāda sakarus ar automobiļu ražotāju attālinātiem serveriem caur standarta sakaru kanāliem, piemēram, GSM un CDMA. Hakeri atrada iespēju pieslēgties pie automobiļa bortdatoriem, tā, lai sistēmas šajos datoros izpildītu viņu komandas.

Pēc hakeru vārdiem, viņi sagatavoja video prezentāciju, kā var iedarbināt jebkuru automobili, kas aprīkots ar vienu no augstākminētajām sistēmām, ar portatīvā datora palīdzību. Tomēr detalizēta informācija par atrasto vājo vietu tiks publiskota tikai pēc tam, kad automobiļu ražotājiem būs iespēja tās novērst.

Programmnodrošinājums, kas ļauj vadītajiem atvērt un iedarbināt savus automobiļus ar telefonu palīdzību, paver zagļiem plašas iespējas. Hakeri paziņoja, ka datu pārraides sistēmas uzlaušana prasīja aptuveni divas stundas.

Kā avots izmantotas instructables.com un PCWorld.

datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 752 | Pievienoja: jayart | Datums: 03.08.2011 | Komentāri (0)


Apple portatīvajos datoros ir atklāta nopietna vājā vieta, kura ļauj hakeriem attālināti traucēt akumulatora darbību. Sliktākajā gadījumā šis „caurums” var veicināt akumulatora aizdegšanos vai uzsprāgšanu.

Katra portatīvā datora akumulatorā ir mikrokontrolieri, kuri nepārtraukti seko spriegumam, siltumaizsardzības parametriem un strāvai. Šie mikrokontrolieri ietilpst standartizētā sistēmā Smart Battery System.

Ja ļaundaris pārprogrammē šo mikrokontrolieru programmu, akumulators var paziņot par nepietiekošu spriegumu, kas veicinās „pārlādēšanu” un akumulatora uzsilšanu. Vājā vieta var veicināt arī „nedzēšama” vīrusa rašanos.

Šāds kaitīgs kods vai tā daļa bieži var nokļūt uz akumulatora mikrokontroliera zibatmiņas, un pat nomainot cieto disku vai operētājsistēmu vīruss var tikt ielādēts caur programmu, ziņo ArsTechnica.

datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 739 | Pievienoja: jayart | Datums: 02.08.2011 | Komentāri (0)


Dizaineru kompānija Diesel piedāvā Excellbook – datorprogrammu ar Microsoft Excel tabulu redaktora „ārieni” un Facebook sociālā tīkla funkcionalitāti. Excellbook maskē jaunumu lenti, komentārus, „sienu”, kā arī Like pogu un čatu ar elektroniskajām tabulām.

Ar tās palīdzību lietotāji strādājot pie Excel - tabulas ar nosaukumu „Pārdošanu atskaites” (Sales report) var atjaunot statusu un saņemt pēdējās ziņas no draugiem. Ir nepieciešams lejupielādēt programmu no bestupidatwork.com mājas lapas un pieslēgties savam Facebook kontam.



Excellbook maskē jaunumu lenti, komentārus, „sienu”, kā arī Like pogu un čatu ar elektroniskajām tabulām. Sliņķu programmas funkcijas, no otras puses, ir ierobežotas - bildes, video un citas multivides iespējas nav pieejamas. Turklāt, uzklikšķinot uz jebkuras atsauces Facebook atvērsies jaunā logā.

Excellbook tika izstrādāta Diesel vērienīgas kampaņas ietvaros ar nosaukumu Be Stupid ("Esi dumjš"). Turklāt, pagājušajā gadā šī zīmola reklāma, ko izgudroja britu aģentūra Anomaly, ieguva galveno balvu „Kannu lauvas” festivālā ārējās reklāmas kategorijā.

datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 778 | Pievienoja: jayart | Datums: 28.06.2011 | Komentāri (0)


Nevienam nav noslēpums, ka lētie "ķīniešu” mobilie tālruņi, kuri lielākajā daļā gadījumu ir lēti un defektaini pakaļdarinājumi, nav tā labākā izvēle un kā izrādās, tie pat var būt bīstami dzīvībai.

Nesen kāds 25 gadus vecs Indijas iedzīvotājs mēģinājis piezvanīt no sava tālruņa, brīdī, kad tas bijis pieslēgts lādētājam. No tālruņa ticis saņemts strāvas trieciens un cietušais nekavējoties nogādāts slimnīcā, diemžēl ārstiem neizdevās glābt viņa dzīvību.

Starp citu, šis nav pirmais šāds nelaimes gadījums, 2010. gadā līdzīgā veidā savu dzīvību zaudēja arī kāda sieviete.

Un tu arī gribētu iegādāties "Jauns. Pati pēdējā iphone 4g telefona kopija. Baltā krāsā. Aizmugurē ābolītis un uzraksts iPhone. Jaunākais softs. Jaunais modelis ar jūtīgāku touchscreen nekā iepriekšējiem un daudz ātrāks procesors"?

boot.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 754 | Pievienoja: jayart | Datums: 17.06.2011 | Komentāri (0)


Kā prognozē kāds britu futurologs, 2030.gadā cilvēki nodarbosies ar virtuālo seksu, pārvaldīs sapņus, pārtinot tos gluži kā filmas, un ar lēcām pārbaudīs savu e-pastu, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

Saskaņā ar Iana Pīrsona ziņojumu, ko pasūtījis lēto viesnīcu tīkls "Travelodge", lai nodrošinātu viesiem pienācīgu atpūtu, pēc 19 gadiem būs iespējams uzraudzīt viesu enerģijas līmeni, veselību un garastāvokli. Pēc viņa domām, viesnīcas varēs nodrošināt saviem viesiem arī sevišķi reālistiskus sapņus.

"Gultas vai gultas veļa varēs radīt video, audio, ožas un taktilo pieredzi, kas būs noteicošā, lai mūsu sapņi šķistu īsti," vēsta ziņojums "Miega nākotne". "Mēs varēsim no jauna atskaņot savu mīļāko sapni no izvēlnes, gluži kā izvēloties filmu. Mēs arī varēsim sapņos pieslēgties partnerim vai ģimenei un draugiem un izbaudīt kolektīvo sapni."

Tāpat būs iespējams attālinātais virtuālais sekss, kas ļaus cilvēkiem būt kopā ar partneri arī savas prombūtnes laikā.

Tikmēr ar kontaktlēcu varēs izmainīt un pielāgot savu partneru izskatu. "Tas ļaus cilvēkiem regulāri mainīt savu partneru izskatu, taču viņu mīļotie nezinās, ko viņi redz."

Savukārt digitālās informācijas integrācija ar lietotāja vidi ļaus uz jebkuras virsmas viesnīcas istabā demonstrēt televīzijas programmas, fotogrāfijas un gleznas.

"Es izgāju cauri visām lietām, ko parasti var atrast viesnīcas istabā, un izpētīju, kā tās varētu mainīties, ņemot vērā to, cik drīz noteiktas tehnoloģijas kļūs ekonomiski dzīvotspējīgas."

Pīrsons piebilda, ka daudzas no viņa ziņojumā aprakstītajām tehnoloģiskajām iespējām nākotnē nebūs dārgas un tās varētu parādīties arī ekonomiskajās viesnīcās.

tvnet.lv


Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 716 | Pievienoja: jayart | Datums: 14.06.2011 | Komentāri (0)


Kāds 54 gadus vecs cietumnieks no Ķīnas ziņoja, ka viņam lika spēlēt daudzspēlētāju režīma spēli, lai savāktu punktus, kurus pēc tam viņš varēja apmainīt pret īstu naudu. Minētā spēle  bija World Of Warcraft, un cietumniekam tajā bija jāvāc zelts.

Šādā veidā cietuma vadītāji varēja nopelnīt vairāk naudas, nekā liekot ieslodzītajiem veikt fizisku darbu, kā tas ir ierasts. Kopā tika nodarbināti aptuveni 300 cietumnieki, un visiem bija jāvāc zelts 12 stundas diennaktī, tādējādi nopelnot aptuveni 770 – 924 ASV dolārus dienā. Tiesa, gandrīz visa nauda nonāca cietuma vadītāju rokās. Ja cietumnieki nespēja izturēt slodzi, viņi tika sisti ar plastmasas caurulēm. Cietuma vadītāji uz šīm ziņām atbildeja sekojoši – "Mēs neļaujam mūsu ieslodzītajiem veikt augta riska darbus, kā ogļu rakšana. Tā kā mūsu cietumā ir ļoti daudzi datori, mēs viņiem piedāvājam ne tik bīstamu darbu, pietam, viņi var virtuāli sazināties ar ārpasauli.”

Tiesa, nav skaidrs, vai 54 gadus vecais vīrietis stāsta patiesību, taču domājams, ka atbildīgās iestādes cietumu drīzumā apmeklēs un visu noskaidros.

boot.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 758 | Pievienoja: jayart | Datums: 08.06.2011 | Komentāri (0)


Kāds datu drošības speciālists, kas darbojas kā "labdabīgais hakeris", pārbaudot informācijas sistēmu drošību, uzlauzis kādas ASV pilsētas policijas mašīnas video sistēmu izsaukuma laikā, ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "The Register".

Datu drošības kompānijas "Digital Munition" īpašnieks un drošības testēšanas speciālists Kevins Finisters bijis "šokēts", kad vārdā nenosauktas pilsētas policijas sistēmu pārbaudes laikā pieslēdzies "video tiešraidei" no policijas mašīnas, kas devusies izsaukumā.

Kā zināms, daudzām ASV policijas organizācijām mašīnās ir videokameras un ierakstīšanas sistēmas, lai piefiksētu policistu mijiedarbību ar iedzīvotājiem, piemēram, iespējama dzērājšofera pārbaudi vai mašīnas apturēšanu, jo tai pamanīts kāds defekts. Dažviet kameras arī pieslēgtas policijas dispečeru centrālēm, lai varētu novērot notikumus "tiešraidē" un ātri reaģēt, piemēram, uz uzbrukumiem policistiem, nikna pūļa pulcēšanos u.tml.

Kā ziņo portāls, Finisters publicējis savas darbības aprakstu, kurā teikts, ka, "ielaužoties" (ar policijas ziņu) policijas tīklos, ne tikvien pieslēdzies video tiešraidei, bet arī spējis kontrolēt atsevišķu policijas mašīnu digitālās video ierakstīšanas ierīces. Tas nozīmē, ka ar pietiekamām zināšanām nepiederošai personai būtu iespējams, piemēram, dzēst ierakstus, kur kāds paziņa pieķerts dzērumā pie stūres, vai, pārtverot tiešraidi, brīdināt noziedzniekus par policijas tuvošanos.

Speciālists norāda, ka paroles, ar kurām vai iegūt tiesības darboties ar digitāliem video rakstītājiem, ir atrodamas šo ierīču publiski pieejamos lietošanas instrukciju dokumentos. Ērtības pēc parole (kuru, visticamāk, lietotajam paredzēts nomainīt) ir vārds "pass".

Kā ziņo "TheRegister", Finistera ziņojums izraisījis asu reakciju no policijas video un sakaru sistēmas ražotāja "Utility,Inc." Kompānija ar sēdekli Džordžijas štatā apgalvo, ka video sistēmas uzlaušana neesot iespējama. Pēc šādas kategoriskas atbildes saņemšanas drošības speciālists pārtraucis censties ražotājam iestāstīt pretējo.

Biznesa portāls "Nozare.lv" ir novērojis, ka Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) mašīnās ir videokameras, kas ieraksta incidentus, taču kameras nav tiešsaitē ar vadības centrāli. Ierakstus, cik zināms, var izmantot kā pierādījumus, ja ierosina lietu pret tajos redzamām personām.

RPP videoklipi, kur redzama vietējo un ārzemju huligānu, kaušļu un dzērāju ārdīšanās un policijas rīcība, tos aizturot, ir atrodami video vietnē "YouTube", kur tos skatās desmitiem tūkstošu interneta lietotāju, galvenokārt, lai izklaidētos.

Arī daļa Ceļu policijas mašīnu ir aprīkotas ar video iekārtām.

tvnet.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 809 | Pievienoja: jayart | Datums: 05.05.2011 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Aprīlis 2024  »
PrOTCPkSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz