Piektdiena, 29.03.2024, 17:45
Sveicināti Гость | RSS
Jayart
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
Ieejas forma

Vietnes izvēlne

Sadaļas kategorijas
IT lietas [186]
Interesanti [195]
Trakā pasaule [371]
Video [70]
Stāsts [4]
Bezsakari [11]
Web kameras [3]

Laika ziņas

Aptauja
Pie jums nāk sieviete un saka, ka pat mazais Egoniņš ir jūsu bērns
Atbilžu kopskaits: 18
$

Galvenie » 2009 » Februāris » 21

Leģendārie Latvijas finanšu ministra Ata Slaktera izteikumi uzsākuši savu slavas gājienu arī plašajā pasaulē – par tā saucamajiem "slakterismiem" jau raksta pat Dienvidāfrikas Republikas lielākais ziņu un informācijas portāls Independent Online. 

Afrikāņu portāls apraksta krīzes situāciju Latvijā, kurā tiek izgatavoti t-krekli ar nīstajiem politiskajiem līderiem un gatavoti pingvīnu plakāti.

Resurss tālās valsts iedzīvotājiem paskaidro, ko nozīmē "Pingvīnu revolūcija" un ko nozīmē "nasing spesal" - tā, viņuprāt, ir frāzes "nothing special" izkropļota versija, lai uzsvērtu Slaktera spēcīgo akcentu. Minēts arī cits "slakterisms" - mīklainais izteiciens "My answer will be, but I will not say".

Portāls citē Slaktera padomnieci Diānu Bērziņu: "Viņš [Slakteris] to uztver ļoti viegli. Mūsu ministrs teicis, ka ir ļoti priecīgs par to, ka valstī dzīvo tādi izdomas bagāti cilvēki."

Tāpat tiek citēti Latvijas Universitātes politisko zinātņu profesora Jāņa Ikstena vārdi: "Kāpēc cilvēki smejas par nāvi? Tāpēc, ka viņi tur neko nevar līdzēt. Latvijā pret politiķiem neko nevar padarīt, tāpēc atliek vienīgi smieties."

mango.lv

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 852 | Pievienoja: jayart | Datums: 21.02.2009 | Komentāri (0)

Krievijas televīzijas kanāls NTV, kas pēdējos gados paradis skatītājus pārsteigt ar skandalozām sensācijām, šķiet, ir sagatavojis vēl vienu - televīzijas ekrānos drīzumā varētu atgriezties viltus psihoterapeits Anatolijs Kašpirovskis.


Ārkārtīgu popularitāti viņš ieguva 1989.gadā, uzstājoties televīzijā ar masu psihoterapijas seansiem un ar saviem "uzstādījumiem" it kā izdziedinot skatītājus no alkoholisma, enurēzes un plikpaurības. Tolaik Kašpirovskis daudz braukāja viesizrādēs pa Padomju Savienību. Tomēr drīz vien ārsti sacēla trauksmi, pieprasot Kašpirovska šovu aizliegt. Pēc viņa seansiem psihiatriskās slimnīcas regulāri papildinājās ar jauniem pacientiem.

Tomēr, kā raksta "life.ru", atsaucoties uz "projekta ideologiem", Kašpirovskis tagad nehipnotizēs ūdeni un neuzlādēs ar enerģiju. Viņš tiksies ar šovbiznesa zvaigznēm, kas nāks uz NTV studiju, lai tur atklāti un no sirds izrunātos. 

Pēc skandalozajiem seansiem padomju Centrālajā televīzijā 1993.gadā Kašpirovski ievēlēja Krievijas Valsts domē. 1995.gadā viņš pārcēlās uz dzīvi ASV. Bet jau pēc kāda laika atkal atgriezās dzimtajā Krievijā un to apceļoja ar saviem viltus dziednieciskajiem seansiem. Tos pavadīja iedzīvotāju protesti, kas dažkārt bija reliģisko konfesiju organizēti. Galu galā par viņa lekcijām sāka interesēties likumsargi. 2007.gadā Čeļabinskas tiesa atzina, ka Kašpirovskis nelikumīgi nodarbojies ar medicīnu, un piesprieda viņam 1700 rubļu (26 latu) lielu naudassodu.

Kategorija: Trakā pasaule | Skatījumu skaits: 855 | Pievienoja: jayart | Datums: 21.02.2009 | Komentāri (0)

Hakeri uzlauzuši Starptautiskās Ierakstu industrijas federācijas (IFPI) interneta lapu, tādā veidā protestējot pret organizācijas sākto tiesas procesu pret populārās failu apmaiņas vietnes "The Pirate Bay" vadītājiem.

Hakeri, kas sevi dēvē par "Jauno paaudzi", ievietojuši IFPI vietnē paziņojumu, aicinot Zviedrijas prokuroru Hokonu Rosvaltu "pārstāt melot" un pavēstot, ka vietnes uzlaušana ir "kara pieteikums pretpirātisma industrijai". 

Kā vēsta Zviedrijas aģentūra TT, hakeru paziņojuma teksts IFPI vietnē atradās īslaicīgi. Šobrīd vietne jau atjaunota normālā izskatā. 

Kā jau ziņots, pirmdien Zviedrijā sākta tiesas prāva pret četriem pasaulē populārās failu apmaiņas vietnes "The Pirate Bay" vadītājiem, kuriem izvirzītas apsūdzības autortiesību pārkāpšanā. 

Filmu, mūzikas un videospēļu industrijas pārstāvji "The Pirate Bay" vadītājiem - Frederikam Neijam, Godfridam Svartholmam, Pēteram Sundem un Karlam Lundstrēmam - pieprasa segt arī nelikumīgas lejupielādēšanas dēļ radušos zaudējumus aptuveni 100 miljonu kronu (6,5 miljonu latu) apmērā. 

"Tā nav politiska prāva, tā nav prāva, kuras mērķis ir slēgt kāda veida cilvēka krātuvi vai aizliegt failu apmaiņu," sacīja ASV filmu veidotāju un datorspēļu izstrādātāju juriste Monika Vadsteda. "Tā ir prāva pret četrām personām, kuras ir veikušas komerciālas darbības, nopelnot kaudzi naudas, lietotājiem sniedzot iespēju iegūt komerciālu produktu, filmu, mūzikas un populāru datorspēļu pirātiskās kopijas."

Ja "The Pirate Bay" pārstāvji tiks atzīti par vainīgiem, tad viņiem draud apjomīgs naudas sods un brīvības atņemšana līdz pat diviem gadiem. 

Viens no apsūdzētajiem, Pēters Sunde, ziņu aģentūrai TT jau pavēstīja, ka "The Pirate Bay" Zviedrijā vairs nav pieejams. 

Taču viņš uzsvēra - ja vietne tiks slēgta pilnībā, tās vietā tiks izveidotas citas. 

Vietnes "The Pirate Bay" serveros netiek glabāti ar autortiesībām aizsargāti materiāli, bet tā piedāvā saites uz vietām, kur iespējams lejupielādēt filmas, TV seriālus un raidījums, mūzikas albumus, videospēles un datoru programmatūru. 

Tīmekļa vietnei visā pasaulē esot 22 miljoni lietotāju, un tā pelna ar interneta reklāmām. 

Uz laiku "The Pirate Bay" tika slēgta jau 2006.gada maijā, kad policija konfiscēja tās datorus.

Kategorija: IT lietas | Skatījumu skaits: 783 | Pievienoja: jayart | Datums: 21.02.2009 | Komentāri (0)

Meklētājs

Iesaki

Kalendārs

Statistika

Kopā Online: 1
Viesi: 1
Lietotāji: 0

Skype

  • Locations of visitors to this page


  • Copyright MyCorp © 2024
    Uztaisi bezmaksas mājas lapu ar uCoz