Piektdiena, 17.05.2024, 16:25
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Jums tramvajā nedod vietu, jo
Atbilžu kopskaits: 23
$

Galvenie » IT lietas
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 18 19 »

Jā. Maiss. Iebāz klaviatūru maisā un ceri, ka tā paliks klusāka. Par šo lielisko ideju jāmaksā 27 eiro.

Un kā tu risini skaļas klaviatūras problēmu?





Klaviatūras klusinātājs


Klaviatūras klusinātājs


Klaviatūras klusinātājs


Klaviatūras klusinātājs

kakao.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 834 | Pievienoja: jayart | Datums: 24.11.2010 | Komentāri (0)


Mūsdienās par daudzām bildēm mēdz teikt - pilnīgs fotošops! YouTube plašumos aizrakāmies līdz video, kurā redzamas brīnumlietas - fotošopa priekštecis vēl padomju laikos!

Uzmanību - video ir krievu valodā! Galvenā doma gan saprotama arī bez tulkojuma...

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 820 | Pievienoja: jayart | Datums: 08.11.2010 | Komentāri (0)


Pie šāda gala verdikta - nesankcionēta pieslēgšanās neaizsargātam bezvadu interneta pieslēgumam nav uzskatāma par likumpārkāpumu - nonāca Vācijas Vupertāles apgabaltiesa. Lieta sākās jau 2007. gadā, kad kāds WLAN lietotājs pieķēra savu kaimiņu ar netbuku zogam viņa internetu, un ziņoja par to policijai. Toreiz pirmās instances tiesa inkriminēja apsūdzētajam "nesankcionētu noklausīšanos". Toties tagad augstākā tiesu instance izpētīja nianses no A līdz Z, un secināja, ka likums nav pārkāpts.

Pirmkārt, interneta zaglis nemaz nevar zināt, kam konkrētais pieslēgums pieder - varbūt, ka tas ir oficiāls publiskais piekļuves punkts. Otrkārt - nekādus personiskos datus šādā veidā nozagt nevar. Treškārt - īpašnieks maksā mēneša maksu - tātad nekādi finansiāli zaudējumi tam nav nodarīti. Ceturtkārt - pieslēguma īpašnieks nav pietiekoši rūpējies par interneta aizsardzību, nav uzlicis paroli.
Līdz ar to ir radīts precedents, ka katrs varēs legāli (vai vismaz nesodīti) pieslēgties jebkuram neaizsargātam WLAN AP, un lietot to pēc sirds patikas.
Latvijas tiesās šādi gadījumi vēl nav reģistrēti, un ir maza iespējamība, ka tādi vispār būs. Pieķert nesankcionētu WLAN lietotāju ir ārkārtīgi grūti, un vēl grūtāk to ir pierādīt.

notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 812 | Pievienoja: jayart | Datums: 22.10.2010 | Komentāri (0)


Nīderlandiešu students Makss Kornelise paspīdējis ar savām zināšanām datoru jomā, pamanījies pieslēgties tā dēvētajai TV špikermašīnai un tajā ievadījis savu tekstu.

Kā vēsta portāls Newsru.com, 25 gadus vecais students ziņu raidījuma Editie NL laikā pieslēdzies špikermašīnai un tiešraides laikā izmainījis diktoriem lasāmo tekstu, kā arī beigās pievienojis pāris rindiņas, kurās paziņojis, ka viņam pienākas Nobela prēmija.

"Nobela prēmija inženierzinātnēs ir piešķirta 25 gadus vecajam Maksam Kornelisam no Vēnendālas. Talantīgais puisis uz apbalvošanas ceremoniju personīgi ierasties nevarēs, jo viņam šovakar ir randiņš ar Līki;)" - tā lasīja raidījuma vadītājs Eruns Latenhauers.

Ar šo frāzi bija gana, lai ziņu raidījuma diktori saprastu, ka kāds neatļauti piekļuvis špikermašīnai un jokojas (kā tas esot gadījies arī iepriekš), un ziņas turpinātu lasīt no papīra lapām.

Starp citu, šāda veida ielaušanās nav retums. Pie Maksa Kornelises materiālam līdzīgajiem video Youtube kanālā ir kāda amerikāņu ziņu raidījuma sižets par elektroniskajām ceļazīmēm, kas Ostinā, Teksasas štatā brīdina: "Nacistu zombiji! Bēdz!"



tvnet.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 816 | Pievienoja: jayart | Datums: 19.10.2010 | Komentāri (0)


Kompānija «Google» izstrādājusi tehnoloģiju, kas automobili ļauj vadīt pilnīgi automātiskā režīmā, bez vadītāja piedalīšanās, vēstī «Lenta.ru».

«Google» oficiālajā blogā tiek vēstīts, ka septiņi mākslīgā intelekta auto jau izmēģināti pilnībā - tie nobraukuši 224 000 kilometru.

No tiem 1 600 kilometrus tie nobraukuši bez cilvēka piedalīšanās autovadīšanas procesā.

Uzņēmumā uzsver, ka testi beigušies praktiski bez strarpgadījumiem. Noticis viens ceļu satiksmes negadījums, kad stāvošā auto-robotā ietriecās kāds cits spēkrats.

Reklāma

Automašīnu-robotu prototips būvēts uz automašīnu bāzes, kas aprīkotas ar lāzeru radariem, īpašām kamerām un GPS sistēmu. Visas šīs lietas lietas palīdz automašīnas elektronikai orientēties telpā.

Turklāt mašīna pati sazinās ar «Google» serveriem, saņemot informāciju par konkrēto ceļu, tostarp joslu skaitu, precīzu luksoforu izvietojumu ceļa zīmēm un norādēm.

Izmēģinājumu laikā katrā automobilī-robotā atradās speciālists, kurš vajadzības gadījumā varēja pārņemt auto vadību.

apollo.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 777 | Pievienoja: jayart | Datums: 11.10.2010 | Komentāri (0)


Kādreiz uz ielas mobilajā pienāk īsziņa, bet tā negribas tālruni vilkt ārā no kabatas, jo līst lietus... Šeit palīdzēs Sony Ericsson nule prezentētais jaunievedums LiveView™ - dublējošais displejs. To var lietot kā parastu rokaspulksteni, vai kā breloku. Visa aktuālā informācija, ka pienāk tālrunī, dublējas uz šī caur Bluetooth saskarni vadāmā gadžeta. Bez tam no LiveView™ var arī pārvaldīt mūzikas atskaņotāju.

LiveView™ ir 1,3" krāsains OLED displejs (128x128). Pašas ierīces izmēri ir 35 x 35 x 11 mm. Iebūvētais akumulators uzlādējas caur microUSB pieslēgvietu. Darbības attālums - 10 m. LiveView™ darbosies ar SonyEricsson Xperia X10 tālruni, kā arī ar citu ražotāju viedtālruņiem, kam ir Android 2.0 OS vai jaunāka.









notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 824 | Pievienoja: jayart | Datums: 29.09.2010 | Komentāri (0)


Pagātnē paliek laiki, kad jūsu mobilā telefona akumulators izlādējās līdz ar katru saņemto zvanu. Zinātnieki no Dienvidkorejas strādā pie nākotnes paaudzes tehnoloģijām, kuras var ģenerēt enerģiju jūsu mobilajam telefonam pateicoties skaņai. Dienvidkorejas zinātnieki piedāvāja izmantot mobilos telefonos ierīci, kuri pārveido skanas viļņus elektrībā.

Nākotnes telefoni varēs iztikt bez papildus uzlādēšanas ierīcēm, apgalvo Dienvidkorejas pētnieki Juņs Džuns Parks (Young Jun Park) un San- Vu Kims (Sang-Woo Kim). Lai uzlādētu šādu telefonu būs nepieciešams tikai runāt. Kā ziņo Discovery News, zinātnieki izstrādāja ierīci, kura ir spējīga pārveidot skaņas viļņus elektrībā. Tā prototipa versijā tiek izmantota nanostieple no cinka oksīda, kas atrodas starp diviem elektrodiem. Skaņas iedarbības rezultātā ar 100 dB skaļumu ierīce saražoja 50 milivoltu strāvu. Ar to nepietiek, lai uzlādētu mobilo telefonu, bet pētnieki cer, ka nākotnē parādīsies jaudīgāki pārveidotāji. Pēdējo pāris gadu laikā līdzīgu materiālu izstrādē ir redzams būtisks progress.

Lielākā daļa šādu ierīču, kuras pagaidām vēl nav pieejamas plašam patērētāju lokam, ģenerē elektrību soļojot, skrienot, vai, kā šajā gadījumā, runājot. Ierīce, kura pārveido skaņas viļņus elektrībā, var tikt izmantota ne tikai telefonos, bet arī automaģistrālēs. Mašīnu troksnis ļaus nodrošināt ar elektroenerģiju pilsētas kvartālus. Agrāk kā tradicionālu „lādētāju” alternatīva piedāvāja izmantot gumijas zābakus, velosipēdus, Coca-Cola dzērienu, saules enerģiju vai speciālu audumu.

datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 809 | Pievienoja: jayart | Datums: 20.09.2010 | Komentāri (0)


Internetā pamazām parādās norādes uz iespējamiem jaunievedumiem Windows 8 OS darbībā. Kāds indiešu blogeris Manan Kakkar uzgājis Microsoft patentu, kas apraksta "Direct Experience Platform" - principu, kas ļauj, piemēram, atskaņot DVD bez visa PC iestartēšanas.
Patents paredz stand-by režīmā esošu PC ar īpašas pogas vai tālvadības pults palīdzību palaist t.s. sandbox režīmā ar ierobežotu funkcionalitāti. Ideja paredz ieslēgt tādas ierīces, kā mediapleijeris vai DVD diskdzinis negaidot, līdz ielādēsies visa sistēma, un bez ielogošanās.
Procesu varēs automatizēt: iespraužot USB zibatmiņu ar mūziku, vajadzīgās ierīces palaidīsies pašas, un mūzika tiks atskaņota. Šāda funkcija īpaši noderētu portatīvajiem datoriem, lai veltīgi netērētu baterijas enerģiju, ja jādarbina vien atskaņotājs. Protams, vai Windows 8 sastāvā reāli ietilps "Direct Experience Platform" - pagaidām varam tikai minēt un gaidīt jaunākās ziņas.



notepad.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 729 | Pievienoja: jayart | Datums: 17.08.2010 | Komentāri (0)


Jaunā aplikācija meetMoi ir cilvēkiem, kas vēlas iepazīties, turklāt tās lietošana ir pavisam viegla; lejupielādējot to no Android Market un savienojot ar Facebook ar Facebook Connect starpniecību, nepieciešams izveidot kritērijus vēlamai cilvēku meklēšanai, un pēc tam vienkārši neizslēgt telefonu un pastaigāties, kamēr liktenis pats nāks pretī.

No sākuma nepieciešams lejupielādēt meetMoi no Android Market (aplikācija savietojama tikai ar Android) un savienot ar Facebook ar Facebook Connect starpniecību, pēc tam aizpildīt online- profilu par sevi un par to, ko gribi satikt un, visbeidzot, nosūtīt SMS no sava mobilā telefona ar ziņojumu par dzīvesvietu.






Izpildot šos vieglos meklēšanas noteikumus, var droši likt telefonu kabatā un doties pastaigā vai darīšanās. Tiklīdz kāds nonāk jūdzes rādiusā, aplikācija izsniegs paziņojumu par to un piedāvās aprunāties ar partneri. Piedāvājums būs derīgs stundas laikā. Ja partneris piekritīs, tad pāris varēs sarakstīties teksta čatā pusstundas laikā. Pēc pusstundas šī iespēja tiks atslēgta. Ja ir vēlme turpināt sarunu, nepieciešams apmainīties ar kontaktiem vai sarunāt tikšanos (turklāt, ja sarunu biedri atrodas blakus viens otram).

Lieliem iepazīšanās servisiem ir arī mobilās aplikācijas, kuras izmanto ģeolokāciju, tomēr meetMoi īpatnība ir push-paziņojumu izmantošanā; lai uzzinātu, ka tuvumā ir kāds interesents, nav nepieciešams nepārtraukti pārbaudīt telefonu - aplikācija paziņo par to pati.

datuve.lv
Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 841 | Pievienoja: jayart | Datums: 11.08.2010 | Komentāri (0)



Darbinieki, kuri pavada laiku tādos tīmekļa sociālajos tīklos kā "Facebook" un "Twitter", britu uzņēmumiem izmaksā miljardiem mārciņu, liecina veiktais pētījums.

Britu nodarbinātības interneta vietne "MyJobGroup.co.uk" aptaujājusi 1000 darbinieku, secinot, ka teju seši procenti jeb aptuveni divi miljoni no 34 miljonu cilvēku lielā Lielbritānijas darbaspēka vairāk nekā stundu dienā jeb astoto daļu darbadienas pavada dažādos sociālajos medijos.

Iegūtie "rezultāti skaidri parāda, ka Lielbritānijā nodarbinātie aizvien vairāk laika darbavietās pavada sociālajos tīklos, kam, ja tas tiks atstāts bez uzraudzības, varētu būt negatīva ietekme uz daudzu uzņēmumu produktivitāti visā valsts teritorijā", norāda portāla izpilddirektors Lī Fejers.

Pēc pētījuma veicēju aplēsēm, sociālajos medijos pavadītais laiks Lielbritānijai varētu izmaksāt līdz pat 14 miljardiem mārciņu (11,88 miljardiem latu).

Aptaujā noskaidrots, ka darba laikā sociālos medijus Lielbritānijā lieto 55% strādājošo. Un daudzi šādi pavada tik ievērojamu darba laika daļu, ka tas ietekmē uzņēmuma ražīgumu.

Neraugoties uz šāda netikuma negatīvo ietekmi uz ekonomiku, daudzi apjautātie noliedz, ka tam būtu negatīvas sekas uz darba efektivitāti. To atzīst tikai 14% respondentu, toties 10% apjautāto ir pārliecināti, ka laika pavadīšana sociālajos tīklos likusi viņiem strādāt vēl ražīgāk.

Ņemot vērā šo tīklu popularitāti, nav pārsteigums, ka lielākā daļa (68%) arī iebilst pret to aizliegumu darba laikā.

Tikai viena trešdaļa paudusi atbalstu tādu vietņu kā "Facebook", "Twitter", "Flickr" un "YouTube" bloķēšanai darba laikā.

tvnet.lv

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 706 | Pievienoja: jayart | Datums: 09.08.2010 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs
«  Maijs 2024  »
PrOTCPkSSv
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz